Bűnszervezet vagy szekta? (...vagy egyház?)Egyre többet olvashatunk a Szcientológia Egyházzal kapcsolatban. Míg ők terjeszkedni próbálnak és egyre több felületen reprezentálják magukat, addig például az Egyesült Államokban vagy Németországban megfigyelik őket. Belgiumban – a szcientológusok európai központjában - pedig be is tilthatják a szektát.
A lapok információi szerint éveken át zajló jogi csatározások után a belga ügyészség mostanra jutott el odáig, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtöttek a vádemeléshez. Többek között zsarolással, csalással, személyiségi jogok megsértésével és illegális egészségügyi beavatkozások elvégzésével vádolhatják meg az egyházat és annak vezetőit - írta az index.hu. A cikkből az is kiderül valószínűleg a szcientológusokat nem szektaként, hanem bűnszervezetként fogják megvádolni.
A belga kormány kísérletet tesz arra, hogy bűnöző tevékenységnek minősítse azt, ha valaki önként részt vesz a Szcientológia Egyház békés egyházi gyakorlataiban. Ezzel Belgium megsérti az Európai Unióban tagként vállalt kötelezettségét, illetve megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezménye és a Nemzetközi Egyezmény a Polgári és Politikai Jogok dokumentumokban vállalt kötelezettségét - írta a szekta közleményében. Hozzátették: a Szcientológia Egyházat Európa-szerte és világszerte elismerik vallásként. Az Európai Emberi Jogi Bíróság két egyhangú döntésében is elismerte, hogy a szcientológusoknak egész Európában joga van egyházak szervezésére és hitük gyakorlására, anélkül hogy ebbe bármilyen kormány önkényesen beleavatkozna.
Ez a támadás ismét az inkvizíció módszereivel próbálja korlátozni a vallásszabadságot – közölték. A Szcientológia Egyház panaszt nyújtott be az Európai Emberi Jogi Bírósághoz az "ártatlanság vélelme" elvének megsértéséért.
A bunker, amit csak a legbefolyásosabbak ismernek
A szektát Amerikában is figyelik. A BBC oknyomozó riporterei nemrég megtalálták a szcientológia egyházának titkos bunkerét Új-Mexikóban, a sivatag közepén, minden lakott településtől távol, ide csak a legmagasabb rangú hívők nyerhetnek belépést – írta azindex.hu. A bázis legalább félórányi autóútra van a legközelebbi településtől. A BBC riporterei szerint a bunker közelében már nincs térerő és több biztonsági kamerákkal megfigyelt kapu zárja el az utat a titkos templom felé.
A bunkert a Google Maps műholdfelvételein is látni, a sivatagban két, egymást átfedő kör, bennük egy-egy rombusz szimbólummal jelzi a helyét. Az ábra állítólag az igaz hívőket a világvége elől megmentő idegeneknek, illetve a Földről elragadott, majd visszatérő szcientológusoknak szolgál egyfajta útjelző táblaként - közölte a portál. A cikkből az is kiderül, hogy a bunker közelében van egy reptér és egy autóút is.
A BBC riporterei már több éve nyomoznak a szcientológiai egyház viselt dolgai iránt, kiderítették, hogy a bázist a nyolcvanas években építhették és itt őrzik az egyházalapító L. Ron Hubbard aranylemezekre vésett kéziratait is.
Titkos filmforgatás
Németországban 2007–ben német tartományok belügyminiszterei kijelentették: összeegyeztethetetlenek a német alkotmánnyal a szcientológia céljai. A belügyesek szervezeti szabályokon át tervezik a szekta elleni fellépést.
A német belügyminiszteri konferencián mind a tizenhét tartományi belügyminiszter részt vett és egyetértett abban, hogy a szcientológus szervezetek az alkotmánnyal összeférhetetlenek. A tervek szerint az alkotmányvédelmi hatóságok fognak információt gyűjteni a szcientológiáról ahhoz, hogy szervezetjogi eljárást indíthassanak ellenük.
A szcientológia Németországban nem kapott egyházi rangot, itt egyébként csak néhány ezer tagja van a szektának.
Németországban titokban forgatták le az igaz történeten alapuló „Míg végül semmid sem marad” című filmet, amely egy házaspárról szól, akit behálózott a szekta. A német közszolgálati televízióban való bemutatása óta csak fokozódnak a film körüli feszültségek, botrányok. A németországi szcientológusok szerint a tévéfilm „a türelmetlenség és a diszkrimináció légkörét alakítja ki egy vallási közösség ellen".
Videó: Míg végül semmid sem marad
http://www.youtube.com/watch?v=J7LUSohcyHQ&feature=player_embedded

Abortuszra kényszerítve
A „vallást” L. Ron Hubbard amerikai science-fiction író és filozófus alapította meg. A szcientológia Hubbard 1950-es években kidolgozott, dianetika nevű életmód-programjából kelt szárnyra. Magyarországon „Szcientológus voltam” címmel írt könyvet élményeiről Bonyai Péter, aki évekig a közép-európai Szcientológia Egyház második embere, aki a hazai szervezet egyik irányítója volt. A férfi a Class FM reggeli műsorában elmondta: a szervezet „becserkészendő áldozatával” kitöltet egy 200 kérdéses személyiségtesztet, hogy feltérképezze, az adott személy milyen lelkiállapotban van. Állítólag azért teszik, hogy megismerjék az egyént és feltérképezzék gyenge pontjait, melyen keresztül megfogható. Bonyai Péter szerint a teszt eredménye mindig úgy alakul, hogy földbe döngölje az egyént, a gyengéit felnagyítsa, az erősségeit pedig minimalizálja, azért, hogy elhitessék az emberrel, hogy rendkívül rossz lelkiállapotban van és hatalmas kudarc felé halad. Ennek elkerülésére persze csak a szcientológia ad megoldást.
A szekta súlyos pénzekért különböző személyiségfejlesztő tanfolyamokat kínál. Bonyai Péter azt is közölte: Hubbard skizofrén és paranoid ember volt, akiben volt segíteni akarás, de a pénz és a hatalom beteges üldözése hajtotta előre.
A szervezet nagyon komolyan beleszól a tagok életébe, kapcsolataiba. A Szcientológiai Egyház felsővezetőinek például nem lehet gyereke. Sokszor azt is meghatározzák, ki mikor szülhet. Egy háromgyerekes édesanya 20 év után szabadult meg az egyháztól, addig nekik dolgozott. Az asszony a The Sunnak elmondta: a szekta vezetői egyszer abortuszra kényszerítették azzal az indokkal, hogy nem megfelelő időben fogant a baba. Az egyház nemcsak hívei életébe, hanem a családjukéba is rendszeresen beleszól. Gyermekszülés közben a nőknek nem szabad hangosan vajúdniuk, nem szólhatnak hozzájuk, nem bátoríthatják őket kedves szavakkal, nem hallgathatnak zenét sem, ezért például Jennifer Lopez és Katie Holmes is néma csendben szült- írta a femina.hu. A szcientológia szabályai szerint az újszülöttet 7 napos koráig nem vizsgálhatja meg orvos, és nem kaphat gyógyszereket sem.
A nő arról is beszámolt, hogy fagyos földet kellett csákánnyal felásnia, miután a tiltás ellenére karácsonykor ellátogatott édesanyjához. Ha a házastársak közül az egyik kiválik az egyházból, akkor a „bent maradt” másik felet felszólítják, hogy váljon el.
Ha valaki szeretne kilépni az egyház kötelékéből, nincs könnyű dolga, a szervezet ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlen tagot se veszítsenek el, különösen, ha az tehetős ember.
/Forrás: www.barikad.hu 2012.01.04.
*
A száz legbefolyásosabb magyar szcientológus     (1. rész)

Nagy TamásA hetvenes években elektronikai műszerész, később szociológus; jelenleg az egyház magyarországi elnöke.
"1989-ben egy teljesen új utat kezdtem, és azóta időm nagy részét a szcientológia
megismerésének és terjesztésének szentelem" - írja az interneten.

Nagy Tamásné Stepanay ZsuzsannaAz UniCredit Bank hitelügyekkel foglalkozó munkatársa.
A Magyarországi Szcientológia Egyház elnökének felesége.
Nagy TiborA Báthori Irodabútor áruházlánc munkatársa.
A Magyarországi Szcientológia Egyház elnökének fia; a cég referenciái
között több tucat állami és magánvállalat, illetve bank mellett ott
szerepel a fővárosi önkormányzat is.

Fritzlauf LajosAz egyház vezető lelkésze.
Néhány éve Oroszországban összetűzésbe került a hatóságokkal, amikor a
szcientológiát az egyház moszkvai kárvallottjai beperelték, Fritzlaufot
pedig titkosszolgálati módszerek használatával vádolták.

Ködmön ZsuzsannaA Magyarországi Szcientológia Egyház pénzügyi vezetője.
A szcientológia egyház számára legutóbb 880-an ajánlották fel adójuk egy
százalékát, jelezve: a szervezet erőssége nem adófelajánló tagjainak
létszámában rejlik.

Gärtner PéterA Bankinfo Center Kft. néven alapított, ma Brüsszel Center Magyar
Pályázati Tanácsadó Központ Kft.-nek nevezett cég ügyvezetője, a Magyar
Vállalkozásokért Egyesület alelnöke.
Az egyház új központjának védnöke; Gärtner Péter cégének több száz ügyfele között a Miniszterelnöki Hivatal, az agrártárca, a Külügyminisztérium és a
Nemzeti Fejlesztési Hivatal mellett egy sor bankot és állami
szervezetet találunk. A Brüsszel Center jelenleg is élvezi az Európai
Unió és a magyar állam anyagi támogatását.

Buza JózsefSzékesfehérvári nagyvállalkozó; a nevéhez kötődő főbb cégek: Tata Lakósziget
Ingatlanhasznosító Kft., Outlet 8000 Kft., Milady Trend Kft., LJM
Ingatlanforgalmazó Kft., Bétop Ingatlanfejlesztő Kft.
Kétszázmillió forintos adományával az egyház új központjának legfőbb szponzora. "Az üzletben elért eredményeim jelentősek, mégis, ez a siker a korona az
összes eddigi tevékenységemre" - írja az interneten, arra utalva, hogy
Budapesten, a Puskin utca 4. alatt sikerült megvásárolni a
szcientológia egyháznak hamarosan új otthont adó palotát.

Fazekas Zsolt
Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója.
Százötvenmillió forintos adományával az egyház új központjának meghatározó szponzora. Az Euronics magyarországi leányvállalata 116 hazai városban 138 üzletet
üzemeltet.

Juhos NándorA Masco Biztonságtechnikai Kft. tulajdonosa.
Az ország egyik legnagyobb kapuautomatika-nagykereskedelmi cége az egyház
fő szponzora; Juhos Nándor a Hubbard College of Administration Oktatási
Kht. ügyvezetője; a magyar parlamentbe a cége által gyártott sorompón
keresztül vezet az út.

Újvári IstvánA Dunakanyar Autócentrum tulajdonosa. A cég 4,5 milliárd forintos tavalyi árbevételével Vác térségében piacvezető. Újvári István az egyház egyik fő szponzora, egyben a szcientológus vállalkozások szövetségének (WISE) váci koordinátora.
Tóth ImreA magyarországi szcientológus vállalkozások szövetségének (WISE) elnöke.
A WISE több száz hazai céget sorol fel a szcientológus vállalkozások között.
Pető ÉvaA Comline Budapest Tanácsadó Kft. tulajdonosa, a Balusztrád Property Ingatlanfejlesztő Kft. egyik vezetője.
A Comline a WISE oszlopos tagja; munkatársainak képzése, fejlesztése a magyar állam és az Európai Unió támogatásával zajlik.
Kosztyu TamásAz Opticar 99 Márkafüggetlen Autókereskedelmi Kft. és a Balusztrád Property Ingatlanfejlesztő Kft. egyik vezetője.
A Balusztrád-cégcsoport az ország meghatározó ingatlanfejlesztője.
Kapacitása egyidejűleg egy tucat, egyenként több milliárd forintos
projekt - lakóparkok, középületek, ipari létesítmények - kivitelezését
teszi lehetővé.

Lenkei GáborAz Életerő Centrum vezetője.
Lenkei Gábornak az orvostudományt és a gyógyszerlobbit támadó Cenzúrázottegészség című könyve bestseller lett. Az Életerő Centrum a vitaminlobbi
főhadiszállása. "Életemnek azóta van értelme, amióta mélyebben
megismertem a szcientológiát" - írja Lenkei az interneten.

Braun MónikaA Drogmentes Magyarországért Maraton elnöke.
"A Maraton Magyarország legnagyobb drogellenes rendezvénye, és ez az, ami
a leginkább reálissá és pozitívvá teszi a szcientológiát a magyar
társadalom számára... Az Ideális Org (az egyház új központjának
fantázianeve - A szerk.) pedig az a hely, ahová bárkit, ismétlem:
bárkit, akár a miniszterelnököt is be lehet vinni, és így az egész
országot fel lehet tenni a Hídra" - írja az interneten.

Büki KárolyA Buda és Pest Ingatlanközvetítő Iroda tulajdonosa.
Az ország ötödik legnagyobb ingatlanirodájának vallják magukat. "Szeretem
magamat, mert amit elértem eddig az életben, az igazán elismerésre
méltó... Fontos, hogy elismerjem, nem vagyok zseni és követhetetlen,
mert a tudás tanulmányozásának (szcientológiának) jelentős része van az
életemben" - vallja az interneten.

Piroska GyulaA Seminar Consulting Kft. és a Détell Kft. tulajdonosa.
A hajdani pécsi KISZ-vezető korábbi vállalkozásában, a Mecsek Tévé
Kft.-ben 1994 és 1998 között megfordult a Gyurcsány Ferenc vezette
Altus Rt. is. "Akkoriban ismerkedtem meg az L. Ron Hubbard
Adminisztratív Technológiával, mely mind a mai napig meghatározza az
életemet... Mára a közel harminc Hubbard-konzultáns cég közül stabilan
a harmadikak vagyunk" - írja az interneten.

Demecs IstvánA vitaminokat és étrend-kiegészítőket forgalmazó Vitaking Kft. tulajdonosa, a legnagyobb magyarországi online vitamináruház, a Vitaminkirály vezetője.
"1997-ben elvégeztem egy méregtelenítő programot, ahol megtapasztalhattam, hogy
ezeknek az anyagoknak megfelelő mennyiségben és arányban ténylegesen
van pozitív hatásuk... Ezek után olvastam dr. Matthias Rath
publikációit arról, hogyan lehet csupán vitaminok szedésével
megállítani rákos áttétek képződését" - írja az interneten. Demecs
István a WISE veszprémi vezetője.

Marozsák SzabolcsA Fidesz delegáltjaként a Belváros-Lipótváros Beruházó Kft. volt
felügyelőbizottsági tagja, jelenleg a Realitás Menedzsment Tanácsadó
Iroda és az Ügyfélgyár Tanácsadó Kft. tulajdonosa.
A Hubbard College Budapest egyik alapítója. Az Ügyfélgyár eddig több mint ötszáz
vállalkozásnak nyújtott szolgáltatást; Marozsákot szcientológus
kötődése miatt évekkel ezelőtt kizárták a Fideszből.

Szöllősy AndrásA Menet-Trend Nemesacél Kötőelem Forgalmazó Kft. ügyvezetője.
Az egyház új központjának védnöke. 
Kopiás GáborA Human Profil Vállalkozási Tanácsadó Kft. vezetője, a Magyar Lobbiszövetség képviselője.
Kopiás Gábor a Heti Válasznak korábban elismerte: már másfél évtizede szcientológus.
Zák GyörgyA padlóburkolatokat forgalmazó Naturflor Kft. tulajdonosa.
A cég referenciái között egyaránt megtaláljuk a szcientológia egyházat és a váci katolikus püspöki hivatalt.

Beck ZsoltA Beck and Partners International HR Consulting tanácsadó cég tulajdonosa.
Az egyház új központjának védnöke.
Ackermann ÁgnesA papír-, írószer- és irodaszer-kereskedelemmel foglalkozó W-Ackermann Kft. vezetője.
"Egy L. Ron Hubbard által kifejlesztett menedzsmenttechnológiát szolgáltató
szervezeten keresztül kerültem kapcsolatba a szcientológiával" - írja
az interneten.

Ferencz JózsefA Pannonium Ingatlanfejlesztő Zrt. tulajdonosa.
Az egyház új központjának védnöke.
Gelencsér GyörgyA vitaminokat, étrend-kiegészítőket forgalmazó New Age Foods Kft. tulajdonosa.
"Előny: a saját gépkocsi, őszinte kommunikáció, nyitottság új dolgok
megismerésére, L. Ron Hubbard munkásságainak ismerete" - így keres
apróhirdetésben kollégát Gelencsér György.

Polló LászlóAz egykori Portocom Rt. vezetője, jelenleg a Lilium Konzultáns Kft.
tulajdonosa, a Rakd rendbe a pénzügyeidet! című sikerkönyv szerzője.
A Portocom egykori vezetője egymilliárd forint értékű csempészet vádja
miatt néhány éve előzetes letartóztatásba került. Végül felmentették,
ám cége időközben tönkrement.

Balassa ÁgnesA Pénzjegynyomda Zrt. ellenőrzési osztályának munkatársa.
"Szcientológus vagyok" - tudatja az interneten.

Tasnádi GáborAz Aktuális Piackutató Kft. tulajdonosa, az Építkezők Klubjának alapítója.
A szcientológia egyház korábbi szóvivője.

Kiril KirovA számítástechnikai kiegészítőket forgalmazó Alphasonic Kft. ügyvezetője.
Az egyház új központjának védnöke, az újpesti WISE vezetője.

Boros LászlóA Szoftver ABC Kft. tulajdonosa.
"Informatikával, szervezéssel, oktatással, szervezetépítéssel, drogrehabilitálással,
alkalmazott oktatással, emberi jogokkal, és egy új civilizáció
felépítésével foglalkozom" - vallja az interneten.

Venter AntalA Hajdú-Bau Invest Ingatlanberuházási Kft. tulajdonosa.
Az egyház új központjának védnöke.

Szűcs LászlóA gödöllői Ingatlanvadász Kft. tulajdonosa.
A cég társadalmi szerepvállalásai olyan szcientológusügyekre
korlátozódnak, mint a pszichiátriaellenes harc vagy a Lenkei Gábor-féle
vitaminlobbi.

Gesztesi ErzsébetAz Akzent Media, majd az
Outdoor Közterületi Reklámügynökség Zrt. volt ügyvezető igazgatója,
jelenleg a Human Média Reklámügynökség vezetője.
Az egyház új központjának védnöke.

Varga KornélAz Értő Tanulásért Mozgalom Oktatási Kht. vezetője.
A magyarországi szcientológia egyház első elnöke. 
Dobos JánosAz Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány elnöke.
Az alapítvány a szcientológia egyik fedőszervezete, tevékenységének középpontjában a pszichiátriai szakma elleni harc áll. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beleznay EndreSzínész.
"Beleznay Endrének a korai magömlés megoldásában is segített a vallás" - írta korábban az Esti Hírlap.

Rádóczi GusztávGyömrő korábbi kisgazda polgármestere.
"A szcientológia technológiát ad ahhoz, hogy az ember nagyobb szellemi tudatosságot érjen el" - nyilatkozta korábban a HVG-nek.

Venesz PiroskaA Tudomány-Kaptár Alapítvány elnöke.
A szcientológus Pillantó Kutya óvoda vezetője, az egyház új központjának védnöke.

Szabó JuditA Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért vezetője.
Az ABLE rövidítéssel ismert szervezet a szcientológia egyik fő zászlóvivője.

Fekula ZoltánA Hubbard College of Administration Kft. ügyvezetője.
Az iskola a szcientológia alapítójának nevét viseli, tanrendjében az
egyházhoz kötődő vállalkozási, szervezési ismeretek és módszerek
szerepelnek.

Kristóf KatalinAz Alkalmazott Oktatástan Kht. ügyvezetője.
Az Alkalmazott Oktatástan az egyház hivatalos tanulási módszere.
Marosi GyöngyiA Criminon Alapítvány elnöke.
A Criminon a szcientológia bűnözésellenes alapítványa.

Szedlacsik MiklósA Premier Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár egykori vezetője, ma a cégfejlesztéssel foglalkozó Hunor Trade Zrt. vezetője.
A szcientológus kötődésű Premier évekkel ezelőtt botrányos körülmények között ment csődbe. A cég logója megtévesztésig hasonlított a Dianetika egyik jelképéhez.

Pári ZsoltA Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány elnöke, a Beck and Partners személyzeti tanácsadó cég vezetője.
Az alapítvány a szcientológia legújabb civilszervezete. Fővédnöke Rauh
Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi
szakállamtitkára.

Kasza TamásA U-Man Személyzeti Tanácsadó Kft. és a Telekvadász Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonosa.
"Az alatt a közel tíz év alatt, amióta van szerencsém használni és oktatni
e módszert (L. Ron Hubbard vezetési elveit - A szerk.), több ezer
emberrel találkoztam, akiknek szemináriumokon, tanfolyamokon vagy
személyes konzultációkon keresztül segítettem hatékonyabb életet élni"
- írja az interneten.

Csejtei CsillaÖkölvívó, háromszoros magyar bajnok.
A Soproni Dianetika Központ munkatársa.

Kasuba L. SzilárdRádiós és televíziós műsorvezető.
"A szcientológiában az a jó, hogy létezik világi oldala: úgy is lehet
gyakorolni, hogy az ember nem lép be az egyházba. Szimpatizáns vagyok,
végeztem tanfolyamokat és olvasgattam" - mesélte korábban az Esti
Hírlapban.

Forrás: Heti Válasz
*B.Kiss-Tóth László 2013.01.04.