A Nemzetgazdasági Minisztériumszerint évről-évre csökken az államadósság

Most akkor ki hazudik?!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Évről-évre csökken az államadósság - YouTube

www.youtube.com/watch?v=YzlFS4BhiE8

Feltöltötte: Magyarország Kormánya, 2014.11.06.A kormány megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken. A témában Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ami mondjuk még igaz is lehet, csak sajnos nem derül ki, hogy melyik évről melyik évre. 2010-ben az Orbán-kormány 80,2 százalékos GDP-arányos államadóssággal vette át a kormányzást, ami jelenleg 85 százalékon áll.

Megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést a kormány, és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön.
Az államadósságot az alaptörvényben és a gazdasági stabilitási törvényben foglalt adósságszabálynak megfelelően kell csökkenteni. Az elmúlt években a kormány fegyelmezett gazdálkodást folytatott, így sikerült 3 százalék alá szorítani az államháztartás hiányát, és ezzel fenntartható költségvetési gazdálkodást kialakítani – hangsúlyozta a tárca.
A közlemény szerint a kormány kötelessége, hogy a féléves adatok alapján felülvizsgálja az adósságszabály teljesülését, és az eredményről tájékoztassa az Országgyűlés illetékes bizottságát és a Költségvetési Tanácsot. Ennek a kötelezettségének a kabinet eleget tett.
A jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerint a kormány azzal számol, hogy az idén év végén az államadósság a GDP 76,3 százaléka lesz, és jövőre 75,4 százalékra csökken.
A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi, szeptember végi adatai szerint a GDP-arányos államadósság jelenleg 85,0 százalékon áll.
Néhány jellemző hozzászólás:
Horizont Ez ki ez, aki szemrebbenés nélkül a pofánkba hazudik???
bundi  Érdekes ez az unortodox matek...a devizatartalék 38 ról 35 milliárd euróra nő az adósság meg 19 323 milliárdról 24 700-ra csökken...
nyanya001 Volt már olyan, hogy a negatív is pozitív volt ezeknek, most a növekedés is csökkenés hát kérem szépen ennyire hülyék irányítják ezt az országot ! Ezért vagyunk ott, ahol vagyunk !
 
(Forrás: http://propeller.hu/itthon/3014929-ngm-szerint-evrol-evre-csokken 2014.11.06.)*B.Kiss-Tóth László