Elsikkasztotta a beteg pénzét a nővér, majd meg is akarta ölni a 74 éves asszonyt


A Fővárosi Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy 51 éves nővel szemben, aki egy budapesti kórházban nővérként dolgozott. A vád szerint 2012 őszén rátámadt az egyik betegre egy budapesti kórház liftjében, miután nem tudott elszámolni a 74 éves nő rábízott pénzével - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott a vádbéli időszakban egy budapesti kórház egyik osztályán dolgzott nővérként, ahol megbízás alapján egyúttal ellátta a fekvőbetegek értékeinek kezelésével kapcsolatos feladatokat is.

Az ügy sértettje, egy 74 éves asszony 2012 szeptemberében került az osztályra. Felvételekor a nála lévő nagyobb összegű készpénzt a nővér átvette tőle azzal, hogy azt - a kórház belső szabályzata szerint - elhelyezi a kórház pénztárában. Ezt azonban nem tette meg, hanem magára költötte.

Miután a beteg a kórházból való távozásakor nem kapta vissza a pénzt, a későbbiekben több alkalommal is felkereste a kórházban a vádlottat azért, hogy azt visszakérje tőle.
Az egyik ilyen alkalommal, 2012. október elsején a reggeli órákban a beteg ismét megjelent a kórház osztályán, és a vádlottat kereste. Az osztály főnővére tudomást szerzett a jogos követelésről, ezért megkérte a szolgálatban lévő nővért, hogy kísérje el az asszonyt a kórház egy másik épületében található pénztárába.

A vádirat szerint a nővér a pénzét folyamatosan követelő asszonyt szándékosan egy másik épületrész felé vezette, majd felhúzott egy orvosi gumikesztyűt, hogy az elkövetett bűncselekmény miatt ne lepleződjön le, és a liftbe beszállva megtámadta a 74 éves nőt.
A nővér beszorította az asszonyt a lift sarkába, két kézzel megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. Az asszony védekezni próbált, dulakodtak, majd ekkor a nővér a zsebéből orvosi kötözőgézt vett elő, és, miközben közölte az asszonnyal, hogy „meg kell halnia”, a gézt megpróbálta a sértett nyakára hurkolni.
A lift ajtaja kis idő elteltével azonban váratlanul kinyílt, és ekkor a lift mellett állók a segítségért kiabáló asszony segítségére keltek.
A bűncselekmény - minősített emberölés bűntettének kísérlete - büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

(Forrás: Index nyomán Kuruc.info 2014.11.20.)*B.Kiss-Tóth László