Hitelkárosultak véleménye a forintosításról     Általános felháborodás tapasztalható a deviza-hitelkárosultak körében a szerződések kötelező forintosítása miatt – számolt be a Magyar Szociális Fórum pénteken. Többen polgári engedetlenséget és utcai tüntetést fontolgatnak, egyesek egészen a kormány leváltásáig mennek el – jelezte a Pertársaság a Hitelkárosultakért önszerveződő csoporthoz küldött vélemények alapján. A hitelesek érdekeit felkaroló szervezet szó szerint idézett a véleményekből:

-          Csodás!!! Ismét egy "SEGÍTSÉG" a sok közül! Ez már tűrhetetlen!!!
-          Már megint becsapták az embereket. Valóban gusztustalanok.
-          Többért váltják át, mint amikor felvettem. Mégis mi fizetjük ki a válságot?
-          Állati jó! 146 forinton vettem fel a hitelem, a bank abszolút nyeresége a két árfolyam közti különbözet, plusz az irdatlan kamat. Köszönöm, jól sikerült segítség!
-          Nem adósmentés van hanem bank konszolidálás.
-          Meg kell lépni azt, hogy amire ezt véghez akarják vinni, ezekből a mocskos alakokból egy se legyen már hatalom közelében!
-          Nem elég, hogy éveken át becsaptak, megkárosítottak bennünket a bankok, most megint az egész árfolyam veszteséget az egyébként már a hitelbe bele rokkant emberekkel fizettetik meg. Mi meg mézes madzagnak kapunk pár ezer forintot. Gratulálok! Ez a fekete leves!
-          Ekkora aljasságot! 4,5 éve ígérgetnek: ez qrva nagy segítség! Amikor hatalomra kerültek 265 Ft volt az euró! A sz@r gazdaságpolitikának és nagy elszólásoknak (Szíjjártó, Kósa stb...) köszönhetően, most tartósan 300 Ft felett van (mindenki emlékszik, mit mondott Orbán Viktor ellenzékben a 300 feletti euróról?) Nekem a fejem sem fájna, ha az akkori árfolyamon törleszthetnék, de ha most forintosítom több lesz, mint amikor felvettem, s azóta milliókat "törlesztettem" az árfolyam miatt, a tőkém alig csökken.
-          Csak hitegettek mindenkit a szavazatok miatt,,aztán még rosszabbul járnak az emberek, mert azóta még gyengébb lett az összes valuta árfolyama!!
-          Nekem 147 Ft volt 8 éve, most akkor mi van, higgyem is el, hogy én 30 %-al jobban járok? Ne nézzék már hülyének az embert! Nyár óta folyamatosan emelik a részletemet.
-          ELFOGADHATATLAN!!
-          Ez nem segítség !!!!!
-          NEM VOLT DEVIZA!!!!!!!!!
-          Ez szemétség!!
-          Hát végünk van, most omlottam össze ezt semmiképpen nem szabad hagyni, nem véletlenül nem forintosítottuk magunktól a hitelt. Igen is meg kell hagyniuk a választást, hogy én döntsem el, mit akarok.
-          Emberek! Ki kell menni az utcára! Ki kell takarítani a parlamentet a szeméttől! Ha most nem tesszük meg,akkor mindenünket elveszik, és éhen döglünk!
-          Az évszázad csalása!
-          Szóval, akinek nem okozott nehézséget a pénz, annak 180-ért, aki meg amúgy is nehezen fizeti, az 256-ért!
-          Na, ebből háború lesz, de rendesen.
-          Szarházi, csaló banda.
-          Aki racionálisan gondolkozik, az nagyon keményen megküzd a bankkal a Bíróságon!! Perelni érdemes, ha meg akarsz ettől az egész csalástól szabadulni! Ne a kormány érdekeljen, hanem az igazságérzeted!!
-          Nincs más hátra tüntetni kell!Ha az internetnél sikerült meghátrálásra bírni ezeket a tetveket, sikerülni fog most is!
-          Ez lenne az adósmentés? Szinte a legmagasabb árfolyammal bebetonozni a tartozásokat? Utána már mehetünk a sóhivatalba, ha a piaci árfolyam jelentősen ez alá csökken.
-          Ha ezt meg merik lépni, akkor jön a polgári elégedetlenség és SENKI ne fizessen törlesztőt se fél évig!
-          Ez nem egyoldalú szerződésmódosítás??? Átverés az egész! Gusztustalan, amit művelnek!
-          Csak akkor, ha hagyjuk! Ha most nem jönnek ki az emberek az utcára, akkor mindenki csak saját magát hibáztassa a történtekért!!!
-          Mit lehet tenni? Utcára emberek! És nem ám békésen andalogni!!! El kell zavarni ezt a mocskos bandát!
-          Még nagyobb nyomorba "kényszerítik" az embereket!! Végül is a választásokon túl van az ország, majd megint kezdődik az hazudozás, félre beszélés, ígérgetés, és akinél lehet, "agymosás".
-          Az én véleményem hogy azért, hogy pl.: 160 Ft/Chf helyett ma 245 Ft/Chf. Árfolyamon kell fizetnünk annak nem a bankok az okozói. Hanem a régi és mai kormány gazdaság politikája. Ezért nekik kell ezt megoldani és nem látszatintézkedéssel.
-          A választások előtt ezt, ha megmondják akkor nem szavaztak volna a Fideszre! Valamivel el kellett kábítani a választópolgárt!
-          Nem zárul le, a java most jön majd.
-          Legyen ott mindenki a Kossuth téren, november 17-én 18.00 órakor! Alkotmány utca végénél lévő oldalon, láthatósági mellényben, síppal.
A közfelháborodás napja budapesti szervezői NEM fognak KÜLÖN foglalkozni a devizaadósokkal, de együtt kell fellépnünk, nem csak a bankok ellen, hanem az országért is megéri küzdeni! +++Kiadta: MSZF SZK