A Jobbik szerint elszaporodtak egyes kormánytagok, fideszes politikusok luxuskiadásai, ezért mérlegelés nélküli vagyonelkobzást javasolnak


Vigyázat! Lopják a közpénzünket!


A Jobbik szerint rendezni kell a képviselők vagyoni helyzete körüli esetleges visszásságokat.
 
Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az utóbbi időben "elszaporodtak" egyes kormánytagok, fideszes politikusok "luxuskiadásai", a szóban forgó órákat, hátizsákokat, autókat pedig "nem a nagypapától örökölték ezek az emberek".
Szerinte Giró-Szász András kormányzati kommunikációs államtitkárnak is számot kellene adnia vagyongyarapodásáról.
 
Az ellenzéki képviselő úgy látja, a politikusok jó része a politikából gazdagodott meg, egyes politikusok életvitele, költései, vagyontárgyai nem felelnek meg a legális jövedelmüknek.
Erre Staudt Gábor a Jobbik kötelező vagyonosodási vizsgálatra vonatkozó javaslatát nevezte megoldásnak, amely mérlegelés nélküli vagyonelkobzást is lehetővé tenne.
 
Staudt Gábor arról is beszélt, hogy nincs olyan környező ország, ahol kormánytagok ne jutottak volna korrupciós vádakkal börtönbe.
Aki azt gondolja, hogy Magyarországon azért nincs ilyen, mert nem volt korrupció, az "messze van a valóságtól" - jelentette ki.
(MTI)
 
Kapcsolódó:

/Forrás: Kuruc.info 2014.12.01./*B.K-T.L.