Valóra vált az exfideszes márciusi jóslata: Orbán veje nyerte meg a 750 milliós tendert

Megjósolta a kiábrándult exfideszes politikus Hadházy Ákos, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios Zrt. nyeri meg a város 750 milliós közvilágítási projektjét. Márciusban egy Facebook bejegyzésben írt arról, hogy ebben bárkivel komoly összegben hajlandó fogadni. Nem tudni, hogy hány fogadás született, de Hadházy – aki azóta az LMP-hez igazolt - jóslata valóra vált. Az eredményt közzétették a júniusi közbeszerzési értesítőben: egyedüli ajánlattevőként az Elios nyert.

hadhazy

Az LMP vasárnap jelentette be, hogy feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, melyeket Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.
A „hírbe hozott” Elios szintén reagált a közbeszerzések miatt indult támadásokra. A cég vezérigazgatója az MTI-n keresztül közölte: a mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat. Sájer Gábor közleménye szerint jogi eljárásokat indítanak az Elios Zrt.-ről továbbá egyes személyekről közölt írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások miatt. Az igazgató közölte, a cég tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ezért szerinte "érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".
/Forrás: www.alfahir.hu 2014.12.22./*B.K-T.L.