Így előznék meg a végrehajtókat! (Lopják a Bal-Rad ötleteit!!!)

Megjegyzésem az alábbi cikkhez: Valóban szükséges a magáncsőd intézménye egyes esetekben. Tudomásom szerint ezt már a Jobbik is szándékozott (volna) bevezetni!Százezrek nyomorát azonban ez nem oldja meg, minden szegénységbe, mélyszegénységben élőre azonban nem fogják kiterjeszteni. Ahogy' ismerem narancsosékat, minden kinti (nyugati, amerikai) megoldási lehetőséget a lehető legrosszabb formában veszik át vagy úgy alakítják át, hogy az érintettek még véletlenül se járjanak jól. Ha a közművek kezelőit ígyis-úgyis arra veszik rá, hogy a mélyszegénységben élőknek a felgyülemlett rezsitartozásából 30-40 %-ot elengednek, azt az Állam bácsi már az adósságbehajtó cégek kiiktatásával egy rendelettel és/vagy adósságátvállalással megtehetné. No, de a fennmaradó plussz 60-70 %-ot részletekben a rendszeres havi rezsidíj mellett hogyan tudja fizetni, ha eddig még a kevesebbet sem tudta?
Legelőször is munkahelyeket kellene teremteni tisztességes jövödelemmel és akkor több százezer nyomorgónak a problémája néhány hónapon belül magától megoldódna! Egyébként narancsosék már megint (ki)tologatni akarják a jogszabályt a jövő januárra, még véletlenül sem azon vannak, hogy mielőbb megoldódjon az országos méretű probléma. Addig meg kedves Honfitársaim, egyétek csak azt, amit a választások alkalmával főztetek!  *B.Kiss-Tóth László
*


by Admin
Kidolgozta és átadta az igazságügyi tárcának a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot a KDNP. Az Igazságügyi Minisztérium várhatóan tavasszal dolgozza ki a végleges törvénytervezetet, ezután kerülhet a parlament elé. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szerint az egyeztetéseket követően 2016 elejétől léphetne életbe a jogszabály.
A kereszténydemokraták javaslata azokon segítene, akik adósságspirálba kerültek, hiába törlesztik rendszeresen a tartozásaikat, azokat még nyugdíjas korukra sem fogják visszafizetni, az esetleges bankkártya- áru- vagy fogyasztási hitel, illetve rezsi- és közüzemi díjtartozásuk miatt szinte reménytelen helyzetbe kerültek - mondta el Az Estében az államtitkár.
A KDNP javaslata szerint a leginkább rászorulók megszabadulhatnának az adósságuk egy részétől. Aki bajba kerül, annak tanácsadók is segítenének, például abban, hogy hogyan osszák be jobban a jövedelmüket. A családi csődvédelem elsősorban azoknak jelentene segítséget, akiknek néhány millió forintnyi hitelük van, ám a tartozás mértéke meghaladja a vagyonukat és a várható jövedelmüket - hangsúlyozta a politikus.
Rétvári Bence elmondta: elképzeléseik szerint az állam is átvállalna bizonyos terheket, de az adósokat is terhelnék a költségek és a hitelezőknek is le kellene mondaniuk követeléseik egy részéről. Ezzel azonban minden szereplő számára jobb helyzet alakulna ki, hiszen újra a nulláról indulhatna az is, akinek negatív vagyona van, és kapna egy második esélyt, ha hosszabb ideig - akár 5-10 évig - együttműködik, és emellett szerényen, beosztással él. Ebben egy szakértőkből álló csapat segítené a családok gazdálkodását. Pénzügyi tervet állítanának össze, majd megállapodnának a hitelezőkkel az adósság egy részének elengedéséről is - ismertette a tervezetet a politikus.
Az államtitkár elmondta: ma már gyakorlat, hogy a hitelezők 20-30-40 százalékos értéken eladják faktoring cégeknek a behajthatatlan hiteleket, a cégek pedig az adósság 100 százalékát követelik a családoktól. A KDNP úgy gondolja, hogy ha már úgy is leírta a hitelező az adósság 60-70-80 százalékát, akkor rendezze a viszonyokat magával az adóssal, hiszen mindenkinek rossz egy függőben lévő, bizonytalan helyzet. Ebbe a körbe szeretnék valamilyen mértékben bevonni a rezsitartozásokat, vagyis a közüzemi cégeket is.
A családi csődvédelem teljesen önkéntes vállaláson alapul, senkit sem köteleznének rá. Aki viszont vállalja, annak hosszú távon be kellene tartania a szabályokat, és együtt kellene működnie a családi csődgondnokokkal. Ha nem, akkor megszűnik a védelem, és újra megjelennek a végrehajtók - hangsúlyozta Rétvári Bence.
(Híradó)
Bal-Rad kommentár: "...ma már gyakorlat, hogy a hitelezők 20-30-40 százalékos értéken eladják faktoring cégeknek a behajthatatlan hiteleket, a cégek pedig az adósság 100 százalékát követelik a családoktól. A KDNP úgy gondolja, hogy ha már úgy is leírta a hitelező az adósság 60-70-80 százalékát, akkor rendezze a viszonyokat magával az adóssal, hiszen mindenkinek..."
-Örülünk, hogy kormányzati berkekben is olvassák a Bal-Rad-ot! Vagy legalábbis hallanak-hallottak a javaslatainkról, amiket a tavaly tavaszi parlamenti választások előtt tettünk "közkinccsé" - hátha valamelyik aspiráns fölkarolja.
Nézhetik jobbról, nézhetik balról! - egyre inkább beigazolódnak a Bal-Rad sötét jóslatai, és egyre inkább látszik: kivezető út ebből az adósságcsapdából CSAK AZ ÁLTALUNK VÁZOLT ELKÉPZELÉS MENTÉN létezik!
Ha pedig ez igaz!-márpedig a lassan körvonalazódó kormányzati elgondolások ezt bizonyítják-akkor felhívnánk a T. olvasók figyelmét a Bal-Rad által már oly sokszor hangoztatott-az országot súlytó gazdasági, szociális, erkölcsi, és morális válság-megoldási javaslataira!
Admin |  Forrás: http://wp.me/p3enPJ-7mW 2015/01/21 /*B.Kiss-Tóth László