Tombol a cigány(?)bűnözés Mezőkövesden, a rendőrség miért nem intézkedik?


Jámbor Márk és Fügedi Richárd
mezőkövesdi önkormányzati képviselők közleménye:
 
Mezőkövesdet fojtogatja a bűnözés: leütéses rablás, betörés, zaklatás. Biztonság helyett ez a jussuk az itt élőknek.
 
A 83 éves András bácsinál immár harmadszor jártak trükkös tolvajok. Júlia utcai lakásából ezúttal negyedmillió forintot vittek el. Az unokájának gyűjtötte, hiába. Mint ahogy hiába hívta a rendőröket is, akik csak a Jobbik nyomására voltak hajlandók felkeresni a sértettet.
 
Karácsony előtt ugyanígy bántak el tolvajok a Lövői úti Margit nénivel, akitől szintén negyedmilliót emeltek el.
 
Az Alkotmány utcai 87 éves Margit nénihez negyedszer törtek be. Legelőször a tűzifáját, pár héttel később a gázpalackját vitték el, a karácsonyra vásárolt élelmiszereket a saját hűtőjéből lopták el. Most a fiától kapott tévére esett a választás.
 
Betöréshullám söpört végig a Muskátli utcában is. Egy esetben ékszert és készpénzt, egy utcabeli autószerelőtől pedig 200 ezer forintnyi értéket vittek el.
 
Az egyedül élő Mária néninél és a 83 éves Panni néninél a betörök a telefonzsinórt is elvágták.
 
Különböző esetek, melyekben két dolog közös: a rendőrség az elkövetőket nem találja, a lakosság pedig a bűntényekről szóló híreket. A Fidesz azt gondolja, amiről nem tudunk, az nem fáj. Csak ha a bőrünkön érezzük. És ebből egyre többen vannak Mezőkövesden.
 
A Jobbik továbbra is követeli kutyás rendőrök bevetését és a városőrség felállítását olyan tettrekész emberekből, akik nem félnek konfrontálódni a rendbontókkal Mezőkövesd rendjéért.
 
/Forrás: Kuruc.info 2015.01.29./*B.Kiss-Tóth László