Engedélyezték Angliában az embriók génkezelésétAz Egyesült Királyság fittyet hányva a nemzetközi ellenállásra tegnap elfogadta a háromszülős embriók létrehozását engedélyező javaslatot. Az erről szóló petíciónkat (NEM a háromszülős gyermekek létrehozására) több mint 80 ezren írták alá, azaza Lordok Házának képviselői több mint 80 ezer tiltakozó emailt kaptak. Mégis úgy gondolták, hogy az emberiség közös kincsét joguk van ily módon új utakra terelni. Az angol szervezőkkel együttműködve további lépéseket teszünk a nők petesejtjének kihasználása ellen és az emberi méltóság védelme érdekében.
Amint arról már korábban hírt adtunk, nemrégiben jelent meg az UNICEF (ENSZ Gyermekalapja) helyzetjelentése "szexuális orientáció és nemi identitás” témában, amely az azonos nemű párok jogi elismerését fejtegeti és a homoszexualitással kapcsolatos társadalmi normák megváltoztatását sürgeti. Mindez túlmutat a nemzetközi szervezet hatáskörén, amit semmilyen módon sem lenne szabad az adófizetők pénzén támogatni. Úgy gondoltuk, hogy nem hagyhatjuk mindezt szó nélkül, így elindítottunk egy nemzetközi levéláradatot az UNICEF egyik nemzetközi irodájának címezve.
A levelet Magyarországról több, mint 13 000-en írták alá. A hatalmas érdeklődés miatt úgy gondoltam, hogy az UNICEF Magyar Bizottságának is tudnia kell erről az eredményről, ezért levélben elküldtem nekik a hírt.
Válaszoltak levelemre. A válasz újabb kérdéseket vetett fel, mint például milyen (megbízható) felmérések bizonyítják az "átlagon felüli” diszkriminációt, és miért vesszük természetesnek a homoörökbefogadást egy olyan országban, mint hazánk, ahol ez sem társadalmilag, sem pedig törvényileg nem elfogadott? Valóban nem áll jogunkban ítéletet mondani senki érzései felett, de nem biztos, hogy minden viselkedésformával egyet tudunk érteni. Abban természetesen egyetértünk, hogy a gyermekek szüleik miatt nem szabad szenvedniük.
Idézet a válaszból: 
"Ez a 2014. novemberében nyilvánosságra hozott nemzetközi állásfoglalás elsősorban figyelem felhívásra szolgál és a gyermeki-emberi jogok univerzalitását hangsúlyozva kiemeli, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű (LMBT) vagy annak vélt gyerekek és fiatalok, valamint azok, akiknek szüleik LMBT vagy annak vélt személyek, aránytalanul nagy mértékben tapasztalnak hátrányos megkülönböztetést, zaklatást és erőszakot a világ minden pontján. Ők különösen ki vannak téve a kortársak zaklatásának, erőszakos viselkedésének és stigmatizálásának, de ugyancsak hátrányos megkülönböztetést szenvednek el az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférés terén, mint az egészségügyi ellátás vagy az oktatás.
Az UNICEF tehát nem törekszik egyik vagy másik családforma népszerűsítésére, vagy valamely vélt vagy vállalt szexuális orientáció vagy nemi identitás vállalásának elősegítésére, nem ösztönöz bármilyen szülőpár gyermek nevelésére. A nemzetközi UNICEF és a hazai UNICEF Nemzeti Bizottság mandátuma, VALAMENNYI gyermek egészséges és biztonságos gyermekkorhoz való jogának  védelme és érvényesülésének elősegítése, tekintet nélkül szexuális orientációjára vagy nemi identitására vagy bármely más tulajdonságra, helyzetre (mint pl. szüleik bármilyen identitása).”
Ezzel kapcsolatban szeretettel ajánlom Családhálón megjelent cikket azokról az immár felnőttekről, akiket homoszexuális párok neveltek. Maguk hívják fel a figyelmet arra, hogy minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy legyen egy édesapja és egy édesanyja:
Üdvözlettel:
Frivaldszky Edit és a CitizenGO csapata
/Forrás: Frivaldszky Edit 2015.02.26-i levele/*B.K-T.L.
*
 
Kapcsolódó:
 
  A meleg párok gyermekeinek is van véleményük - és hallatják is!
Amikor már úgy tűnt, az amerikai Legfelsőbb Bíróság minden akadályt elhárított a melegházasságok elől, a meleg párok gyerekvállalásának témája újra komoly kérdéseket vetett fel. Akik pedig ezeket a kérdéseket feltették, nem szociológusok, melegjogi aktivisták vagy más effélék, hanem a meleg párok gyerekei. 
Az 1970-es és 80-as években felnövekvő gyerekeket vagy a homoszexualitás szerencsétlen áldozataiként, vagy a meleg kisebbség követendő példájaként ábrázolták. Egészen idáig ezek a gyerekek kizárólag szélsőséges értékeket képviselhettek. Átmenet nem létezett.
Most azonban két komoly cikk is megjelent Katy Faust és Rivka Edelman tollából. Mindkét nőt leszbikusok nevelték. Egyikük a Public Discourse-ban, másikuk a The Federalist-ban tette közzé véleményét.


Faust írásában azt hangsúlyozza, hogy minden gyereknek joga van ahhoz, hogy legyen egy édesapja és egy édesanyja, ám ettől a jogtól a melegházasság megfosztja az itt nevelkedő gyerekeket. Edelman arra mutat rá, hogy az egynemű párok olyan jogi és társadalmi körülményeket teremtenek, ami lehetetlenné teszi, hogy a babák normális körülmények között, édesanyjuk által neveltessenek fel egy apával.

A sötét kor vége?

Szinte érthetetlen, miért voltak mindezidáig a COG-ok láthatatlanok? A melegpárti baloldalnak nyilvánvaló érdeke fűződött ahhoz, hogy ezek a gyerekek ne nagyon nyilváníthassák ki véleményüket. Ám az USA-ban a jobb oldal sem tett semmit, hogy ezek a fiatalok beszéljenek. Az Egyesült Államokban az ügyvédeknek kizárólagos joguk van, hogy az államügyészek előtt fejtsék ki álláspontjukat, ám a dolog e témát illetően azért akadt meg újra és újra, mert az ügyvédek nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, miszerint “van önnek bármi bizonyítéka a melegházasság okozta negatív hatásokra?”
A melegek gyerekeinek immár saját történelmük van
Az első könyv, amelyet egy COG írt és nyíltan kritizálta a melegmozgalmat Jakii EdwardsLike Mother Like Daughter című kötete volt és 2001-ben jelent meg. Edwards művében részletes ír arról, milyen volt leszbikus anyja és annak élettársa mellett felnőni az 50-es, 60-as évek munkásosztályának tagjaként Pittsburgh-ben. Sehol sem fogadták be, mindenhol kívülállóként kezelték, ami teljes elszigetelődéshez, majd pszichés problémákhoz vezetett - írja a Daily Caller.
Az azóta elhunyt Edwardsot egy kanadai nő, Dawn Stefanowicz követte, akinek 2007-ben jelent meg Out from Under című könyve. Dawn szülei ugyan együtt éltek, ám meleg apja és annak különböző szeretői szép lassan tönkretették a családi életet. Ezzel meg is dőlt az a melegjogi aktivisták által gyakran hangoztatott érv, miszerint teljesen egészséges lesz az a gyerek, akit két apa nevel fel és kapcsolata van az anyjával is. Stefanowicz esetében éppen ez történt - és egyáltalán nem működött.
/Forrás: http://csaladhalo.hu/ 2015.02.17./*B.K-T.L.