Figyelemfelkeltő, békés szimpátiatüntetések lesznek Putyin látogatásakor Budapesten az orosz nép és Putyin mellett


*
Zdrasztvüj Vova!


együtt az oroszokkal

F E L H Í V Á S !
2015 február 17-én 18.00- tól szimpátia megmozdulást , és megemlékezést szeretnénk tartani Budapesten, vonulással egybe kötve , "Zdrasztvuj Vova" néven- Vlagyimir Putyin Elnök úr látogatása alkalmából...
17.40- től gyülekezünk Budapesten a Fővám Téren, magyar, orosz, krími, és novorussziai zászlókkal, transzparensekkel, majd a Váci utcán keresztül vonulunk, fáklyákkal, rendőri biztosítással a Vörösmarty térre,a szökőkútnál beszédet mondunk magyarul, s rövid beszédet mondana egy orosz szimpatizánsunk oroszul, illetve a megjelentekkel mécseseket, gyertyákat gyújtunk a 2014 májusi odesszai oroszellenes pogrom áldozatainak, - valamint a Novorusszia területén elhunyt civil, és honvédő személyek emlékére.
Nagyjából este 19.30-ig szándékozunk maradni a fenti területen.
Az itt lévő oroszországi médiát rendezvényünkről értesítettük.
Az esemény Facebook elérhetősége: 
*

KÖZLEMÉNY!
Balog István, a Jogállamért Egyesület elnöke, Barabás György, a MIKSZ Egyesület elnöke, Mány Péter, a Magyar Jog és Igazság EU jogvédő csoport vezetője, Putyin elnök budapesti jelenlétét felhasználva szolidaritási demonstrációt tartunk az Orosz Föderáció budapesti nagykövetsége előtt.
 
A demonstráció keretében nyilatkozatot adunk át a nagykövetség munkatársainak, amelyben kifejezzük szimpátiánkat, egyetértésünket és támogatásunkat Putyin elnök Úr és az Orosz kormány aktív, a nemzetközi politikai-katonai egyensúly fenntartása érdekében kifejtett erőfeszítései és tevékenysége mellett. Elismerésünket és tiszteletünket nyilvánítjuk ki a szíriai és ukrajnai válságban kifejtett erőfeszítésekért, az Ukrajnában élő orosz anyanyelvű emberek életének megmentése, nemzetiségi szuverenitásuk megőrzése érdekében tett tevékenységért. Bízva abban, hogy ez a politikai folyamat nagymértékben hozzásegíti az Ukrajna területén élő más anyanyelvű, különösképpen a Magyar és Ruszin emberek polgári szabadságjogai és nemzeti identitásuk megőrzéséhez
Egyesületeink és a velünk együtt gondolkodó más civil egyesületekkel, magánszemélyekkel egyetértésben, szándékunkban áll Putyin Elnök Úr budapesti munkalátogatás alkalmából, az Orosz kormány politikája és az Orosz nép mellett szimpátia demonstrációt tartani a Budapesti Orosz Nagykövetség környezetében.
Mindezek mellett egyetlen nemzetet vagy személyt sem provokálva, de határozottan, markánsan, demonstrációnkkal felhívjuk a figyelmet az USA és az EU, agresszív, Ukrajnát a polgárháborúba sodró, más népeket állandó gazdasági, politikai, néhol fegyveres nyomás alatt tartó politikájára.
Megszólalásunk mottója: NEM AKARUNK HÁBORÚT, VILÁGHÁBORÚT PEDIG EGYÁLTALÁN NEM!
A rendezvényt a Magyar és Orosz himnuszok hangosítással előadott változatával kezdjük, majd a beszédek követeznek.
Kérünk minden tisztelt megjelentet, hogy demonstráción csak az esemény témájához, hangulatához illő plakátokat, képeket-feliratokat használjon.
Az esemény záró aktusaként felolvasásra kerül a három rendező szervezet képviselői által aláírt szolidaritási nyilatkozat.
Ezt követően szándékunkban áll a felolvasott nyilatkozat egy példányát a Nagykövetség képviselőjének átadni.
Ennek az ünnepélyes tiszteletadásnak a létrejöttéhez nagy tisztelettel kértük a Nagykövet Úr szíves engedélyét, illetve támogatását, mert úgy érezzük ez a gesztus méltó befejezése lenne megemlékezésünknek.
Tisztelt leendő jelenlévők! A rendezők nevében el kívánjuk mondani, hogy bár a rendezvény a három szervezet nevében lett bejelentve, bízunk benne, hogy a cél egyezik többetek elképzelésével és találkozik egyetértésetekkel.
Budapest 2014, február 13.