"Magyar geci, megdöglesz a feleségeddel, a gyerekeddel, a családoddal együtt!" - mondta Apátinak a mátészalkai cigány

A képviselőt az Origó kereste fel:
"Mátészalka elnémult a hírre" - bizonyára okuk van rá
 
A lap megkérdezte volna a mátészalkaiakat a Jobbik és Apáti nyilatkozataiban festett képről, a helyi cigány maffiáról, de a hírre szinte az egész város elnémult. A polgármesteri hivatalban azt mondták, hogy sem Hanusi Péter fideszes polgármester, sem alpolgármestere nem kíván nyilatkozni.

Részlet Apáti rendőrségi feljelentéséből - ennyit tett közzé belőle az Origó
 
Felhívták szinte a teljes képviselő-testületet, de nem jártak nagyobb sikerrel. A hét kormánypárti képviselő közül, akiket elértek, nem kívántak nyilatkozni, főleg arra hivatkozva, hogy "nem is hallottak a dologról". Dienes Béla László volt az egyetlen, aki megszólalt, de ő is csak annyit mondott: bár nem vonja kétségbe Apáti állítását, vele ilyesmi még nem történt Mátészalkán.
Mátészalkán háromfős cigány önkormányzat is működik. Közülük ketten egész nap elérhetetlenek voltak, viszont sikerült beszélni a harmadik taggal, Kasu Miklóssal. A képviselő Apáti cigány maffiáról szóló kijelentésére "fölöttébb meglepő módon" csak annyit mondott: "nincs ilyen, ezt Apáti kitalálta".
 
Az MSZP elnöke védi az egyik vádlottat
A lap elérte a városi MSZP elnökét is, ám ő nem kívánta kommentálni Apáti nyilatkozatát. Hallgatását Sarka Attila két érdekes indokkal is alátámasztotta. Az egyik, hogy Apáti az ő hátsó telekszomszédja. A másik, hogy az ügyvédként praktizáló Sarka az Apáti vallomásában említett Pataki Lászlóval kapcsolatos büntetőügyben az egyik vádlottat védi.
Vallomásában amúgy Apáti is utal arra, hogy Pataki egy 8 évvel ezelőtti emberölés bűntettének kísérlete miatt zajló eljárás érintettje mint sértett. A kocsmai összeszólalkozás után késeléssé fajult 2007-es esetben Pataki egyébként 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az első fokon emberölés kísérlete miatt zajló eljárásban a másodfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértésre minősítette át a tényállást, ám ezt a Kúria nemrég hatályon kívül helyezte. Most az ügyben a másodfokú bíróságnak kell mérlegelnie, hogy emberölés volt-e, vagy életveszélyt okozó testi sértés.
 
Korábban írtuk:
/Forrás: Kuruc.info 2015.03.04./
Megjegyzésem: Nagyon jól jött a parlamenten áterőszakolt fideszes közigazgatási törvénymódosításhoz Apáti jobbikos képviselő távolmaradása. Vajon a későbbi időpontban  családja nem fogja majd érezni a cigányok fenyegetését? Vagy ezután félelmükben úgy bezárkóznak a házukba, hogy még az orrukat sem dugják ki és még a képviselő úr sem jár be a munkahelyére? Esetleg rendőri védelemre szorulnak? Mindenesetre ez az eset jó lecke volt a jobbikos képviselőknek. *B.Kiss-Tóth László