Szolidaritás a kopt keresztényekkel


Ne engedjük, hogy a félelem uralkodjon rajtunk
Az Iszlám Állam legutóbb kiadott brutális és embertelen felvételén 21 egyiptomi kopt keresztény férfit fejeznek le. A kivégzések Líbia fővárosában, Tripoliban történtek. A filmet "a kereszt népének, az ellenséges egyiptomi egyház követőinek” ajánlják, melyben az egyik harcosuk elmondja, hogy a csoport "Róma meghódítására” készül. A felvétel záró képei a lefejezettek tengerbe mosódó vérét mutatja, amint az a hullámokon eljut a világ minden részére. A felvételek megdöbbentőek. A vértanúk utolsó szavaikkal Jézust kérték. 
Egy blogbejegyzés szerint (divinity.szabadosadam.hua vértanúk közt volt egy testvérpár, akiknek az édesanyja arra a kérdésre, hogy mit tenneha fiai gyilkosát meglátná az utcán, így válaszolt: "Behívnám a házunkba, és imádkoznék érte, hogy megnyíljanak a szemei, mert segített nekünk bemenni a mennyek országába!” 
Példaértékű a hite. Mint azoknak a fiatalembereknek, akik Jézusnak adták életüket. A narancssárga egyenruhában nem számított, hogy kinek milyen végzettsége, mennyi pénze, milyen telefonja vagy autója van. Csak az, hogy legyőzték félelmüket ebben a helyzetben. A brutális felvétel kering az interneten, félelmet keltve a nézőkben. Mennyire engedjük be a szívünkbe ezt az érzést? Mennyire engedjük, hogy a félelem uralkodjon rajtunk? Ha engedünk a terrornak, akkor legyőz minket. Kövessünk a 60 éves, tanulatlan édesanya példáját, és ne engedjük, hogy a félelem és a bosszú eluralkodjon rajtunk.
Együttérzését és támogatását Ön is kifejezheti a kopt ortodox pátriárkának küldött üzenettel.  Küldje el Ön is a levelet az alábbi linken keresztül:
Üdvözlettel: Frivaldszky Edit (és a CitizenGO csapata)
/Forrás: Frivaldszky Edit 2015.03.03-i levele/*B.K-T.L.