Uzsorás képviselőket fogtak el Tarnaleleszen - ők szállították a fideszes polgármesternek is a cigány szavazatokat

Az Egri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Pusomi József és Pusomi Józsefné ellen.
A rendőrök két cigányt hallgattak ki gyanúsítottként uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt. A gyanú szerint a 36 éves férfi és a 34 éves nő 2013 óta több személynek hitelre adott el termékeket az általuk üzemeltetett élelmiszerboltból, amelyek árát az üzleti kiskereskedelmi érték felett határozták meg. A sértetteknek a megvásárolt termékek kamattal növelt vételárát a következő hónapban kellett kifizetnie, így kénytelenek voltak ismételten hitelre vásárolni - tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a két tarnaleleszi lakos cselekményével a sértetteket és azok családját állandó tartozásba kényszerítette.
A rendőrök március 12-én házkutatást tartottak a házaspár otthonában, ahol egy táskában megtalálták a feljegyzéseket, amelyekben az adóságokat nyilvántartották.
 
Az egyenruhások Pusomi "Zsiráf" Józsefet és Pusomi Józsefnét előállították a Pétervásárai Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.
Mint azt korábban megírtuk, csütörtökön nagyon sok rendőr jelent meg a településen. A megyei lap olvasói beszámoltak róla, hogy önkormányzati képviselőket fogták el az egyenruhások uszorázás gyanúja miatt.
Nem lehet elmenni annak felidézése mellett, hogy Tarnalelesz mennyire hű lenyomata a Fidesz-cigány koalíciónak, ugyanis már 2010-ben az uzsorások segítették a település élére a polgármesterjelöltjüket. Veretes stílusával Kovács Passza Béla pedig a közelmúltban is bizonyította, hogy méltó képviselője a rászavazó cigányságnak.
 
(Forrás: Heol nyomán Kuruc.info 2015.03.15.)*B.K-T.L.

*

Uzsora-bűncselekmény gyanúsítottjainak elfogása Tarnaleleszen

PoliceHungary

https://www.youtube.com/watch?v=VYKFielwb2I 

Közzététel 2015.03.14.

*
 
További, Tarnalelesszel kapcsolatos Kuruc.info-s hírek:

*B.K-T.L.2015.03.16.