A Legfőbb Ügyészség vizsgálja az állami földek pályázatait


Az Élőlánc Magyarországért kezdeményezésére a Legfőbb Ügyészség megkezdte Dr. Ángyán József az állami földek pályázati eredményeit feldolgozó 529 oldalas VI. jelentésének áttekintését. (http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php

Időközben az Élőlánc levelében megfogalmazott veszély - mely szerint a kormány eladni készül az állami földeket a "nyerteseknek" - ingyen (!) - valósággá vált. A Magosz és a kormány megállíthatatlan kommunikációs cunamit indított a magyar állampolgárok józan ítélő képességének legyőzésére annak érdekében, hogy az állampolgárok maguk könyörögve kérjék a kormányt, hogy adja már oda ajándékba a műkörmösöknek, nádarató tetőfedőknek, Mészáros Lőrinceknek a felbecsülhetetlen értékű, stratégiai jelentőségű állami földvagyont. 
Az Élőlánc Magyarországért közleménye 

Az Élőlánc Magyarországért tiltakozik az állami földek tervezett privatizációja és a közvélemény ezzel kapcsolatos, folyamatos félrevezetése ellen. 

Pártunk májusban nyílt levélben fordult az ország közjogi méltóságaihoz, hogy felhívja a figyelmet a közvagyonnal, főként az állami földekkel és ezek pályázataival kapcsolatos visszaélésekre, az államot ennek kapcsán érő súlyos károkra. A Legfőbb Ügyészség ennek alapján megkezdte az állami földek pályázati eredményeit elemző 529 oldalas Ángyán jelentés áttekintését. A kormány eközben azon mesterkedik, hogy a pályázatokon és egyéb módon bérbe adott 500.000 hektár állami földet kedvezményesen vagy ingyen a jelenlegi bérlők tulajdonába adja. 

Az állami földvagyon privatizációja nem közérdek. Az sem, hogy olyanok jussanak közpénzen földtulajdonhoz, akik a föld bérleti jogát csalárd módon vagy jogtalanul kapták meg. A titkosított, alkotmányos aggályokat is felvető pályáztatás miatt nem is tudható, hogy a jelenlegi bérlők milyen hányada jutott ily módon bérleti joghoz, de hogy vannak ilyen esetek, azt igazolja az a jogerős ítélet, amely szerint egy pályázat nyertese még csak pályázni sem volt jogosult. 

A privatizáció szükségességét indokló érvelések félrevezetőek és álságosak. Az állami földeknek, más országokhoz hasonlóan, a nemzet egészének érdekét kell szolgálniuk rövid és hosszú távon egyaránt. Követeljük ezért az állami földek állami tulajdonban tartását és a csalárd pályáztatás eredményeinek megsemmisítését! 

Mezőfalva, 2015. július 17. 
az Élőlánc Magyarországért elnöksége 
*B.K-T.L. 2015.07.28.