Felső tagozatba lép ősztől a lipóti iskola

Szeptembertől már nem csak alsó tagozatosokat fogad a lipóti iskola: megkezdhetik tanulmányaikat itt az első ötödikesek is. A napokban folytatódik az épület bővítése nyolcosztályos intézménnyé, a beruházást jövő tanévkezdésre adják át.

Már cölöpök jelölik a leendő épületszárny helyét Lipóton: a napokban kezdődhet meg ugyanis a helyi iskola bővítése. Mint ismert, a termálfaluban 2011 szeptemberében, tíz év szünet után indították el újra a tanodát. A nyári vakációt most már egy teljes alsó tagozat kezdhette meg, és ősszel az iskolacsengő így már ötödikeseknek is szól. Négy év múlva viszont már elballaghat az első nyolcadik osztály – ezért is szükséges a bővítés.

– Az iskola jelenlegi, mintegy ötszáz négyzetméteres felülete jövő szeptemberre duplájára nő. Napokon belül várjuk a jogerős építési engedélyt, és indulhat a beruházás. A meglévő épület egy aulával – ahol kisebb rendezvényeket tudnak tartani – és négy tanteremmel rendelkező szárnnyal egészül ki – tudjuk meg Tóth Péter lipóti polgármestertől. A 130–140 milliós fejlesztéshez forrást a helyi önkormányzat biztosít, ám szükség esetén az intézmény fenntartására létrejött alapítvány is beszáll a költségekbe. 

Úgy tudjuk, szeptemberben mintegy nyolcvanöt gyermeknek csengetnek be, közülük 16 elsősnek. A gyermekek 30–40 százaléka helybeli, a többiek nyolc településről érkeznek, részben a szülők hozzák-viszik őket, részben iskolabusszal járnak. A településvezető szerint a szállítás még rugalmasabbá válik az új tanévtől, hiszen az önkormányzati mikrobusz mellé egyet az alapítvány is nyert. 
Forrás: kisalfold.hu