„Kétkarú rabló” Össztűz alatt a “filmügyi” kormánybiztos

A filmipari kormánybiztos leváltását követeli a miniszterelnöktől a Jobbik és az LMP. Az egyik ellenzéki párt szélhámosnak, a másik rablónak nevezte Andy Vajnát. Az üzletemberről a Heti Válasz azt írta, hogy a szerencsejátékból származó nyereségét Luxemburgban adóoptimalizálhatta.
„Egy dokumentumfilmben maga a történet a főszereplő, és '56 tisztelete a főszereplő, és a vízipóló csapat a főszereplő. De szerintem Magyarország a főszereplője az egésznek” – fogalmazott még Andy Vajna hollywoodi producer a Szabadság vihara című dokumentumfilm 2006-os bemutatóján. Az alkotás párhuzamosan dolgozza fel az 1956-os forradalmat és a véres, szovjet–magyar vízilabda-elődöntőt a melbourne-i olimpián.
A Heti Válasz cikkének viszont Andy Vajna a főszereplője, aki a 2010-es kormányváltás után filmipari kormánybiztossá avanzsált. A szerencsejáték-iparból nem szállt ki, ma már kizárólag ő üzemeltethet kaszinókat Budapesten. A játéktermekben nincsenek olyan online pénztárgépek, amelyek a beütött összeget azonnal továbbítják az adóhatóságnak.
„Játékadót fizetnek, és a játékadó-fizetés mellett nincs nyugtaadási kötelezettségük, valamint a blokk adás hiányában nincs áfafizetési kötelezettség, az online pénztárgép bevezetésére azért került sor, hogy a blokkadási és áfafizetési kötelezettséget ellenőrizze a kormány. A kaszinókban nincs áfafizetési kötelezettség és blokkadási kötelezettség, helyette van játékadó, amit szigorúan a Nemzetgazdasági Minisztérium havonta ellenőriz” – mondta korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A Heti Válasz azt írta, hogy a producer már a tavalyi kaszinónyereségét is a kedvezőbb adózású Luxemburgba vitte. Több kaszinóval idén még többet kaszálhat – a becslések szerint 5-6 milliárdot. Az LMP a kormánybiztos leváltását követeli. „Eljött az idő, hogy Orbán Viktor lapátra tegye Andy Vajnát, és amíg ez nem történik meg, a magyar miniszterelnök sorsközösséget vállal egy ilyen szélhámos figurával. Andy Vajnának távoznia kell a közéletből, menjen bizniszelni oda, ahol szívesen látják, de a magyar közpénzek közelében ennek az embernek semmi keresnivalója nincs” – mondja Szél Bernadett, az ökotrás társelnöke.
 Értékes emberek. Még a bőrük alatt is (köz)pénz van.

Az MSZP szerint Andy Vajna nem más, mint egy szerencselovag. „Andy Vajna a magyar nemzet kétkezű rablója, és olyan törvényi lehetőségeket kap a Fidesztől, amelyek megítélésünk szerint nemcsak etikátlanok, de akár törvénytelenek is lehetnek” – véli Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.
http://mno.hu/videok/131638
A Jobbiknak Andy Vajna szakmai ténykedése sem tetszik. „A nemzeti szellemiség nem jelent meg a filmekben az elmúlt 5 évben, és nemzeti identitást erősítő történelmi játékfilm sem készült, sőt az Orbán-kormány volt, amely 2010 megszüntette a magyar történelmi film alapítványt” – mutat rá Dúró Dóra.
(mno)
Bal-Rad komm: Az '56-ban disszidált "pesti belvárosi család MAGYARSÁGÁT (?) megtartó" SZERENCSELOVAG gyermeke-egykori parókakészító-lett a Nagy Adóoptimizátor. A hírek szerint a 7. legbefolyásosabb "magyar" férfiú a magyar filmgyártás és a magyarországi szerencsejáték korlátlan uralójaként OPTIMIZÁLJA a kezei közé hulló milliárdokat. Közpénzt és rablott holmit egyaránt.
őreség lenne azt feltételezni, hogy Döbrögi kegyeltje a borostás pofázmánya miatt érdemelte ki a LEHETŐSÉGET! Ő CSAK EGY gyűjtögető! Jó pénzért OPTIMIZÁL, és gyűjtögeti a százmilliárdokat a szűkösebb időkre! Jutalék fejében!
A legnagyobb probléma az, hogy BÁR MINDENKI TUDJA ENNEK A HŰBÉRESNEK A FELADATÁT, DE SENKI NEM MONDJA KI!
Andy Vajna a döbrögista maffia egyik pénztárosa!

/Forrás: https://balrad.wordpress.com/2015/08/04/ketkaru-rablo-ossztuz-alatt-a-filmugyi-kormanybiztos/ /*B.Kiss-Tóth László