Kijavították a főutca burkolatát Rábcakapin

Felújították a Rábcakapin átvezető út kritikus szakaszát. Ezúttal nem kátyúztak, hanem felületi bevonatot készítettek. A helyiek szerint ez egy fokkal jobb megoldás, mint a gödrök betömése.Régóta panaszkodtak a rábcakapiak a falujukon átvezető út minőségére. Kátyúk, gödrök nehezítették a közlekedést, a járművek a burkolatról letérve már a házak előtt jártak. A napokban a közútkezelő munkatársai dolgoztak az érintett szakaszon. 
Nem volt jobb a helyzet a Rábcakapit Tárnokrétivel összekötő úton sem. Sok helyen volt jellemző az úttest teljes szélességében a gödrös burkolat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya érdeklődésünkre közölte: a társaság mosonmagyaróvári mérnökségének munkatársai a Rábcakapi–Lébény összekötő úton végeznek burkolatjavítást. Felületi bevonatot készítenek bitumenemulzió és arra kőzúzalék kiszórásával. Tájékoztatásukban megjegyzik: leromlott állapota miatt az útszakasz régen megérett a felújításra, de jelenleg csak a most végzett állapotjavító, a további romlás ütemét lassító beavatkozásra van lehetőségük.

A helyiek úgy vélik, ez a beavatkozás egy fokkal jobb, mint a kátyúzás. Azt ugyanis minden évben elvégezték, de csak rövid ideig jelentett megoldást. Évek óta hangoztatják a kapiak, hogy a végleges és megnyugtató az lenne, ha teljes burkolatcserét csinálnának.
„A tűzoltásnál egy kicsivel többet ér, amit most csinálnak. Azt viszont nem értjük, hogy miért nem lehet ezen a néhány száz méteren normálisan felújítani az utat" – fogalmazott egy középkorú férfi a munkagépek közelében.
Forrás : kisalfold.hu