A budapesti Lengyel Nagykövetség előtti szélsőliberális feministák tüntetésén történt keresztény vallás meggyalázás miatt tiltakozik és petíciót kezdeményezett a Citizen GO

Vallásgyalázás abortusztablettával

A BME Szociológia és Kommunikáció tanszékének egyetemi adjunktusa, Dr. Barna R. Emília is részt vett a vallásgyalázásban.
 
Kérjenek bocsánatot!
 Beküldte CitizenGO · 2016.04.13
Néhány magát liberálisnak és jogvédőnek tartó szervezet képviselője tartott demonstrációt április 10-én a budapesti Lengyel Nagykövetség előtt azért, mert Lengyelországban a hetekben fölmerült az abortusztörvényen való szigorítás kérdése.
Vállalhatatlan, vallásgyalázó „szertartást” vezettek le az esemény szervezői, melyhez egyikük püspöki ruhába öltözött. Az átváltoztatás szövegének elmondása után „Ha gyóntatok, járuljatok szentáldozáshoz” kijelentéssel hívta "áldozni" a résztvevőket az álpap, gúnyt űzve a Katolikus Egyház szentségéből.
Hátborzongató módon egy ABORTUSZTABLETTA feliratú zacskóból osztotta ki a résztvevőknek az Oltáriszentséget kifigurázó „abortusztablettákat”, konkrétan kijelentve minden egyes tablettára, hogy „Krisztus teste”.
Míg Jézus a keresztények számára az Életet jelképezi, a tüntetők ezzel a halált hozó tablettával (gyógyszernek nem nevezhetjük, mert senkit nem gyógyít) azonosították, meggyalázva ezzel a keresztények hitét.
Magyarország Alaptörvénye kimondja, mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához, viszont annak a gyakorlása nem irányulhat vallási közösségek méltóságának megsértéséreA közösséghez tartozó személyek jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.  (IX. cikk (1), (4), (5))
Akár hívők vagyunk, akár nem, jóérzésű emberként emeljük föl szavunkat ez ellen a keresztény közösséget nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő megnyilvánulás ellen!
Csatlakozzon petíciónkhoz, és írja alá a botrányos esemény szervezőinek írt levelünket, hogy kérjenek bocsánatot azoktól az emberektől, akiket vallásukban vagy személyükben megsértettek!
Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, följelentést tesznek a szervezők és a "vallásgyalázó fiatalember" ellen. (MTI)
Antoni Rita facebook oldalán tett nyilatkozatában kijelentette, nem kér bocsánatot, mivel a rendezvény szerinte nem a magyar keresztény emberek ellen irányult. Petíciónkat nyilatkozata alatti hozzászólásában felhördülésnek nevezte. Tagadja, hogy a rendezvénynek szervezője, valamint a szerinte "állítólagos vallásgyalázó performansz" ötletgazdája lett volna, bár a rendezvényen felszólalóként részt vett. A felvételekből tisztán látszik, hogy részt vett a vallásgyalázásban ("áldozott" az "abortusztablettával"), így annak aktív résztvevője volt. Bízva abban, hogy igazat állít ezzel kapcsolatban, "a vallásgyalázás állítólagos ötletgazdája" részt töröltük levelünkből.
Az videót ITT is megtekintheti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kérjenek bocsánatot!
Adjon hangot tiltakozásának, ha Ön szerint is elfogadhatatlan ilyen szint alá süllyedni...
Nem hagyhatjuk szó nélkül az Oltáriszentség meggyalázását, mellyel nagy nyilvánosság előtt súlyosan megsértették a keresztény közösséget!


ALÁÍROM
/Forrás: Zaymus Eszter, Citizen GO 2016.04.15-i hírlevele*B.Kiss-Tóth László