Április elsején


nem Bolondok    Napja
volt a TV2 hírigazgatójának irodájában?
 
Kökény-Szalai Vivien ekkor rúgta ki a Mokka műsorvezetőjét, a Tények felelős szerkesztőjét,
a vezető külpolitikai szerkesztőjét és egyik hírszerkesztőjét...
------------------
A TV2-nél úgy gondolták, hogy április 1 ide vagy oda, a pénteki nap pont jó lesz megtizedelni az állományt, jön a hétvége, hétfőre mindenki elfelejti, hogy ma már a negyedik alkalmazottat rúgják ki a csatornától. Az első fej Kárász Róberté volt, őt három óra körül hívták be Kökény-Szalai Vivien irodájába, és egyeztek meg vele közösen ugye, ami a kirúgásra használt, újkori eufemizmus. Kárász a kirúgás tényét ugyan nem erősítette meg, de megtette ezt két kollégája helyette, szóval készpénznek vesszük. A műsorvezető 2008 óta dolgozott a Mokkánál, előtte a Magyar Televíziónál és az RTL-nél is megfordult.      
Kárász Róbert után Dudás Ádámot hívták be a hírigazgatóhoz. Dudás 19 év után, közös megegyezéssel távozik a tévétől. Szerkesztő-riporter volt a TV2 szinte összes hírműsorában, 2004 óta Tényekben dolgozott, a hírműsor egyik arca, műsorvezetője volt. Megkeresésünkre megerősítette a távozását. Az aktuális műsorok kiherélése ekkor (fél 4) úgy állt, hogy Tények - Mokka 1:1, de messze volt még a vége.  Kárász a facebookon így búcsúzott:
A mai nappal lezárult egy korszakom a TV2-nél! 2008 szeptember 1-jén kezdődött! Iszonyatosan jó csapattal dolgoztam a...
Nem sokkal 4 óra után Zöldhegyi Katalin vezető külpolitikai szerkesztőnek mondtak fel a csatornánál, és ő nem ment bele a közös megegyezés bullshitbe sem, és információink szerint jogászokkal konzultál a továbbiakról, ami munkaügyi pert jelent, ugye. Ő is nagyon régóta a csatornánál volt, tulajdonképpen a TV2 alapító tagjának is tekinthető, múlt héten még Brüsszelből tudósította a Tényeket. 
És még nem volt vége a vérengzésnek, fél ötkor, azaz másfél órával a Tények kezdete előtt kirúgták Horváth Csabát, a Tények felelős szerkesztőjét, aki a ma esti adást rakta össze. Hogy mi lehetett abban a másfél órás műsorban, és vajon van-e köze ahhoz, ami ma történt, nem tudjuk, ha egyáltalán lesz ma Tények, az nem valószínű, hogy olyan lesz, mint a Horváth Csaba által szerkesztett. Horváth szabadúszó újságíróból lett tévés, volt a Magyar Televíziónál, az RTL Klubnál, a TV2-nél tavaly szeptember óta dolgozott.
A Super TV2-n egyébként a Tényeket ma Dudás Ádámnak kellett volna vezetnie, helyette Andor Éva, a csatornától korábban eltanácsolt, majd most visszaédesgetett bemondó vezette. Andor Éva annak a Gábor Lászlónak az élettársa, aki a TV2-től György Bencét követve távozott a Faktor.hu-hoz. majd az Origóhoz, és akit úgy két hete vitt körbe a TV2 híszerkesztőségében Kökény-Szalai Vivien.    
A TV2-nek tettünk fel pár kérdést a Sajnálatos Eseményekről, egyelőre nem kaptunk választ.
/Forrás: http://comment.blog.hu/2016/04/01/ /*B.Kiss-Tóth László 2016.04.08.