Felmentő ítélet Flaisz Ferenc ügyében


Nyolc és féléve még 7,2 milliárd forintos büntetéssel fenyegették, két éve csupán felfüggesztett szabadságvesztést kapott, most pedig jogerősen felmentette a bíróság az érsekhalmi Flaisz Ferencet (Kakas). Másfélmillió liternyi állítólagos cukorcefre ügyében született meg az ítélet. 

Csak nem igazuk lett azoknak, akik néhány éve már azt mondogatták, hogy mire véget ér az 1998-tól húzódó büntetőügy, talán még kitüntetést is kap majd az érsekhalmi vállalkozó. 
- Ha nem is ez történt, azért az óriási győzelem, hogy a múlt héten jogerősen felmentett a bíróság - magyarázza nem titkolt büszkeséggel Flaisz Ferenc, akit nyolc és fél évig "kóstolgatott" cukorcefre ügyben a magyar igazságszolgáltatás. 

Adják vissza a vagyonomat! 

A vállalkozó egyértelmű győzelemként értékelte a döntést. Egyúttal jogi lépéseket jelentett be azért, hogy az 50 milliós vagyonelkobzás reparációja is megtörténjen, azaz visszaperli a vámosoktól az 1998-ban elkobzott pénzét. 

Az előzmények jobbára ismertek: Magyarország addigi legnagyobb cefre fogásáról adott hírt a pénzügyőrség 1998 februárjában. A finánc kommandó Hosszúhegyen 1,5 millió liternyi zavaros bort fedezett fel a pincészetben, amit cukorcefrének mondtak. A kiszabható bírságot a legóvatosabb győzelmi kalkulációk is 1,8-4,5 milliárd forintra tették. Végül azonban 7,2 milliárdra rúgott - volna - ez az összeg. A behajtására megkezdődtek az előkészületek: 50 milliót foglaltak le a Flaisz vagyonból. Elárverezték egy-egy kecskeméti és keceli ingatlanát, valamint 500 hektárnyi földjét is Kalocsa közelében. 

A vád még abban az évben, 1998-ban elkészült és megindult a bírósági eljárás Kalocsán. Ebben azonban már csupán 380-400 ezer liternyi hamisított borról volt szó. Teltek-múltak az évek, miközben újabb és újabb szakértői vélemények születtek. Végül a 2004-ben kihirdetett elsőfokú ítéletben elmarasztalták Flaiszot: négy éves próbaidőre felfüggesztve, húsz hónapot kapott. A bírság összege pedig már nem milliárdokról szólt, hanem mindössze ötmillió forint volt. 

Tavaly nyáron azután másodfokon megsemmisítették a kalocsai ítéletet: az új eljárás a Bács-Kiskun Megyei Bíróság kiskunhalasi tanácsa elé került. Itt mentették fel a múlt héten az érsekhalmi vállalkozót és a társát, amit egyébként a vádat képviselő dr. Téglás Péter vezető ügyész kezdeményezett. Részben azzal indokolva, hogy a cefréből történt mintavételek során többször is hibáztak a vámosok. Emellett a perbeszédben arra is utalt a kiskunhalasi ügyészség vezetője, hogy 1998-tól tart a vádlottak elleni eljárás, ami a "tisztességes, európai joggyakorlattal" teljes egészében összeegyeztethetetlen. 

A bíróság ezt követően hirdette ki az immár jogerős ítéletet. Bizonyítottság hiányában felmentették Flaisz Ferencet és a társát. 

Összegzés: 7, 2 milliárd = 7200 millió) forintos büntetésből nulla lett! Mint ügyész intézte ezt kakasnak dr.Téglás Péter kiskunhalasi ügyész, akit nem régen kalasnyikovval akart jogtudományra tanítani? Egy mérges ügyfél. Egyet nem értek! dr. Téglás Péter miért rakja ki magát izraeli zászlóval a kezében a világhálóra? d. Fórizs EszterKapcsolódó:
 
Olvasók a kalasnyikov-ügyről: kétséges a fegyver és az ügyész származása is
<br>Forrás: https://kuruc.info/r/20/156556/Olvasók a kalasnyikov-ügyről: kétséges a fegyver és az ügyész származása is (kuruc.info)
Honnan volt a kalasnyikov? Az elmúlt napokban egy érdekes hír került fel az internetre. Egy férfi Kiskunhalason egy kalasnyikov gépkarabéllyal ment be a kerületi ügyészségre, hogy leszámoljon a neki nem szimpatikus ügyésszel. Szerencsére a biztonsági emberek időben lefegyverezték a behatolót, és csak néhány lövés dördült el, ami senkiben nem ejtett kárt. 
Flaisz Ferenc: őrült vagy adócsaló?Flaisz Ferenc: őrült vagy adócsaló? (blikk.hu)
Hiába is engedték ki a vállalkozót az állampusztai börtönből márciusban, ahol egy év és 10 hónapi jogerős börtönbünteté-sét töltötte. Olajcsempészet miatt ítélték el, de alig három hónapig volt rács mögött, amikor perújítást kezdeményezett. Orvos szakértők igazolták ugyanis, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az elmeállapota miatt a büntetőjogi beszámítási képessége korlátozva volt. 
I. VÁMCSALÁS ÉS OLAJSZŐKÍTÉS - A KEZDETEKI. Vámcsalás és olajszőkítés - a kezdetek(magyarmaffia.eoldal.hu)
Az első olajos korszak 1993 májusáig tartott. Kiskőrösön, Kecelen, Harkakötönyben, Kiskunhalason, Solton körülbelül olyan 50 és 1000 millió liter közötti gázolaj érkezett be, amit a Flasiz úr intézett. Ezek a gázolajak HTO-ként lettek vámolva. Mindig Kiskőrös és körzetének vámhivatala vámolta e szerelvényeket, mivel ott Narancsik István volt a vámparancsnok. Nem festették be a szerelvényeket. 
Dohányszőkítés? - Jövedékfölözés maffiamódra?Dohányszőkítés? - Jövedékfölözés maffiamódra?(szeszak.hu)
Emlékeznek még mivel kezdődött? Rendeletileg kiutálták - kiüldözték a bagósokat a közé pületekből, a falusi kocsmákból, a közhasználatu jármüvekből, a parkokból a villamos megállóból és a budikból. A tiltott helyen dohányzó üldözött vaddá vált. Épp nem lőtték le, csak bírságolták keményen, Fidesz módra; sokkal keményebben, mint egy bűnöző cigányt... Aztán hipp - hopp megnyiltak "nemzeti" dohányboltok, amelyekről "dohány-mutyi" néven cikkezik az ellenzéki sajtó. Nincs itt valami logikai, jogi és erkölcsi ellentmondás? 
Flaisz Ferenc keceli vállalkozó beperli Pallagot, feljelenti NógráditFlaisz Ferenc keceli vállalkozó beperli Pallagot, feljelenti Nógrádit (origo.hu)
Flaisz Ferenc keceli vállalkozó tagadja, hogy köze lenne a több milliárd forintos olajszőkítéshez. Ezzel Nógrádi Zsolt, az olajbizottság egyik tanúja vádolta meg a vállalkozót. Emiatt Flaisz 50 millió forintra perli Pallag Lászlót, az olajbizottság kisgazda elnökét és feljelenti Nógrádi Zsoltot. Ugyanakkor Nógrádi Zsolt azon állítását, hogy a kiskörösi vámhivatal több munkatársa is segítette az olajszökítőket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága megerősítette. 
Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pintér SándorIsmerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pintér Sándor(viszavzsodor.blogspot.hu)
Sorozatunk első része a Fidesz egyik legundorítóbb és a módszerváltás utáni Magyarország egyik leghírhedtebb politikusáról szól. Cikkünk szigorúan a tények feltárásán alapul és a nyilvánosságra hozott adatok alapján vonunk majd le következtetéseket a narancsos párt leendő belügy és titkosszolgálati miniszteréről. 
Olaj és ahol a maffia állam szerveződikOlaj és ahol a maffia állam szerveződik (viszavzsodor.blog)
Pintér Sándor a jelek szerint rosszul viseli a Olajbizottság kutakodását. Ennek tudható be, hogy "orvosi esetet" emleget, ami arra utal, hogy Pallagh Lászlót örültnek tartja,- továbbá azt állitja, hogy az olajügyben öt ért vádak hazugságok és ráadásul oly sekélyesek, hogy részletes válaszra méltatlanok. Kedves Pintér úr! Ideje felhagyni az ostobának tekinthetö vagdalkozással. 
85 évre titkosított olajügyek Pintér Sándor tevékenységére fűzve85 évre titkosított olajügyek Pintér Sándor tevékenységére fűzve - hogy kihaljanak a tanuk és elhaljanak az elkövetők! (lopasesatveres)
Magyarországon a rendszerváltozás után az olajügyektől volt hangos a sajtó (jellemzően 1992-96). Olajvonatok érkeztek jellemzően a volt szovjet tagországokból, melyek tartalmát "szőkítéssel" üzemanyagként, jóval drágábban adtak tovább, miközben elsikkasztották a fizetendő vámot és a forgalmi adót. Nem csak a maffia, hanem magas rangú helyi és országos rendőri vezetők, határőrök, politikusok is részt vettek az ügyletekben, több tízmillió liter olaj ment át az országon havonta, amit "nem lehetett nem észrevenni". 
Posta Imre: Fidesz hívőknek!Posta Imre: Fidesz hívőknek! (viszavzsodor.blog)
A FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) az állítólagos "rendszerváltozás" után az SZDSZ ifjúsági tagozatából alakult. A Nemzeti Kerek asztal tárgyalásain 1989-ben néhányadmagával "képviselte" a fiatal demokrata érdekeket, hogy 1989. október 23-án az ország népének megkérdezése nélkül, áldásukat adják, az 1949. évi XX.-as törvényként, szovjet erőszak hatására beiktatott 1936-os, buharini Alkotmány mintájára készült, 1989-ben adaptált, az MSZMP által módosított "ideiglenes" Alkotmányra! 
Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyonaOlaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona (fusz.hu)
"Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos. 
Polgármester-vadászat FelcsútonPolgármester-vadászat Felcsúton (168ora.hu)
Polgármester-választás lesz Orbán-falván. A bíróság a napokban úgy döntött: Varga György felcsúti független faluvezetőt köztartozása miatt jogosan menesztette a helyi fideszes többség. Varga szerint azért vadászták le, mert megálljt parancsolt a kormánypárti nyomulóknak. A helyi fideszes erős ember szerint szó sincs politikáról, nincs harag, egyszerűen csak nem akar Vargával együtt dolgozni. 
Orbán szerint hétről hétre el kell tűrniük, hogy bűncselekményekkel vádolják őket a ParlamentbenOrbán szerint hétről hétre el kell tűrniük, hogy bűncselekményekkel vádolják őket a Parlamentben(444.hu)
Azonnali kérdésekre válaszolt kedden Orbán Viktor az Országgyűlésben. Sok minden szóba került, ezekkel külön cikkekben foglalkoztunk, de a könnyebb áttekinthetőség kedvéért most összeraktunk egy összefoglalót. De előbb meg lehet hallgatni, hogyan kérdezte a jobbikos Vona Gábor arról Orbánt, hogy Mészáros az ő strómanja-e, és hogy mit válaszolt erre a miniszterelnök. 
Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.Orbán: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek (index.hu)
Orbán Viktort Vona Gábor a Jobbik elnöke kérdezte a parlamentben arról, hogy Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja-e. Erre válaszolta Orbán azt, hogy: Sosem volt, sosem lesz, most sincs semmilyen strómanom. "Terítsük ki a kártyákat! Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?" - ez volt Vona Gábor kérdésének címe. Orbán Viktor a saját vagyonával kapcsolatban azt mondta: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.
 
/Forrás: Nemzeti Hírháló 2016.04.13-i hírlevele/*B.Kiss-Tóth László