AMIT A SÓRÓL TUDNI KELL


Szakszerű vélemények a http://forum.2esely.hu/gnm/index.php?topic=14.20;wap2oldaláról
csubi: 
Találtam egy nagyon jó összefoglaló leirást -jó hosszú de ha elolvassátok talán tisztábban láttok majd -mi is megy a háttérben amiről még mindig sokan azt hiszik összeesküvés elmélet pár érdekes részt bemásolok izelítőnek :

A sóbányákban a nátriumsó alul helyezkedik el, fölül pedig a kálisó. Ez azért van így, mert a kálisó tovább marad oldatban. Régen a felső réteget eldobták, semmire se használták. Ám "valakik" kitalálták hogy a kálisó előnyös a növények növekedésére. Onnantól kezdve van a műtrágyákban kálisó. Ettől lett aztán a növényi élelemnek kb egy nagyságrenddel magasabb káliumtartalma és ugyanemiatt csökkent le drasztikusan a növényi élelem tápanyagtartalma. Ugyanis a kálisó egyrészt gátolja a növényeket a többi tápanyagoknak a felvételében, másrészt, ha csak három vagy alig több elemet pótolunk vissza a talajba az abban természetesen jelen lévő 84 helyett akkor előbb-utóbb az összes többi tekintetében kimerül a talaj és csak az a pár elem lesz benne megtalálható ami a műtrágyákban is.
Szóval, régen a kálisót eldobták, mert mérgező, ma meg belekeverik az étkezési sóba!
Fúrólyukkal történő kitermelés  http://www.salinen.com/hu/unternehmen/banyaszat
Ezen bányászati eljárás a legmodernebb és leghatékonyabb módja a só kinyerésének. Első lépésként egy 30 cm átmérőjű és pár száz méter hosszú függőleges fúrólyukat képeznek a hegy belsejében. Ezt tehetik a talaj felszínéről indítva, vagy - mely a képen is látható - egy bányajáratot képezve a mélyfúrás előtt.
A fúrólyuk belsejébe két - egymásba helyezett - csövet vezetnek. Az egyik cső a tiszta víz befecskendezésére szolgál, melyet a vájat legmélyebb pontjába engednek, és a víz elkezdi leoldani a kősó rétegeket, így egy sóoldatot alakítva ki. A másik cső ezen oldat elvezetésére szolgál. Hogy kontrollálni tudják a kősó vízzel történő kioldását, a csövekben, sűrített levegőt is juttatnak a fúrólyukba. Ez a beengedett nyomás segít a járat formájának és méretének szabályozásában is, így elkerülhető az esetleges beomlás veszélye.
 
Egyszerü és nagyszerü, nemde? Mit számít hogy a nátriumsó és a kálisó együtt jön föl....
A kóser só közel 100% tisztaságu NaCl, nekünk meg jó a kálisó is, hadd legyen minél betegebb, hadd dögöljön a magyar.

Az OÉTI úgy védi az egészségünket, hogy elinditotta a STOP SÓ - programot. Lásd: http://www.oeti.hu/?m1id=10&m2id=88 "Az Európai Bizottság kezdeményezésére a tagállamok jelentos része - köztük hazánk is - csatlakozott a közösségi sócsökkento keretprogramhoz. A keretprogram lényege az Európai Unió tagállamain átívelo harmonizált só-reformuláció megvalósítása az élelmiszerek minél nagyobb termékskáláját illetően." - Engem nem kérdeztek meg hogy akarok-é ehhez a baromsághoz csatlakozni. Hát Önt?

Az ÁNTSZ is teljes mellszélességgel támogatja a STOP SÓ - programot, - rendezvényeken népszerüsíti, ovodákban, iskolákban téríti a magyarokat a "jó útra": http://efrirk.antsz.hu/borsod/letoltes/rendezvenyek_1009.pdf


A Magyar Hypertonia Társaság is nagyon aggódik az egészségünkért és egyengeti is a sorsunkat: "A Magyar Hypertonia Társaság elsők között csatlakozott a nemzeti sóprogramhoz és ezt is a Szív és Érrendszeri Nemzeti Program részének tekinti." http://www.doki.net/tarsasag/hypertension/hirek.aspx?nid=13185&archiv=1
 
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány is csupa jót akar nekünk, íme: "A Magyar Nemzeti Szívalapítvány teljes mértékben támogatja a STOP SÓ mozgalmat, mert a kevesebb só, kevesebb szívbeteget jelent." Idézet innen: http://www.mnsza.hu/hirek/taplalkozas/ne_legyen_besozva.php A Magyar Nemzeti Szívalapítvány külön is vigyáz ránk, óv minket a sótól: http://www.mnsza.hu/elhizas/sok_so.php

Aki eddig nem hitte volna, remélem, már lassan mindent tisztán lát.
A háttérhatalom döntése nyomán KÖTELESEK vagyunk mérgezni magunkat és illedelmesen kihalni.
Mert másnak kell az országunk.
Se gyógynövény, se tiszta só, se innovatív gyógyszerek, semmi magyar gyógyszergyár, a valaha jól bevált és olcsó szereket mind eltüntették a piacról, vagy vénykötelessé tették, az orvosok kötelezően a TEVA izraeli cég generikus szarjait írhatják csak fel. A kenyerünket kötelezően mérgezik a pékek az eu-s előírásra beletett szutyokkal (nemsokára meg fogom tudni, mit tetetnek a kenyérbe).
Lakásainkat bankárokból, végrehajtókból, ingatlanügynökségekből (mind izraeli tulajdon már) és izraeli felvásárlókból álló maffia rabolja el.
Alapélelmiszereket mérhetetlenül drágává teszik, ami a miénk volt, mind felszámolták.
Megyünk engedelmesen, mint a birkák a vágóhídra.
Családostul.
Azt hiszed, Téged nem érint? De. Legfeljebb hátrébb állsz a sorban. 
Sejtettem, hogy előbb-utóbb ez lesz. Most tudtam meg, hogy Magyarországon a patikákban 2011. február közepén betiltották az orvosi tisztaságú nátrium-klorid kiadását. Innentől kezdve csak a saját magunk által importált Désaknai sóban lehet megbízni.
Minden más tele van kálium kloriddal.
(És K-jodiddal, meg sárgavérlúgsóval - kálium hexaciano-ferrát - amit "csomósodásgátlóként" adnak a konyhasóhoz.)

 A magzat és a méhlepény megnövekedett szükségletei nagyobb terhet rónak a májra, hogy növelje a vérmennyiséget, amely ezt nem tudja megtenni megfelelő táplálék nélkül. E folyamat eredményeképpen az anyagcsere egyre inkább egyensúlyát veszíti. A vese a nem megfelelő vérmennyiségre nagyobb víz- és sóvisszaszívással válaszol a vér szűrése közben. Ez a visszaszívott folyadék és só visszatér a keringésbe. Ha nincs elegendő albumin vagy nátrium, hogy benn tartsa a visszaszívott folyadékot a keringésben, nagy része kiszivárog a szövetekbe a vérerek falán keresztül. Az egyik oldalon a vesék tovább szívják vissza a folyadékot, míg az tovább szivárog kifelé a hajszálerekből a másikon. Az eredmény kóros súlygyarapodás és ödéma, adott esetben csökkent vizelet-kiválasztással, amint a test kétségbeesetten próbálja fenntartani a vérszintet. […]" „.... A nátrium az egészséges étrend szükséges összetevője és nélkülözhetetlen a test megfelelő folyadékegyensúlyának fenntartásához. 1974-ben a Szülészek és Nőgyógyászok Amerikai Kollégiuma kimondta, hogy a nátriumszegény étrend nem hasznos a várandósság alatt.

Amerikában nagy port kavart 2004-ben az az ügy, amikor a Sótermelők Szövetségének Kutatóintézetéből előkerültek elhallgattott kutatási eredmenyek. De volt más is, a Skót Szív vizsgálat: 10.000 embert vizsgáltak 7 éven kersztül, és váratlan eredményre jutottak. A SÓ FOGYASZTÁS VÉDŐ FAKTORNAK BIZONYULT! Azaz minél kevesebb sót fogyasztott valaki, annál halandóbb volt. Külön elemezték a szív- és érrendszeri betegségeket, az eredmény: a csökkent sófogyasztás fokozta a szívhalálozást. Aztán jöttek a finnek, (náluk extrém magas a sófogyasztás). Vizsgálati eredményeikkel igazolták, hogy az elhízottség és nem a sófogyasztás fokozta a halandóságot! 1993-ban az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kollégiuma nem javasolta a só csökkentést, mert veszélyesnek ítélte! A magzat olyan anyagokat termel, ami megemeli a vérnyomást, hogy több oxigénhez, tápanyagoz jusson. Ha az anya válaszként lecsökkenti a sófogyasztást, lényeges vérnyomás csökkenés nem várható, viszont szervezetét megfosztja a nátriumtól, ami az egyensúly felborulásával járhat.

A "LUGOSÍTÁS"-AGYRÉM ÉS A VALÓSÁG
A tartósan alacsony nátriumszint a vérben (140 mmol/l alatti) a sav-bázis egyensúly künnyü kibillenését is lehetővé teszi.
A szervezetünkben a sav-lug egyensúly (hasonlóképpen a testhőmérséklethez) precizen szabályozott - 7,35 és 7,45 pH között. Ha e tartománytól eltér a szervezet pH-ja, (akár alacsonyabb azaz savas, vagy akár magasabb, lugos pH-értékek felé,) akkor beszélünk kibillent sav-bázis egyensúlyról.

Az általános definició szerint, a kibillent sav-lug egyensúly számos betegség okozója. Valójában azomban ez a megfogalmazás (is) csak féligazság!

A szervezet mindenáron törekszik az egyensúly fönntartására, ami az ú.n. pufferrendszerek által biztositott. Pontosan ezért, normális körülmények között, semmi szükség nincsen még külön "lugosító programra" is!

Az egyensúlyt a vér pufferrendszere, a tüdő és a vese reguláló mechanizmusa tartja fönn. (A pontos működés külön menüpontban olvasható, itt csak a vér-pufferről van szó.)
Az élelemmel bekerülő savak azonnali semlegesítésére a szervezetünk ú.n. szabad bázisokat használ. Abban az esetben ha ez a folyamat hosszan fennáll, csökken a vér pufferkapacitása, majd azután eltolódik a nátrium–kálium arány. Viszont ez fordítva is igaz! Vagyis ha eltolódik a nátrium-kálium arány, akkor csökken a vér pufferkapacitása is!

Ha a vér nátriumszintje tartósan alacsonyabb a normálisnál, amiatt fölborul a nátrium-kálium arány és kisebb lesz a vér pufferkapacitása is. (Emlékeztetőül: A nátrium megfelelő vérszintje 140 és 144 mmol/l között van, a káliumé 4,5-5,0 mmol/l. A Na-K helyes aránya 30:1.)

Ha a Na-K arány eltolódik, akkor a szervezet megbetegszik. Ezt megsinyli a szervezet sav-lug egyensúlyt szabályozó rendszere is; könnye(bbe)n fölborul illetve előbb billen ki a helyes tartományból, (általában) savassá válik.

A népet a "lugosítással" is félrevezetik. A vér tartósan alacsony nátriumszintje a sóról való folyamatos lebeszélés következménye. A helyzetet tovább rontja, hogy a szervezet káliumigényét meg nagyobbnak hazudják.

NEM "LUGOSÍTANI" KELL, HANEM ELLÁTNI A TESTÜNKET A LÉTFONTOSSÁGU TÁPANYAGOKKAL, AZONBELÜL NÁTRIUMKLORIDDAL(!) annak érdekében hogy a szervezetünk folyamatai maradéktalanul végbemehessenek, ne szenvedjenek csorbát.

A SÓMENTES DIÉTA TELJES BADARSÁG
(Részlet.)
"A só a test egyik leglényegesebb összetevője. Fontossági sorrendben: oxigén, víz, só és kálium, mint a test legalapvetőbb elemei, amik a túléléshez szükségesek. Plinius, i. sz. 75 körül, a sót az ember legfontosabb gyógyszerének nevezi. Jól gondolta. Az emberi test sótartalmának 27 százaléka a csontokban, kristályos formában tárolódik. Azt mondják, hogy a sókristályokat használja a szervezet a csontok keményítésére. Tehát a sóhiány is felelõs lehet a csontritkulás kifejlõdéséért. A csont sótartalmát csak a vér létfontosságu normális szintjének biztosítása miatt használja a szervezet. Az alacsony sófogyasztás néhány sejt elsavasodásához járul hozzá. Az erõs savas közeg a sejtben károsíthatja a DNS szerkezetet és a rák kialakulásának kezdeti folyamatát indíthatja el. Kisérleti tapasztalatok megmutatták, hogy nagyon sok rákos betegnél alacsony sószintet mértek a testben. ….”
+2. A jelenlegi orvosképzést gyakorlatilag a betegséggyártók irányítják. A történelem folyamán az orvosképzés mindig is úgy működött, és jelenleg is úgy működik, hogy vagy megtanulják, az éppen aktuális dogmát is, vagy nem lesz belőlük orvos! A jelenlegi aktuális dogma: A só emeli a vérnyomást! Ez ilyen egyszerű! (Másrészt, sajnos fel sem merül az orvosokban a gondolat, hogy bizonyos esetben rossz dolgot tanítanak/tanítottak nekik!)

D. A jó orvosok már a XX. században is az élettan, a biokémia, a biofizika, a kórélettan, a kórbonctan és a gyógyszertan, stb. tudományos módszerekkel igazolt elméletei alapján állították fel a diagnózist, és kezelték a betegeiket. Tapasztalataim szerint a legtöbb mai orvos tisztában van azzal, hogy melyek a saját korlátai, és ha olyan esettel találkozik, amely túlnő a kompetenciáján, megkérdezi az eset szakértőjét. Akkor, ha az ostoba biztosítási protokoll ezt megengedi a számára. Persze vannak jól képzettek és tudatlanok, lelkiismeretesek és hanyagok, precízek és felületesek. Ők is emberek. Nem tévedhetetlenek. Ezzel teljesen egyetértek, sőt: A jelenlegi akadémikus orvoslás olyan összetett, hogy nincs olyan orvos, aki mindennel tisztában lenne. Pont ezért általánosságban arra támaszkodnak, amit a gyógyszergyártók mondanak nekik. Nem lehet elvárni egy orvostól, hogy minden, általa felírt gyógyszernek, a biokémiai hatásmechanizmusát ismerje. Ezt a tényt a betegséggyártók nagyon jól tudják, és ki is használják. Ebből következik, hogyha egy orvos téves információt kap, akkor aszerint fog diagnosztizálni, és kezelni is!!! Erre konkrét példát fogok mondani a kálium-r tablettával kapcsolatosan!!!

Természeti népeknél, az idős ember ha érzi, hogy eljött az ideje, akkor egyszerűen félrevonul és „elmegy”. Még ha nem is vagyunk természeti népek, azonban teljesen hétköznapinak kellene lennie annak, hogy az idős ember egyik nap még tesz-vesz majd, éjszaka vagy szunyókálás közben szépen jobb létre szenderül! GYÓGYSZEREK ÉS BETEGSÉGEK NÉLKÜL!

Önmagában az az egy tény, hogy: EGYSZERŰEN NINCS ANNYI MOBIL KÁLIUM AZ EGÉSZSÉGES EMBERI SZERVEZETBEN, AMI KÉPES LENNE A NAPI 2-3 GRAMM KÁLIUMFORGALMAT BIZTOSÍTANI, ELEGENDŐ AHHOZ, HOGY TISZTÁN LÁTHATÓ LEGYEN, A HAZUGSÁG! HA A HAZUGSÁG NYILVÁNVALÓ, AKKOR AZ ÁRTÓ SZÁNDÉK IS NYILVÁNVALÓ!
*
Csak, hogy tisztában legyen vele a Doktor Úr, a betegséggyártók lassan, de biztosan munkálkodtak azóta is, hogy Ön diplomát szerzett, majd elment nyugdíjba. Ennek megfelelően jelenleg a napi káliumürítési referencia tartomány 25-125 mmol/map, ami 5-25 liter vér káliumtartalmának felel meg!
Pl: http://www.semmelweiskft.hu/?pid=6 de káliummal kapcsolatban szinte mindenütt ugyanilyen extrém referencia tartománnyal találkozunk! Erre a rendkívül torz referencia tartományra azért van szükség, hogy az orvosok, ne vegyék észre, hogy az a mennyiségű káliumpótló gyógyszer, pl:kálium-r tabletta, amit felírnak, mérgezi a beteget. Ha az orvos esetleg veszi a fáradtságot és ellenőrzi a beteg káliumürítését, akkor mindent rendben találjon!

ORVOSOK: HAGYJÁTOK, HOGY A BETEGSÉGGYÁRTÓK TITEKET FÉLREVEZETVE ÉS FELHASZNÁLVA EMBEREKET
MÉRGEZZENEK?!
Nemcsak a káliummal vannak bajok. Ha valaki hányás hasmenés miatt sok sót és vizet veszít, nem fogja kívánni az édesvizet, még akkor sem, ha súlyosan ki van száradva! Ez akkor is így van, ha helytelen életmód miatt nem fogyaszt elegendő sót, akkor sem fogja kívánni a vizet, és nem is fog elegendő vizet inni!

FONTOS: Hányás, hasmenés esetén, a kiszáradás, elkerülése érdekében sós vizet kell itatni a beteggel. Így megelőzhető a kiszáradás, és ezzel, az infúzió, illetve a kórházi kezelés elkerülhető!!!

 Az állítólagos tudományt, pedig mindössze csak a gyakorlat cáfolja! Gondoljunk azokra a nomád népekre, ahol a hús tartósításának az egyetlen módja a sózás. Ha levágnak egy állatot, akkor amit nem fogyasztanak el frissen, azt sózással tartósítják. Nagyon-nagyon sok sót tesznek rá, majd ezt fogyasztják napokig, néha akár hetekig is. Ebből adódik, hogy ez az igen erősen sózott hús adja az étkezéseik jelentős részét. Ugyanez vonatkozik az őseinkre is. Náluk miért nem okozott vérnyomás növekedést a sok só? Vagy a só, csak a 20-ik századtól döntött úgy, hogy: „Én ezentúl magas vérnyomást okozok”? Mi csak szeretnénk olyan egészségesek lenni, mint őseink, pedig igen sok káliummentes sót fogyasztottak. Esetleg lehet, hogy pont ez a leglényegesebb különbség köztük és köztünk, és ez volt az egészségük egyik fő oka? Ha annyira káros a só, akkor miért gyógyít a sóbarlang, asztmás betegeket?

50 éve, egyre hangosabban mondogatják az embereknek, hogy ne egyenek annyi sót. Az emberek ezt úgy fogadták meg, hogy a lassú folyamat miatt észre sem vették. Ugyanakkor érdekes módon a vérnyomás problémás betegek száma nem csökken, hanem emelkedik. De sokkal közelebbi példát is tudok mondani, nagyapám olyan sósan evett, amit én jelenleg sem bírnék megenni, (pedig már az átlagnál lényegesen, tudatosan több sót fogyasztok), és elég szép kort ért meg, vérnyomás problémák nélkül.

SAJNOS TÉNY! Mindenki szedjen elő régi vérképeket, és hasonlítsa össze a referencia tartományt a jelenlegivel, nézze meg mások vérképét is, illetve régebbi orvosi könyveket. A referencia tartományokat orvosi bizottságok állapítják meg, és a jó pénzért cserébe, igazán nem sok az a kis módosítás, amit kérnek. Csak a sok év alatt a sok kis módosítás, nagy módosítássá duzzadt. Így lehetett pl a vérsejtsüllyedés férfiak esetében:

-Egészségügyi ABC, harmadik átdolgozott kiadás, Medicina kiadó 1974, 750-ik
oldal szerint 2-6 mm/óra,
-Bp. MÁV kórház 2001: 0 – 10 mm/óra
-Szerencs ESZEI 2008: 0 – 15 mm/óra
-Bp. Centrum-Lab Kft 2009: 0 – 20 mm/óra

Szerző rossz tanácsot ad, amikor azt javasolja, hogy ha kíváncsiak vagyunk a szérum elektrolitjainkra, akkor csináltassunk vérképet. Ugyanis nagy meglepetésben lesz részünk, amikor megkapjuk a vérképünk eredményét, amely arról fog szólni, hogy a vérünk egy milliliterében mekkora a vörösvértest és a fehérvérsejt számunk. Rögtön lehet összeesküvésre gondolni, mert nem arra válaszolta labor, amire kíváncsiak vagyunk. Vagy a kezelőorvosunk direkt nem azt kérte, amit mi szerettünk volna. Szóval akkor járunk el helyesen, ha a szérum elektrolitjainkat kérjük meghatározni.

Rutin esetben ekkor csak a szérum Nátrium, a szérum Klór, a Szérum Kálium, és esetleg a szérum Kalcium szintet mérik meg. A Magnézium szint, és még számos már elektrolit, pl. a Vas szintjének megmérését külön kell kérni a labortól. Egyetértek. Bár nem tudom mi volt a rossz tanács? Ha a nátrium miatt kér valaki vérképet, akkor feltételezem, hogy van annyi esze, az orvosnak, hogy bejelöli a nátriumot, sőt, még a káliumot is. Ugyanakkor saját példám, hogy a legutóbbi vérképemen szerettem volna megnézni a kalciumot és a magnéziumot is. Rajta is volt a beutalón, mert megnéztem, illetve az orvossal is meg volt beszélve, de a leletben mégsem volt benne!

Igen, ez is igaz, azonban a túl sok káliumbevitellel önmagában is meg lehet ölni bárkit, akár elfogadja a Doktor Úr, akár nem. Tehát sportolók vonatkozásában, a szójás sporttápszerek, egy erős, de nem az összeesés határát súroló kimerülésig fokozott megterhelés esetén is képesek megölni a sportolót, ráadásul erre még rásegíthet a konyhasóhiányos étrend is! 

Doktor Úr, csak egy kísérlet, persze, csak ha van rá mersze. Nyáron, nagy melegben, vagy erős fizikai megterhelés közben, amikor erősen izzad vegyen 1 liter magas kálium tartalmú szója italt, majd igya meg 1 óra leforgása alatt, úgy hogy sem előtte, sem utána nem fogyaszt más folyadékot. Ha túlélte, legyen szíves beszámolni róla, hogy volt-e szívtáji fájdalma! Ezt komolyan mondom! FIGYELEM AZ EMLÍTETT KÍSÉRLET ÉLETVESZÉLYES, MINDENKI CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL!
Egy -egy részből emeltem ki az idézeteket a többit olvassátok el. http://egeszseghazugsagso.freewb.hu/so-mitos


Ez csak kis része a valóságnak mert ahoz hogy tisztán látható legyen az egész folyamat egy kicsit a vallásokba is bele kell olvasni pl Talmud ,mármint az eredeti szöveg majd amit hamisitottak abban aztán vannak érdekességek  :o
csubi
csubi: 
Mint az várható volt Szendi Gábór  is megirta a véleményét a Só és a Kávé  hatásairól :

A kávé, a só és a tények
Két bűntudattal fogyasztott "élelmiszerről" - a kávéról és a sóról- ismét bebizonyosodott, hogy fogyasztásukból nem hogy kárunk származna, de kifejezetten fontos volna eleget innunk és ennünk belőle.

Egy korábbi norvég vizsgálat 14 000 nő eredményei alapján 50%-os mellrák kockázat csökkenést talált. Jelen elemzés, hanem is ekkora hatást, de fordított kapcsolatot mutatott ki a mellrákkockázat és a kávéfogyasztás közt. A méhrák esetében az erős kávézóknak 30%-kal csökkent a kockázata. Hólyagrák esetén 17% kockázatcsökkenést mutattak ki. A májrák kapcsán korábban 10 vizsgálat alapján 41%-os kockázatcsökkenést mutattak ki. A szerzők összevont elemzése szerint 46%-os kockázatcsökkenést jelent az erős kávézás. 
 A kávé rákvédő hatása tehát elég stabilan alátámasztott. Természetesen ezzel ellentétes híreket olvashat majd az Indexen, az Origon, vagy a HVG Online-on.

A Só 
A sófogyasztás ugyancsak a közegészségügy és a kardiológusok kedvenc vesszőparipája. A kérdést a Paleolit táplálkozás könyvemben már összefoglaltam. Erre is sokan mondták, hogy "a Szendi direkt mindenben az ellenkezőjét állítja, mint a hivatalos álláspont". Erre csak azt lehet válaszolni, hogy csak azokban a kérdésekben állítom a hivatalos álláspont ellenkezőjét, amelyekben a hivatalos álláspont homlokegyenest mást állít, mint a tudomány.

a sóbevitel csökkentése fokozza a szimpatikus idegrendszeri aktivitást, csökkenti az inzulinérzékenységet: mindkét hatás a metabolikus szindróma és a szívritmuszavar kockázatát növeli.[/color]http://www.tenyek-tevhitek.hu/a-kave-a-so-es-a-tenyek.htm
 
Ez az ábra nagyon jól ábrázolja a valós eredményeket , és azt is hogy most már azok a szakemberek orvosok stb akik elakarják hitetni az emberekkel hogy a só fogyasztása káros vagy tájékozatlanok vagy szándékosan okoznak kárt az emberekben 

Mint azt már kiemeltem az egyik irásomnál  egy cikkről ,most hogy ez már tényként kezelendő hír a média mégis elakarja susmákolni: http://index.hu/tudomany/2011/05/05/a_sofogyasztas_visszafogasa_megsem_csokkenti_a_szivkockazatot/
 
Ez a cim  tulajdonképpen semmitmondó pedig 100-1 ember halálát vagy 100-4 ember halálát nem lehet összehasonlitani -de ha ezt a számot kivetitjük 10.000.000. emberre ott már komoly meghökkentő adatokat kapunk .

"...sőt a szívbetegségek miatti halálozás éppen a legkevesebb sót fogyasztók csoportjában volt a legmagasabb (4 százalék), és a legalacsonyabb (1 százalék) azok körében, akik a legtöbb sót ették. "
Számoljunk : 100-4 ember  ... 10.000.000.- az 40.000 !!!! ember

Ne feldjük itt csak a szív és vérnyomás problémák kialakulását vizsgálták -a többi betegségről szó sem esett ....

Ha ezt  eredményt egy új gyógyszerrel érnék el  csodaszernek kiálltanák ki odákat zengenének az elért erdményéről -csakhogy az a probléma hogy a só bárki számára elérhető olcsó és nélkülözhetetlenűl fontos a szervezet számára ,ezért is találták ki a különféle ezzel azzal dúsitott kevert sókat ,miközben a Nátriumot szépen csökkentették benne .

Igy nem mást csinálnak mint az emberiség elleni büncselekmény részeseivé vállnak ,hisz ha hosszabb távon figyelnénk meg az eredményeket akkor már 100-ezrek haláláról beszélhetünk és ez azért már igen figyelemreméltó szám főleg ha azt is tudjuk a magyar emberek szív és érendszeri betegségben halnak meg  a legtöbben !!

Tehát a korrekt tájékoztatás az lenne ha az irásnak ez lenne a címe :
A sófogyasztás visszafogása NÖVELI a szívkockázatot /is/ 
csubi

Vesa
Sziasztok!
Ezt most kaptam:

SÓ TESZT
A törvény és egészségellenes kereskedelmi forgalomban étkezési sóként kapható termékekről viszonylag egyszerűen megállapítható, hogy milyen arányban tartalmaznak kálium-kloridot.
Tegyünk a hűtőszekrénybe egy üveg csapvizet. Jól működő hűtőgép esetén, a víz 4-10 Celsius fokig fog lehűlni, néhány óra alatt. Egy kb. 2 dl-es pohárba töltve, és egy mokkáskanálnyi sót beleszórva, 10-15 mp-es lötykölés után, a pohár alján maradó konyhasónak látszó fehér kristályos üledék, a kálium-klorid. Nem kell kevergetni, mivel a nátrium-klorid ionos térrácsú, és azonnal eloldódik a vízben, amíg a kálium-klorid alkálifém-halogenid, ami valamivel lassabban oldódik el! A valóban konyhasós folyadékot felhasználhatjuk főzésre, a maradék üledéket pedig célszerű kiönteni (vagy egyéb, egyéni elképzelések szerinti felhasználásra összegyűjteni).

Ettől sokkal hatékonyabb megoldás, ha megszervezzük a nagyobb mennyiségű erdélyi, bevizsgált minőségű só beszerzését! Ez a feladat, és a csomagok postázása, némi juttatás fejében könnyen megoldható. A postaköltség, és a 3-5 kg só beszerzése így sem fogja meghaladni a 1800-2500,-Ft-os árat, ami kb. féléves szükségletét tudja fedezni egy családnak. Természetesen megkövetelhetjük a pékségek, maszek húsfeldolgozóktól is, hogy ne használjanak mérgezett sót, mivel ugyanezt Ők is elvárhatják a más élelmiszeripari területen dolgozóktól. Ez nem "becsületkassza", és mindig akadnak ügyeskedők, a termékeik közösen bevizsgáltathatók (részecske scannerrel, 5000,.-Ft-os áron), ami egy sumákoló vállalkozás csődjét, hiteltelenné válását jelentheti!

A lehetőség adott! Magyarország napi sófelhasználása, a jelenlegi hozzávetőlegesen 100 tonnáról, valódi só esetén 40-50 tonnára eshet, ami csak két kamionnyi!
Ön nyugodt szívvel adna gyermekének, édesanyjának, édesapjának, testvéreinek, rokonainak, barátainak, olyan ételt, amiről tudja, hogy mérgező sóval, adalékanyagokkal készült, esetleg Ön készítette? És ha rendszeres fogyasztás esetén megrövidíti az életét? Ami súlyos egészségkárosodást, betegségeket okoz, és nem "csak" okozhat? Ki szeretné már 40-50 évesen eltemetni szívinfarktusban, látszólag okok nélkül elhunyt gyermekét? Ki szeretné súlyosbítani beteg rokona állapotát mérgezéssel? Aki szeretné, használjon patkánymérget! Gyorsan megtudja, hogy mi járna büntetésként, azoknak a gyilkosoknak, akik hatalmi pozícióból, bérencként ugyanerre vetemednek!
Mi gyermekek, szülők, testvérek, barátok, nem kell, hogy ezt tegyük! 
 
*B.Kiss-Tóth László 2016.05.10.