Egyedül csellengett a kétéves Komáromban, Vivien talált rá

A családot megviselték a történtek, tanultak az esetből: a ház kapuját azóta kulcsra zárják.
Mint arról beszámoltunk, egy kisgyermekek felügyelet nélkül sétált az utcán Komáromban. A történet szerencsés véget ért, hiszen a rendőrök perceken belül megtalálták a kétéves fiúcska hozzátartozóit.

Arról, hogy egy gyermek céltalanul „bolyong" a sportcsarnok utcájában, Gulyás Vivien tett bejelentést. – Görkorcsolyával mentem munkába, amikor a Damjanich és a Czuczor Gergely utca kereszteződésében észrevettem a kisfiút, viszont nem láttam, hogy lenne valaki a közelében. Odamentem hozzá, hogy megkérdezzem, merre vannak a szülei, de a kisfiú csak aranyosan mosolygott rám. Felvettem és megkérdeztem azt is, hogy hol lakik, erre körbemutatott a Damjanich utcában. Becsöngettem a környező házakba, de sehonnan nem jött ki senki. Ekkor kicsit kétségbeestem, még az is megfordult a fejemben, hogy aki vigyázott a kisfiúra, esetleg rosszul lett. Felhívtam anyukámat, hogy mit tegyek, majd az ő tanácsára azonnal szóltam a rendőrségnek – emlékezett vissza a történtekre Gulyás Vivien, aki hozzátette, van két kisöccse, így egyértelmű volt számára, hogy segít a fiúcskának.
 
Gulyás Vivien azt mutatja, hogyan mutatott körbe a gyerkőc, amikor megkérdezte tőle, hogy hol lakik.
Gulyás Vivien azt mutatja, hogyan mutatott körbe a gyerkőc, amikor megkérdezte tőle, hogy hol lakik.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 13 óra 2 perckor érkezett a bejelentés, a járőrök ezt követően pillanatok alatt megérkeztek a helyszínre. Vivien átadta nekik a kis lurkót, aki végül mosolyogva rámutatott a ház bejárati kapujára, amit a család kutyája nyitott ki. Kiderült, a kétéves kisfiúra a dédnagyapja vigyázott, elég volt pár perc figyelmetlenség és a gyerkőc máris az utcán volt. 

– Komáromban nem gyakori a csellengés. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a kertkaput zárják be, a kulcsot pedig olyan helyre tegyék, ahol a gyermek nem éri el. Minden olyan tárgyat és eszközt is magasan helyezzenek el, ami sérülést okozhat, a medencéket, kerti tavakat kerítsék körbe – mondta _%Farkas 
Beatrix%_ főtörzszászlós, a Komáromi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vasúti körzeti megbízottja, aki a kisfiút visszaadta hozzátartozóinak.

A csöppség ajándékot is kapott a rendőröktől, fényvisszaverő karkötőt, matricát, lufit és egy olyan DVD-t is, ami a gyermekek nyelvén a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. Információink szerint a családot megviselték a történtek, az anyuka végszükségben bízta a dédnagypapára a kisfiút. Tanultak az esetből, a ház kapuját azóta kulcsra zárják.
kisalfold.hu