A CBS megtiltotta Soros valódi arcának felfedését a magyar nézők előtt

Portálunk mutatta be a magyar sajtóban elsőként és részletesen a CBS 1998-as Soros Györggyel készült interjúját, amelyet most hiába szeretett volna az Echo TV bemutatni a nézőknek, azt a felvétel tulajdonosa nem engedélyezte számukra. Az interjúban a milliárdos életének egyetlen őszinte, média előtti pillanatában mutatta meg valódi arcát, ami nem egy filantrópé, hanem egy kegyelmet nem ismerő, minél több profitot elérni akaró, gátlástalan spekulánsé. Soros az interjúban – amelyet később megpróbált eltüntetni a nyilvánosság elől – élete legboldogabb időszakaként emlékezik vissza Magyarország náci megszállásának idejére, amikor személyesen is közreműködött a zsidó vagyonok elkobzásában.
CBS amerikai televíziós társaság nem hajlandó az Echo TV számára eladni egy a tulajdonukban lévő, 1998-ban készített Soros György-interjú adásjogát, amelyre a magyar televíziónak egy készülő programjához lett volna szüksége – számolt be a Magyar idők.
Az interjú szóban forgó négyperces része egyedülálló anyag a milliárdos nyilatkozatai között, mivel Soros olyan dolgokról beszél saját magával kapcsolatban kendőzetlenül a beszélgetésben, amelyek mindenki számára teljesen más megvilágításba helyezik a jótékonykodóként ismert milliárdost – bemutatva a spekuláns valódi arcát és énjét.
Portálunk még tavaly novemberben megírta, hogy a "legendás" '98-as CBS Soros-interjú előtérbe került az amerikai elnökválasztási kampány során is.
Mint akkor írtuk, a 21ST CENTURY WIRE amerikai online lap is felidézte Soros György megosztó személyiségével kapcsolatban az 1998-as interjút, melyben a milliárdos arról beszélt:
Ő alapvetően egy olyan könyörtelen kapitalista, aki a spekulációs tőzsdei műveleteivel csak extra nyereségre akar szert tenni – tekintet nélkül annak szociális következményeire.
Az amerikai internetes lap, a "FLASHBACK: Chilling ’60 Minutes’ Interview with George Soros Nearly 20 Years Ago" című cikkében arról írt, hogy a világ előtt filantróp, önzetlen emberbarátként megjelenő Soros György-képnek nagyon ellentmond az a tény, hogy a milliárdos a Nyílt Társadalom Alapítvány rendszere által finanszírozott projektjei közül több is erőszakos zavargásokkal és társadalmi összeomlással ért véget.
Az amerikai hírportál annak bizonyítására, hogy ez mennyire nem véletlen ellentmondás – a valódi Soros György bemutatásaként – felidézte a CBS csatorna Sorossal 1998-ban készült teljes interjúját.
A Steve Kroft riporter által 1998-ban készített interjú különleges, és azóta soha meg nem ismételt mélységű betekintést ad annak a magyar származású milliárdosnak az életébe, aki az ellentmondásos megítélésű tőkefedezeti alapok moguljaként és a Bank of England tönkretevőjeként lett híres. Soros György az interjúban nyíltan, minden hezitálás nélkül ismeri el érintettségét erkölcstelen tevékenységekben.
A pénzügyi vállalkozásaival kapcsolatban Soros azt mondta az interjúban, hogy általánosságban véve nem tartja helyénvalónak az erkölcsösség kérdésének felvetését ezekben az ügyekben.
Nem érzem magam bűnösnek azért mert érintett vagyok olyan erkölcstelen tevékenységben amelynek semmi köze nincs a bűntudathoz."
– mondta a Nyílt Társadalom Alapítványok globális rendszerét létrehozó "filantróp".
Az interjú felidézi, hogy Soros a Quantum hedge fund irányítójaként több tízmilliárdos összegeket mozgatott meg a világ pénzpiacain. Ennek során az angol font, és így a teljes brit pénzügyi szektor bedöntése után a helyi pénzpiacok és a gazdaságok összeomlását idézte elő Thaiföldön, Indonéziában, Malajziában és Japánban is. Mindezt azokkal határidős valutatranzakciós tőzsdei pénzügyi műveletekkel, amelyekből jelentős hasznot realizált.
A riporter kérdésére, hogy mit gondol arról, hogy a tevékenysége nyomán több országban is bűnözőnek tartják őt, Soros azt válaszolta, hogy mindenki téved ezzel kapcsolatban. A milliárdos befektetési spekuláns szerint a neki felrótt pénzügyi összeomlások csak azért következhettek be, mert az érintett országok felkészületlenek voltak és nem védték meg magukat. Egyébként a francia pénzügyminiszter szerint lámpavasra kellene akasztani a spekulánsokat – tette hozzá Soros, majd határozottan kijelentette, hogy:
pénzt akarok csinálni, azért vagyok jelen a pénzpiacokon és ezért én nem lehetek, és nem is vagyok tekintettel semmilyen szociális következményre."
Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni a könyörtelen kapitalista és a civileket támogató személyiségeit, Soros azt válaszolta:
Egyetlen személyiségem van. Miután elkövetek egy erkölcstelen dolgot,  az utána következő időszakban megpróbálok erkölcsösen cselekedni."
CBS-es 60 minutes anyaga szerint Soros ellentmondásos személyiségének és tevékenységeinek a megértéséhez a milliárdos múltjának megismerésével lehet eljutni.
A milliárdos Soros György személyéhez kötődő, sötét múlt feltárásaként a CBS anyaga felidézi az 1944-es esztendőt is. Soros György akkor 14 éves volt, Magyarország pedig német megszállás alá került.
Ebben az időben, az ő gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező, budapesti ügyvéd édesapja hamis papírokkal látta el fiát, majd átköltöztette őt egy keresztény férfihoz, hogy ott annak keresztfiaként lakjon. Soros György pedig ezt követően segített a neki szállást adó férfi munkájában is, ami konkrétan a zsidó vagyonok elkobzásában való részvételt jelentette, miközben magyarországi zsidó polgárok százezreit eljárás alá vonták, vagy éppen deportálták Németországba.
Az újságíró ezzel kapcsolatban megkérdezte Sorost, hogy nem volt-e nehéz neki ezt pszichésen elviselnie, illetve hogy később érzett-e megbánást azért, mert zsidó honfitársainak a vagyonelkobzásában részt vett.
Soros egyértelmű nemmel válaszolt, hozzátéve, hogy ő ezzel pont úgy volt, mint ma a piacokkal, azaz:
Ha nem én, akkor más tette volna meg, tehát semmi értelme nem lett volna annak, hogy ne tegyem meg. "

Kapcsolódók:/Forrás: https://888.hu/article-a-cbs-megtiltotta-soros-valodi-arcanak-felfedeset-a-magyar-nezok-elott  2017.05.31./*B.Kiss-Tóth László

*

Videók: 

"Nincs semmi bűntudatom": Steve Kroft interjúja Soros Györggyel ...

2016. nov. 28. - Feltöltötte: Vigyázó Blog
"Nincs semmi bűntudatom": Steve Kroft interjúja Soros Györggyel (1998 -magyar felirattal). 


Soros György George Soros vallomásai - YouTube

2016. dec. 28. - Feltöltötte: Forro Hirek
Soros György megvallása szerint részt vett Calanda, Malajzia, Indonézia, Japán és Oroszország pénzügyi ...

*B.Kiss-Tóth László 2017.05.31.