arkady-Illyés Csaba: Vona Gábor: Nemcsak Orbán Viktortól, de a rögeszméitől is meg kell védeni az országot!

fotó: MTI

Ön szerint melyik a valószínűbb? Orbán Viktor azért nem támogatja a Jobbik európai béruniós kezdeményezését, mert "képtelen bármit támogatni, ami nem a személyes tulajdona", vagy azért, mert az egyébként még meg sem valósult "bérunióval magyar ember többet egy fillérrel sem keresett". Úgy tűnik, Vona Gábor ismét hiába figyelmeztetett arra, nem szabad engedni, hogy a jövőt Orbán Viktor rögeszméire építsük.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor hétfőn a parlamentben értékelte a legfrissebb és legsikeresebb nemzeti konzultációt
és annak következményeit is az Országgyűlés elé tárta a hangzatos, korábban már meghazudtolt ígérvényével, amely így kezdődik, ameddig ő lesz a miniszterelnök...
Vona Gábor reagálásában felidézte, tavaly a Jobbik sokkal kevesebb forrásból, de útjára indította a Valódi Nemzeti Konzultációt, megismerve így több mint 500 ezer választópolgár véleményét az egészségügy és az oktatás helyzetéről, illetőleg a korrupció állapotáról.
A Jobbik elnöke megosztotta, az emberek szerint az egészségügy és az oktatás kezét a kormány ugyan elengedte, ám a korrupciót nem hagyták magára. 
Előbbire példaként hozta fel, hogy újratermelődtek a kórházak adósságai, több ezer a betöltetlen háziorvosi praxisok száma, és egyre öregebb az orvosok korfája is - miközben Orbán Viktor úgy kerüli az egészségügy témáját, "mint ördög a tömjénfüstöt." 
"Mészáros Lőrinc az ön személyes strómanja, nem saját magának gyűjt vagyont, hanem Önnek" -szólította meg Orbán Viktort Vona Gábor. Majd megkérdezte: Mészáros Lőrinc cégeinek mekkora az export eredményük? „Ki akar még Mészáros Lőrincből kérni a világon?” -utalt arra, hogy bizony a felcsúti gázszerelő vagyonosodás elsősorban az uniós források elnyelésén alapszik.
Vona Gábor szerint a korrupció nem emberi gyarlóság, hanem a kormány működésének a lényege", annak a maffiának, amelynek a feje Orbán Viktor.
Leszögezte azt is, hogy a Jobbik egyrészt azért indította útnak a nyolc kelet-közép európai ország által támogatott polgári kezdeményezést, a béruniót, hogy a növekedjenek a bérek itthon, másrészt hogy mindenki boldogulni tudjon a szülőföldjén. Mint mondta, tisztában van azzal, hogy ez egy komplex kérdés, nem történhet meg egyik pillanatról a másikra, hogy egészen más helyzetben vannak a különböző szektorokban dolgozó munkavállalók, éppen ezért van szükség versenyképes magyar vállalkozásokra, és új kohéziós alapokon nyugvó "új Európai Unió kell".
De miért nem támogatja ezt Orbán Viktor? - kérdezte Vona, aki egy eléggé valószínűsíthető válasszal is szolgált: "azért mert, nem az öné! Ön képtelen bármit támogatni, ami nem a személyes tulajdona, mint egy óvódás, ha nem lehet az enyém a homokozólapát, akkor pusztuljon!"
A legerősebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta, hogy miután 2018-ban kormányra kerülnek, a kerítés megmarad, "de ott lesz a határőrség is", leszögezte, pénzért sem fognak letelepedést árusítani, se szegény, se gazdag migránst nem fognak beengedni.
De nem fogja a Jobbik engedni azt sem, hogy Orbán Viktor a rögeszméire építse a jövőt, "meg kell védeni az ön rögeszméitől is az országot" -közölte Orbán Viktorral Vona Gábor, majd hozzátette Orbán már nem képes helyesen vezetni az országot, csak a hatalom megtartása a célja.
A kormányfő belsőhangokkal való küzdelmét, Soros- és/vagy Simicska-mániáját Vona Gábor arra vezette vissza, hogy maga Orbán Viktor volt az, aki pályafutása elején eladta magát Soros Györgynek. Megismételte: "Orbán Viktort kell megállítani és a rögeszméit!"
Az csak Orbán Viktor viszont válaszából derült ki, hogy van egy új magyarázata az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének elutasítására. A miniszterelnök szerint, mivel"bérunióval magyar ember többet egy fillérrel sem keresett", ezért hagyni kell hagymázas béruniót, és a magyar kormány intézkedéseire kell támaszkodni.
Az Orbán Viktort nem zavarta, hogy a bérunió megvalósulásáért még csak most fog elindulni a kampány - ez olyan, mint ha Andorra válogatottja azért nem állt volna ki a magyar csapat ellen, mert eddig nem egyetlen egy alkalommal sem lőtt gólt még ellene.