Edit házi "mennyei" vaníliakrémje


Hozzávalók:
20 dkg vaj,
2 db tojás,
4 evőkanál cukor,
10 dl tej
3 db rúdvanília

Elkészítés:
Törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és öntsük hozzá a tejet, még egyszer keverjük össze, majd tegyük oda főni. Lassú tűzön főzzük, közben folyton kavargassuk amíg besűrűsödik. Amikor elkészült vegyük le a tűzhelyről, tetszés szerint ízesítsük vaníliával és hagyjuk hűlni. A szoba hőmérsékletű vajat kavarjuk habosra robotgéppel, kanalanként adagolva adjuk hozzá a főtt krémet.

/Forrás: http://napi-menu.blogspot.hu/2017/06/ez-legfinomabb-hazi-fozott-vaniliakrem.html  2017.06.10./*B.Kiss-Tóth László