Feljelenti Toroczkait az Együtt választmányi elnöke a migránsfektetés miatt

Nem tudni, hogyan kerültek a földre a menedékkérők. Az Együtt választmányi elnöke csoportosan elkövetett önbíráskodás gyanúja miatt tesz feljelentést.

"Ásotthalmi tanyába próbált betörni a képeken látható migráns-csoport, akik a dupla kerítésen átjutva (átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség) behatoltak Ásotthalom területére. Nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak." - írta ki Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere facebook oldalára vasárnap reggel. Fotókkal is illusztrálta, hogyan fektették le a földre a menedékkérőket: az akció miatt feljelentést tesz ellene az Együtt választmányának elnöke, önbíráskodás és kényszerítés gyanújával.
 

Fotók forrása: Toroczkai László facebook oldala
Fotók forrása: Toroczkai László facebook oldala
Szigetvári Viktor szerint Toroczkai László, Ásotthalom polgármesterének, a Jobbik alelnökének szabadcsapatai törvénytelenül jártak el, mikor hazánkba a Genfi Konvenció szerint jogszerű menedékkérőként érkező embereket kényszerítettek a földre rendőrségi intézkedés nélkül. Az Együtt választmányának elnöke csoportosan elkövetett önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.
A magyar rendőrség teljesen tétlennek mutatta magát az ügyben, pedig a képeken nem természetes pózban, hanem fenyegetés hatására elfoglalt, megadó testtartásban láthatóak a menedékkérők. Jelenleg még ismeretlen, hogy milyen fenyegetés hatására foglalták el a menedékkérők ezt a testtartást - áll az Együtt sajtóközleményében.
 

Szigetvári Viktor szerint sem a Fidesz-kormány által tétlenül eltűrt szélsőjobboldali szabadcsapatoknak, sem pedig az ásotthalmi mezőőröknek nincs joguk arra, hogy bárkinek is a Genfi Konvenció által biztosított menedékkérői jogait korlátozzák, hiszen ők is emberek, akik ráadásul okkal menekülnek hazájukból, és közülük csak a hatóságoknak áll jogukban kiválogatni a nem jogszerű menedékkérőket, akiket pedig ki kell utasítani.
Az Együtt választmányának elnöke szerint a képeken látottak kimerítik a Btk. 368. §-a szerinti, csoportosan elkövezett önbíráskodás védekezésre képtelen személy ellen bűncselekményének gyanúját, valamint a Btk. 195. § szerinti kényszerítés gyanúját.
A legitim erőszak monopóliumával Magyarországon ugyanis kizárólag az állami erőszakszervezetek rendelkeznek.

kisalfold.hu