Az első 2 kép mondanivalójának különbsége

Az első 2 kép mondanivalójának különbsége:

 Szövegközi kép 2 Újra Vásárhelyen a Márki-Zay család. A házaspár szerette volna, ha gyermekeik itthon tanulnak. Fotó: Tésik Attila            /A kép forrása: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/5_ev_utan_7_gyermekkel_tertek_haza_/2121891/ 2009.10.26./*B.Kiss-Tóth László 2017.12.30.
Szövegközi kép 3 Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b3) és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Hegedűs Zoltán alpolgármester, valamint Bálint Gabriella, a KDNP (b) és Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón Hódmezővásárhelyen. MTI 
*
*Ki hazudik?
*
Kunstár Csaba:

Márki-Zay Péter lesz Vásárhelyen 

a Jobbik és az MSZP közös jelöltje?


Szövegközi kép 5 Márki-Zay Péter közgazdász, a Jobbik és az MSZP közös jelöltje?

 Szövegközi kép 4 A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere.
Bár a vásárhelyi időközi polgármester-választás kampánya január 6-án indul, a helyi ellenzék még senkit nem nevezett meg jelöltjeként. A Vásárhely24 információi szerint egy potenciális jelölt dr. Márki-Zay Péter közgazdász lehet. A hétgyermekes édesapa nem kívánta értesülésünket sem megerősíteni, sem cáfolni.
„Valóban érkezett hozzám ilyen megkeresés” – mondta Márki-Zay, aki indulását komoly feltételekhez kötötte. „Pillanatnyilag nem adottak az indulás feltételei, és január elejéig ebben változás sem várható, ezért fölösleges lenne bármit is mondanom” – tette hozzá.
A Vásárhely24 más forrásból úgy értesült, hogy a helyi MSZP és Jobbik alapszervezet is szívesen látná Márki-Zay-t közös polgármester-jelöltként. Ezt azonban mindkét párt országos vezetésének támogatnia kell.
Kis Andrea, a hódmezővásárhelyi MSZP elnöke csupán annyit közölt: a törvényes határidőn belül meg fogják nevezni a jelöltjüket. Arra a kérdésünkre, hogy a februári polgármester-választáson Márki-Zay Pétert támogatják-e, egyelőre nem kívánt válaszolni.
A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere, korábbi alpolgármester.
Az új polgármestert másfél évre választják meg, 2019 őszén országszerte helyhatósági választások lesznek.
*
Megint lelepleződik a hazugság: 
közös MSZP-Jobbik jelölt Hódmezővásárhelyen
Közös jelöltet indít a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson az MSZP és a Jobbik - értesült a Vásárhely 24 portál. Ez azért igazán érdekes, mert korábban Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a szocialisták is tagadták, hogy erre készülnének.
A vásárhelyi időközi polgármester-választás kampánya január 6-án indul, a helyi ellenzék közös jelöltje pedig a hódmezővásárhelyi portál szerint Márki-Zay Péter közgazdász lesz. A lap úgy értesült, hogy a helyi MSZP és Jobbik alapszervezet is szívesen látná Márki-Zayt közös polgármester-jelöltként. Ezt mindkét párt országos vezetésének támogatnia kell.
A Vásárhely 24 kérdésére egyik párt sem volt hajlandó válaszolni, ami arra utal, hogy a hír igaz. 
A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere, korábbi alpolgármester.
Az új polgármestert másfél évre választják meg, 2019 őszén országszerte helyhatósági választások lesznek.

*

JOBBIK-MSZP-JELÖLT? LELEPLEZŐDÖTT HAZUGSÁGRÓL ÍR AZ ORIGO, DE ŐK LEPLEZŐDTEK LE

Megint lelepleződik a hazugság: közös MSZP-Jobbik jelölt Hódmezővásárhelyen - ezzel a címmel közölt cikket tegnap a kormánypárti Origo a Vásárhely24 portál információira hivatkozva.
A Vásárhely24 azt írta, a Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, a város megbízott polgármestere lesz a választásokon, míg vele szemben Márki-Zay Péter közgazdász indulhat a Jobbik és az MSZP közös jelöltjeként.
"Ez azért igazán érdekes, mert korábban Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a szocialisták is tagadták, hogy erre készülnének" - fűzte hozzá az Origo a hírhez.
Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közleményben cáfolta a hírt.
"A Jobbik sem Hódmezővásárhelyen, sem más településen, sem országgyűlési választáson, sem időközi önkormányzati választáson nem fog közös jelöltet indítani az MSZP-vel. Minden ezzel ellentétes tudósítás álhír, amelyet azonnal cáfolunk!"
- szól a szűkszavú közlemény.