Hűség a párthoz, mindhalálig!A fideszes országgyűlési képviselő személyében olyan embert jelöltek az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére, aki a közpénzekből keletkezett politikusi jövedelméről korábban nem volt hajlandó számot adni, s aki az önkormányzati kötvénykibocsátással szembement az államháztartási törvénnyel. Pártkatona eddig még nem volt a közpénzek legfőbb ellenőre. Bod Tamás
Képtalálat a következőre: „állami számvevőszék”*Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy Domokos ÁSZ-elnökké történt megválasztása előtt: 1991-től volt Fidesz-tag, 1998. óta fideszes  képviselő, a párt frakcióvezető-helyettese, majd a békési megyei közgyűlés elnöke. *B.Kiss-Tóth László
*
Kapcsolódó kép *Az ÁSZ osztályvezető főtanácsosa még azt sem tudja, hogy nem szeptember huszonkilencedikén van október harmadika?

*

Jobbik:
magát leplezte le az ÁSZ

Képtalálat a következőre: „Horváth Bálint osztályvezető ÁSZ”Volner János a Jobbik alelnöke,
parlamenti képviselő, frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart az ÁSZ előtt

Alább olvasható a párt közleménye, illetve az abban hivatkozott Magyar Idők-cikk:

A magyaridok.hu oldalon 15:13-kor megjelent „JOBBIK-BÍRSÁG: DOKUMENTUMOK ALAPJÁN DÖNTÖTT AZ ÁSZ” című cikkében Horváth Bálint az Állami Számvevőszék osztályvezető főtanácsosa - aki két alkalommal is megtagadta a párt által az ÁSZ székházához szállított pénzügyi dokumentumok átvételét  -az alábbiakat nyilatkozta a Jobbik ÁSZ vizsgálatával kapcsolatban:

Egyfelől indult egy átfogó, minden pártra kiterjedő 2015-16-os időszakra vonatkozó ellenőrzés, melynek adatszolgáltatási határideje október 3-án lejárt.
Tekintettel arra, hogy a Jobbik nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, az ÁSZ az ügyészséghez fordult.
Ezzel Horváth elismerte, hogy az ÁSZ határidő előtt zárta le a párt elől az adatokat feltöltésére szolgáló felületet szeptember 29-én, hiszen nyilatkozata szerint is csak október 3-án járt le a határidő.
A cikk további részében Horváth az alábbiakat mondja el:

Októberben hatósági bejelentés érkezett hozzánk a Jobbik 2017 első felében kötött plakátkampányával kapcsolatban.
Megvizsgálva a bejelentéshez csatolt dokumentumokat, az ÁSZ a Jobbik esetében kiterjesztette a vizsgált időszakot ez év első felére.
Az ÁSZ azonban a szeptember 28-án délután 15:18-kor elküldött levelében már jelezte, hogy – jogszabályellenesen -kiterjesztette a vizsgálatot a 2017-es év első félévére is, majd az adatok szolgáltatására szolgáló felületet határidő előtt lezárta szeptember 29-én.
Mindezt annak ellenére, hogy azon hatósági jelzést, amellyel magyarázza a vizsgált időszak kiterjesztését, saját nyilatkozata szerint is csak októberben kapta meg.
Ezzel Horváth beismerte, hogy az Állami Számvevőszék maga idézett elő olyan helyzetet, amely a Jobbik törvénytelen elmarasztalásához vezetett.
A Jobbik elutasítja az Állami Számvevőszék érdemi vizsgálat nélkül nyilvánosságra hozott szakmaiatlan megállapításait, egyúttal keresi a jogi lehetőségét igazának érvényesítésére.

Schön Péter gazdasági igazgató *** JOBBIK-BÍRSÁG: DOKUMENTUMOK ALAPJÁN DÖNTÖTT AZ ÁSZ
– A Jobbik plakátcégekkel kötött szerződései, számlái, illetve egyéb dokumentumok alapján vizsgálta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a párt idei év első felé vonatkozó gazdálkodását.