Vizsgázott a stúdió mikrofon


A laptopon rögzülnek a felvételek
2018.Január 24 .-én a délutáni órákban került sor, a szlovákiai Gútán élő Molnár Angelika nóta és operett énekes demo - lemezfelvételére a lébényi Látogató Központban.Hamarosan kávézó és bolt is lesz a helyszínen, ahova várják az odalátogatókat.
Gőgh Tibor plébános az ötlet felvetése alkalmával egyszerre a kezdeményezés élére állt.Nagy Tiborné és Elek Istvánné vártak bennünket, akik mosolygó arccal,szeretettel fogadták érkezésünket. A Világ Rádió új stúdió mikrofonja adta azt az ötletet,hogy "vizsgáztassuk" le a technikát.
Molnár Angelika
 nóta és operett énekes
Molnár Angelika számára is fontos, hogy minden lehetőséget kihasználjon énekesi karrierjének népszerűsítésére,így a teszt során nyújtott önzetlen segítségéért nagyon hálásak vagyunk.
Hatalmas energiát igényelő művek kerültek rögzítésre itt még kabátban próba éneklés
 A  vidám környezetben lezajlott feladatok elsőként nagyon nehezen indultak el, ugyanis adódtak némi problémák a fejhallgatók működését illetően.
Ezt követően kezdődhetett el csak a teljes munka, melynek során,az elképzelt időintervallumban felvenni kívánt 8 mű helyett, 4 mű felvételére került sor.
 Ez utóbbiak azért csak félig sikerültek, mert nagyon sokszor kellett egy dalt több alkalommal rögzíteni.
A stúdió mikrofon azonban egyértelműen jól vizsgázott,hiszen a tiszta hangzás -annak ellenére,hogy nem hangszigetelt helyiségben történt a felvétel- egyéb zajszintek nélkül rögzült.Ennek előnye a mobilitás, hiszen bárhol, ahol hangfelvételt szeretnénk készíteni és  zárt helyiség van,a környéken egyéb külső zajok nem erősödnek, nem befolyásolják a munkát. Egy laptopra került rögzítésre a hangfelvétel, amelyen a megfelelő szoftver segítségével rögzültek a dalok.
Remélhetőleg az új mikrofonnal még nagyon sok személy számára okozhatunk boldog perceket azzal, hogy saját hangfelvételeit stúdió minőségben készítsük el. Egy hátránya van a jelenleg felhasználható eszközkészletnek, hogy egyenlőre élő hangszeres felvételt -maximum gitár vagy hegedű- nem , csupán hozott  zenei alapokkal valósíthatóak meg a munkálatok.
 Íme a hangfelvételek:

Köszönjük a felvétel megvalósulásának lehetőségében közreműködő személyek önzetlen segítségét!

Fotó,szöveg,hangfelvételek:
Gulyás Attila