Kifizetetlen alvállalkozók Vásárhelyen: Szabó Bálint kártalanítást kért az új polgármestertől

Szabó Bálint, a K'Art cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "a K'Art-ügy szálai a hódmezővásárhelyi városházára vezetnek".

– Újabb fejezetéhez érkezett a K'Art-ügy, egyes szálai ugyanis a vásárhelyivárosházára, a frissen megválasztott polgármesterhez, Márki-Zay Péterhez vezetnek – jelentette ki kedden sajtótájékoztatón Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki az építőipari cég beruházásain dolgozó, de ki nem fizetett alvállalkozók egy részét képviseli. Az ő kártalanításukat kérte a jogász a polgármestertől, akit eddig már kétszer keresett meg személyesen – tegnap volt a harmadik –, mindannyiszor előzetes időpont-egyeztetés nélkül.

Az ügyvezető igazgató önkormányzati vizsgálóbizottság azonnali felállítását kérte az ügy hátterének tisztázására. Továbbá választ vár arra, hányszor és mekkora összeggel támogatta Márki-Zay kampányát a felszámolás alatt lévő cég vezetője, Kendi Imre, és vállalhatónak tartja-e „a 60 alvállalkozót, mintegy 800 millió forinttal megkárosító" személy támogatását. Kendi Imre február 25-én, az eredményvárón is jelen volt, majd Márki-Zay személyes invitálásának eleget téve részt vett a beiktatási ünnepségen. A polgármester az utóbbit – Szabó kijelentése szerint – azzal indokolta, a nagyobb támogatókat illik meghívni.

 Az ügyvezető ezt követően a sajtó jelenlétében petíciót kívánt átadni egy értekezlet közepén Márki-Zay Péternek. Azt a polgármester hivatalosan nem vette át, bár Szabó Bálint később erre másképpen emlékezett. Márki-Zay közölte: egyeztessen időpontot, ezért a titkárságára irányította a jogászt. Utóbbi még megjegyezte: amennyiben a város vezetője – a helyi cégek érdekében is – nem állítja fel a vizsgálóbizottságot, a közgyűléshez fordul ezzel a kéréssel.

 
Korábban írtuk: 
A K'Art kifizetetlen alvállalkozóinak kártalanítását kérte hétfőn a hódmezővásárhelyi polgármestertől, Márki-Zay Pétertől Szabó Bálint, aki a politikustól választ vár arra is, támogatta-e kampányát a felszámolás alatt álló cég vezetője. A cégcsoport építette többek között a Balogh Imsi Sportcsarnokot.

Szabó Bálint, a cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "a K'Art-ügy szálai a hódmezővásárhelyi városházára vezetnek".

A károsultak mihamarabbi lépéseket várnak a frissen megválasztott polgármestertől "a város legjelentősebb közéleti és gazdasági büntetőügyében" - mondta az ügyvezető.
 

Szabó Bálint önkormányzati vizsgálóbizottság azonnali felállítását kérte annak érdekében, hogy kiderüljön a KíArt-ügy háttere. Az ügyvezető azt is szeretné elérni, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat legalább az érintett kis- és közepes vállalkozásokat kártalanítsa. Szerinte az erre fordítandó 25 millió forintos önkormányzati forrás az ügyben folyó büntetőeljárás során megtérülne.


A jogász emlékeztetett, a K'Art cégcsoport vezetője, Kendi Imre, aki a Jobbik hódmezővásárhelyi listavezetőjeként indult a legutóbbi önkormányzati választáson, 2014-ben visszavonult a közélettől. Az utóbbi hetekben azonban úgy tűnik, visszatért, február 25-én Márki-Zay Péter eredményváróján a polgármester közvetlen környezetében tűnt föl, majd a politikus személyes meghívására a beiktatási ünnepségén is részt vett.
Szabó Bálint ezért választ vár a politikustól arra, Kendi Imre hányszor és mekkora összeggel segítette választási kampányát, illetve vállalhatónak tartja-e "a 60 alvállalkozót, mintegy 800 millió forinttal megkárosító" cégvezető támogatását.
  
Az ügyvezető a sajtó jelenlétében egy petíciót kívánt átadni egy értekezlet közepén az irodájában a polgármesternek, aki a titkárságára irányította a jogászt.

delmagyar.hu