Összefoglaló a 12.Csikvándi Forraltbor Fesztivál Margójára

Pontosan egy hete annak, hogy a Győr - Moson - Sopron Megyei Csikvánd településen 12.alkalommal rendezték meg a Forraltbor Fesztivált.
Erről a fesztiválról a kisalfold.hu cikkében beszámolt az ott történtekről. Sajnos terjedelmi okok miatt , több más olyan fontos esemény sem került részletezésre,mint az ott történtekről készült videofelvétel és az a rengeteg fotó amely a pillanatokat volt hivatott megörökíteni.
Egy olyan fontos rész is kimaradt , amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni, hiszen egy személyes verssel lepték meg Kozma Tibort, Csikvánd polgármesterét a népszerű Skatula Duó tagjai. (Fotón a két duó tagjai láthatóak)a népszerűségükön túl annyit illik tudni, hogy több mint százezren tekintették meg a Kiszel Tündéről szóló videójukat a világhálón. A Fábry - Showban is nagy sikert értek el. Még 2006-ban alakult Bükábrándon a helyi kultúrotthon támogatásával a két tagú formáció, amely mostanában is nagy népszerűségnek örvend.
A jól sikerült verset az alábbiakban adjuk közre:


Vers Csikvánd Polgármesteréről
(vers a Skatula testvérektől)Hetedhét híre ment a Polgármester úrnak

Hogy a falu szennyvízéért faragtak és fúrtak

A falu érdekében dobog csak a szíve

Számtalan a rajongója és menyecske híve


Futballozni is szokott, habár nem egy Messi

Gólt is szerez csapatának, lehet bármi messzi

És hogyha pihenni akar, a szőlőjében kapál

Nagy melegben néhány pohár finom borra megáll


De tizenkét éve már, hogy rajongva szeretik

Segítik is a munkáját, akik csak tehetik

Így telnek a napjai és készül választásra

Nem is eshet a jelölés rajta kívül másra!Csikvánd, 2018. március 24.

Méltó bizonyíték Csikvánd települése arra, hogy a kislétszámú falvakban is lehet összefogással a népi hagyományokat, a magyar kultúrát támogatni. A minden évben megrendezett fesztiválnak immáron van egy kerete, amely a helyi szokások,értékek megismertetésén túl, a vendégszeretetet és a vidámságra alapozza a fesztivál megszervezését. Sok fellépő örömmel tér ide vissza ebbe a kis faluba, mert ugyan kicsi a település,de nagy az ott élők szeretete,a közösségi erő hatalmas, ami arra ad következtetést engedni, hogy ez - az összetartó település még sokáig tud együttes összefogással örömet okozni egymásnak és az idelátogató emberek számára egyaránt.

Gulyás Attila