Kormányellenes tüntetést tartottak Győrben

Győrött szombaton a kora esti órákban tartották azt a kormányellenes tüntetést, amelyre még a szervezők sem számítottak, nagyon sokan érkeztek.
 Elsőként a tömeg a régi Győr - Moson - Sopron Megyei Önkormányzat épülete előtt, az üvegpalotánál gyülekeztek. Ott néhány perces várakozást követően indultak útnak, az úticél a Dunakapu tér volt.
Ahogy a Baross úti sétáló utcán haladt a tömeg, néhányan gúnyos megjegyzéseket tettek arra, hogy valószínűleg nem is tudják, hogy miért mennek tüntetni. Azonban a legtöbb ember kíváncsi szemekkel figyelte az eseményeket. Többnyire fiatalokból álló szerveződésnek lehettek tanúi a megjelentek, azonban a közép - és idősebb korosztályból is képviselték magukat az emberek.
Nagyon tisztességes volt mindenkitől, hogy senki nem keltett gyűlöletre uszító hangulatot, hanem békésen ment mindenki a beszédek elhangzásának helyszínére. Ugyan voltak bekiabálások Orbán Viktorra és a Fideszre utalva, azonban a vélemény és szólásszabadság megnyilvánulásainak keretén belül voltak.
Helyi politikusok mellett, diákok szólaltak fel a tüntető tömeg előtt.
Az egész demonstrációt a facebookon élőben tudták követni azok, akik nem tudtak a helyszínre elmenni, illetve külföldiek, külföldön dolgozó magyarok - akik kíváncsiak voltak a rendezvényre- is megtekinthették.
GULYÁS ATTILA