Takezo: Orbán mostani intézkedését ha választások előtt lépi meg, be se kerülnek a parlamentbe

Orbán és Szijjártó egy magángépen (kép nyers: MTI)
A kiváló teljesítményt természetesen meg kell fizetni. Már pedig teljesítmény az van, mindenki érzékelheti, hiszen hasít a gazdaság, a legjobb egészségügyi rendszerrel rendelkezünk, oktatásunk világszínvonalú, a korrupció pedig teljesen megszűnt.

Mindebből következik, hogy honatyáinkat is jutalmazni kell, nem is akárhogy. A kiszivárgott hírek szerint az első intézkedések egyike lesz, hogy megemelik a parlamenti képviselők fizetését, a jelenlegi 748 000 forintról 1 000 000 forintra, bruttó, havonta. Ez bizony 33 százalékos emelés. Gondolom a kedves olvasó fizetése is ennyivel emelkedett az elmúlt időszakban. 
Természetesen, mivel a képviselői illetmény a helyettes államtitkárihoz van kapcsolva, így az is emelkedni fog, ami magával vonzza az államtitkári és miniszteri fizetések növekedését is, és mivel a megyei jogú városok polgármesteri fizetése is ehhez volt kapcsolva, így valószínűleg ezeknek a polgármestereknek a fizetését is.
Persze nem maradhat ki az emelésből az albérleti támogatásuk emelése sem, ennek mértékéről nincs információnk. 

Megjegyzésem: Ez csak a megélhetési politikusok alapdíjemelése ám! Mert ennek  arányában összegszerűen emelkednek a vezetői tisztségek díjai és a bizottsági tagi díjak is... *B.Kiss-Tóth László