Rémületes erődítményre találtak, ami Kubatovhoz tartozik –vajon mit művelhetnek odabent?

HVG lett figyelmes egy új építésű épületegyüttesre, Soroksár Gyáli patakhoz közel eső, egyre kedveltebb csendes részén. A kinézet alapján elsőre inkább tűnik a ház valami iparcsarnoknak, nincs utcára néző ablak, van helyette több megfigyelő kamera, bádogtető, másfél  méter vastag kőfal, és hatalmas fehér bádogfelületek határozzák meg az épület kinézetét. Akár erődítmény is lehetne valakinek, akinek van félnivalója. Márpedig, az ott lakónak lehet félnivalója,  mert a HVG újságírójának egy helybeli hölgy azt mondta, hogy a kamerák mellett kutyás őröket is szokott látni a fura ingatlannál.
“NEM ÜZEMCSARNOK AZ, HANEM A KUBATOV-REZIDENCIA. TUDJA, A FRADI-ELNÖKÉ! HEJ, HA LÁTNÁ, MILYEN AUTÓKKAL JÖNNEK-MENNEK ITT” -nyilatkozta a hölgy.
Kubatov Gábort talán onnan ismerik legtöbben, hogy a Fidesz pártigazgatójaként létrehozta a róla elnevezett, híressé-hírhedté vált Fidesz szimpatizáns listát. E mellett a Fradi elnök is, kapcsolódva nem egy kétes múltú, jelenű alvilági alakhoz, elég csak a “kopaszok” által megakadályozott népszavazási kezdeményezésre gondolni.

A tulajdoni lap szerint 2643 négyzetméteres ingatlan annyira új, hogy még az ingatlan-nyilvántartásban sem szerepel. A kerítésen feltüntetett házszám sem a Földhivatal Online rendszerében, sem az illetékes budapesti földhivatal nyilvántartásában nem található. Az ingatlan a papírok szerint Kubatov Gábor feleségének 80 éves édesanyja nevén szerepel, így Kubatov vagyonbevallásában sem kell szerepelnie, amiben egyébként ingatlanként csak egy öröklés útján birtokába jutott, 30 négyzetméteres farkasgyepűi nyaraló felének a tulajdonosa. Ennek némileg ellentmond, amit a Blikknek nyilatkozott annak kapcsán, hogy miként fizetett bért az éppen csődben lévő Fradiban:

“Amikor nem volt pénzünk, elmentem a barátaimhoz, és azt mondtam nekik, hogy szükségünk van kilencvenmillió forintra…  Nekem ez a személyes vagyonom, ennyit ér többek között a házam. A saját életemet rátettem a Fradira.”

Úgy tűnik, a Fideszben kezd rendszerszerű lenni, hogy 80 év feletti rokonok, szülők hirtelen sertéstelepet vesznek, vagy éppen luxusingatlanokat húznak fel.
/Forrás: http://pestibulvar.hu/2018/05/09/fantom-hazban/ /*B.Kiss-Tóth László
*
"Nem üzemcsarnok az, hanem Kubatov-rezidencia!"

Üzemnek vagy erődnek is elmenne az a XXIII.kerületi, műhelyből, garázsból és több lakásos családi házból álló komplexum, amelybe nemrég költözött Soroksár fejlődő, felkapott részén a Fidesz pártigazgatója-alelnöke. Az ingatlan nemhogy nincs Kubatov Gábor nevén, de mivel felesége 80 éves édesanyja nevére került, a családtagok vagyonbevallásában sem kell szerepeltetnie.
Vagyonnyilatkozatok 2018
Alig több mint hatvan nappal a választás előtt a képviselőknek, kormánytagoknak ismét vallaniuk kellett: január 31. volt a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje. Nem mondjuk meg olvasóinknak, mennyire tekintsék hitelesnek ezeket a nyilatkozatokat, erről nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy biztos: gyűjtésünkből megtudja, mekkora vagyont vallottak be azok, akik vezetik az országot, vagy szeretnék azt vezetni. Aztán ezt mind fel lehet idézni, amikor majd 2018 híreinek főszereplői lesznek.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN
Január végén leadott vagyonbevallása szerint csak egy Volkswagen Jettával és 600 ezer forinttal gyarapodott az előző évhez képest a Fidesz pártigazgatója, az új autó és a készpénznövekmény mellett Kubatov Gábor valójában azonban egy frissen elkészült soroksári háznak is örülhetett.
Igaz, a vagyonnyilatkozatból ez nem derül ki: a telket ugyanis, amelyre egy bonyolult telekegyesítési és -megosztási manőver után később a házat is felhúzták (és amelybe tavaly ősszel költözött be a politikus a családjával) nem Kubatov, hanem a 80 éves anyósa nevére vették meg 2016 októberében.
© Máté Péter
Az ingatlan Soroksár felkapott, utóbbi években beépült, Gyáli patakhoz közel eső részén, egy csendes utcában helyezkedik el. Bár a kinézete miatt a ház elsőre valamiféle erődnek vagy ipari üzemegységnek tűnik – bádogtető, hatalmas bádogfelületek, nulla utcára néző ablakkal, de annál több, az utcát, illetve a bejáratokat pásztázó ipari kamerával –, Kubatovék valójában egy műhelycsarnokkal és legalább 5-6 autó tárolására alkalmas hangárral kiegészült családi házat húzattak fel ide.
Egy a Fidesz alelnökét közelebbről ismerő helyi forrásunk szerint a komplexumot egyfajta „menekülőútnak” szánta az eredetileg autószerelő végzettségű pártigazgató, mondván, ha egyszer felhagy a politikával, nemcsak a családja élhet itt, de az egyik csarnokban elfér a műhelye, a másikban pedig az a négy veterán Opel Kadettje is, amelyeket még évekkel (némelyiket évtizedekkel) korábban vett, és amelyeket egyébként a vagyonbevallásaiban is minden évben szerepeltet. (Ottjártunkkor, mondjuk, éppen egy Volkswagen Crafter nagyfurgon állt a kertben, amelynek szintén nincs nyoma a politikus vagyonbevallásában.)
A komplexum hátulról
© hvg.hu
Mivel az ingatlant elölről részben betonkerítés, hátulról pedig egy másfél méter vastag kőfal védi, a méretét és ezzel az értékét nehéz megbecsülni, de az új házas környéken 70 és 100 millió forint között árulják az ennél kisebb telken fekvő családi házakat.
Papíron nem is létezik
Az épülethez tartozó telek az ingatlan tulajdoni lapja szerint 2643 négyzetméteres, és olyannyira új, hogy még az ingatlan-nyilvántartásban sem szerepel: sem az ügyfélkapuról is elérhető Földhivatal Online, sem az illetékes budapesti fölhivatal saját nyilvántartása nem adott találatot arra a házszámra, amelyet Kubatovék tüntettek fel a kerítésükön.
© Máté Péter
A földhivatalban végül csak az ott dolgozó földmérők segítségével, az adott térképszelvény tüzetes böngészésével derült ki, hogy a még a Google műholdképén is üres teleknek látszó területen időközben felépült egy komplexum, de ebben a megkezdett építkezéseket is rögzítő nyilvántartásban is még csak az épület vázrajza szerepelt. Sőt, a házszámként is csak az állt mellette, hogy „címrendezés alatt”, vagyis nemcsak hogy a használatba vételi engedélyt nem kérték és nem adták ki még a házra, hanem hivatalosan még a hozzá tartozó házszámok sem jöttek létre. (Az ominózus Lápos utca páratlan oldalán addig csak az 1-es, majd a 17-es házszám szerepelt, a közte levők nem.)
A környéken ennek ellenére mindenki tudja, hogy kié a komplexum. Ottjártunkkor egy unokájával sétáló idősebb hölgytől kérdeztük, tudja-e, hogy kié a makulátlan kertű, fellobogózott üzemcsarnok, mire csak mosolygott, hogy
nem üzemcsarnok az, hanem a Kubatov-rezidencia. Tudja, a Fradi-elnöké! Hej, ha látná, milyen autókkal jönnek-mennek itt”          
– magyarázta jelentőségteljesen a hölgy, később azt is hozzátette, hogy a kamerák mellett kutyás őröket is szokott látni, illetve, hogy kétnaponta nyírják és fésülik a füvet (alighanem a speciális géppel végzett fűszellőztetésre gondolt – a szerk.).
A nő szerint Kubatovék megjelenéséig az utca is földborítású volt, eső után tónyi tócsákkal tele, csak akkor kapott hirtelen aszfaltborítást, miután a Fidesz-alelnök kinézte a telket. (Ezt viccesen könnyű egyébként ellenőrizni is: a kivitelező cég Facebook-profilján ugyanis maga dicsekszik az utcában készült, remekbe szabott aszfaltszőnyeggel.)
Az én házam, az én váram?
Kubatov Gábor vagyonnyilatkozata egyébként 2010-es képviselővé válása óta nagyjából változatlan: így „örök” benne az ingatlanokra vonatkozó első rész is, amely szerint a pártigazgató mindössze egy öröklés útján birtokába jutott, 30 négyzetméteres farkasgyepűi nyaraló felének a tulajdonosa.
Ez annak fényében is meglepő, hogy 2011 nyarán, immár FTC elnökként Kubatov a Blikknek elárulta, hogy amikor az év elején a Ferencváros akkori angol tulajdonosa bejelentette, hogy nem hajlandó tovább finanszírozni az NB I.-ben vereséget vereségre halmozó együttest, és a klub négy hónapig nem tudott béreket fizetni, akkor ő maga kért kölcsön 90 millió forintot a fizetésekre a barátaitól, biztosítékként pedig a házát ajánlotta fel.
„Elmentem a barátaimhoz, és azt mondtam nekik, hogy szükségünk van kilencvenmillió forintra” – mesélte a lapnak akkor Kubatov Gábor, hozzátéve egyrészt, hogy a felesége nem is tudja, hogy kölcsönkérte az összeget, másrészt, ami érdekesebb, hogy nekem ez a személyes vagyonom, ennyit ér többek között a házam. A saját életemet rátettem a Fradira.”
© Facebook / Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül
Kubatov Gábor akkoriban (illetve tavalyig) a soroksári Grassalkovich úton lakott, ahol a felesége a mai napig üzemelteti a kettőjük tulajdonában álló 8-as számú Autójavító Kft.-t. (Innen írt levelet három éve Kubatov Ágnes a férje lemondásáért tüntető Fradi-ultráknak, akik a házuk előtti felvonulásukkal szavai szerint félelmet keltettek benne és akkor 12 éves kislányukban.)
Mibű'?
Bár a Fidesz-alelnök a Blikknek egyértelműen a „házamként” fogalmazott, a vagyonbevallásában ez az ingatlan sem szerepelt – nem is szerepelhetett, mert az ingatlannyilvántartás szerint a felesége nevén van.
© Túry Gergely
A politikus sem akkor, sem most nem tüntetett fel kiugró jövedelmeket sem: hét éve még képviselői javadalmazásán túl havi tizennyolcezer forintért volt a Polgárok Háza ügyvezetője, 5 ezerért pedig a Szövetség a Nemzetért Alapítvány Igazgatója. Időközben ez utóbbi tisztség megszűnt, az előbbiért pedig nem kap már pénzt, ahogy az FTC elnökeként végzett munkájáért sem. (Hogy pártigazgatóként kap-e, azt nem tudni, a bevallásban mindenesetre nem tüntette fel), a legfrissebb nyilatkozata szerint 747 878 forintos képviselő tiszteletdíján túl csak egyszeri 348 ezer forintot vett fel külföldi kiküldetés napidíjaként.
/Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180509_Nem_uzemcsarnok_az_hanem_a_Kubatovrezidencia?s=hk /*B.Kiss-Tóth László