Tömegesen menekülnének a Honvéd kórházból az orvosok és az ápolók!

Honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba kerültek a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalói január elsejétől, ezt pedig lapértesülés szerint enyhén szólva sem fogadták tárt karokkal a Honvédkórház dolgozói.
hvg.hu írta meg, hogy tavaly december 12-én, mikor óriási botrány közepette a rabszolgatörvényt is megszavazta a parlament, az országgyűlés elfogadott egy olyan törvényt is, mely
2019. JANUÁR 1-JÉVEL AUTOMATIKUSAN AZ ÚJONNAN LÉTREHOZOTT, HONVÉDELMI ALKALMAZOTTI JOGVISZONYBA TERELTE A HONVÉDSÉGI FENNTARTÁSÚ INTÉZMÉNYEK CIVIL MUNKAVÁLLALÓIT.
Ez az új jogszabály több ponton érinti a honvédelmi alkalmazottak véleménynyilvánítási, gyülekezési, valamint a szabad mozgás és tartózkodási hely megválasztásának jogát. A lap információi szerint a törvény, mely munkavállalók ezreit érinti, sok orvosnál, ápolónál, műtősnél kiverte a biztosítékot a Honvédkórházban.
hvg.hu szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter levélben nyugtatta a kedélyeket még decemberben –,vázolva a változással járó előnyöket, mint például a többletjuttatás –, de nem járt nagy sikerrel,
a szakdolgozók egy része ugyanis egyből a felmondását kezdte tervezni.
Január elsejével pedig jött a következő sokk:
AKI DECEMBER 31-IG MÉG KÖZALKALMAZOTTKÉNT NEM MONDOTT FEL, ANNAK NEM JÁR SEMMILYEN VÉGKIELÉGÍTÉS, HA EZUTÁN FELMOND.
Ezt azzal indokolták, hogy a jogviszony nem felmentéssel, hanem a törvény erejénél fogva szűnik meg.