Bicskanyitogató választ adott Orbán arra, mikor felszólították rá, hogy ő és a haverjai fizessék ki az uniós gigabüntetést!

Ne a magyar emberek fizessék ki a 700 milliárdos bírságot a fideszes korrupció miatt! Heves szópárbaj alakult ki hétfőn a Parlamentben Gréczy Zsolt és Orbán Viktor között. 
A DK képviselője az Európai Unió történetében példátlannak nevezte azt a 700 milliárd forintos gigabírságot, amit a korrupt fideszes közbeszerzések miatt kell Magyarországnak kifizetnie. 
A kormánynak két lehetősége volt: vagy állnak egy részletes vizsgálat elé, vagy eltekintenek a vizsgálattól és befizetnek egy 10 százalékos átalánybüntetést (amely nagyjából 700 milliárd forintot jelent). Gréczy Zsolt gyalázatosnak nevezte, hogy Orbánék beismerve a saját korruptságukat az utóbbi megoldást választották, viszont a hatalmas büntetést nem a korrupció nyertesei fogják kifizetni, hanem a magyar emberek: az ápolónők, tanárok, nyugdíjasok. Az ellenzéki képviselő felszólította a kormányt, hogy a büntetést Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, és a többi, uniós pénzekből milliárdossá tett NER-oligarcha fizesse ki. Orbán bicskanyitogató válaszát és a teljes szópárbajt itt tudod megnézni, érdemes: /Forrás: http://nyugatifeny.hu/2019/11/18/ /*B.Kiss-Tóth László