Törvényszéki és ítélőtáblai elnökök köszönőlevele az OBH leköszönő elnökének: Handó Tündének, a 8 éves áldozatos és fáradtságos munkájáért


Képtalálat a következőre: „handó Tünde”  Az alábbi (eléggé nyálas szövegű) levél tartalmának (aláírások nélküli) közlésekor az ellenzéki portálokon ugyan felmerült az a gyanú, hogy Handó Tünde eddigi (bírósági berkekben eléggé botrányos) elnöki tevékenységét ismerve, a levél tartalma inkább cinikus, gúnyolódó, mintsem őszinte köszönetet tartalmaz. Adódik azonban a kérdés, 
hogy a levelet nem olyan bírák írták-e alá, akiknek valamilyen szakmai érdeke fűződött 
az elnökasszonyhoz és/vagy a férje: Szájer József pártjához. Mert ez már a harmadik variáció.
*
A levél szövege:

Kedves Elnök Asszony!

A hivatalba lépésed óta eltelt nyolc esztendő eredményei által hazánk bíróságainak történelemkönyve aranykort hirdető újabb fejezettel folytatódott, amelynek írásában jelentős szerepel vetted ki a részed. 2012 óta a bírósági szervezet mérföldes léptekkel haladt előre, melyek nyomán a siker, az eredményesség és a fejlődés hangjait visszhangozták a magyar igazságszolgáltatás "templomai".

Köszönjük, hogy támogatásoddal az Alaptörvény szellemének legjobb értőivé, a merőben új eljárás jogi kódexrendszer legfelkészültebb alkalmazóivá váltunk, hogy iránymutatásod mellett a digitális fejlődés motorjai, és a társadalmi felelősségvállalás számos területének nagyszerű példái lettünk. Nem lehetünk elég hálásak azért, ahogy a bírósági szervezetet a hagyományaiban rejlő értékek megőrzésével és ápolásával átvezetted a 21. századba.

Irányításod mellett a magyar bíróságok ítélkezési teljesítménye Európa élvonalába repített bennünket, a jogszerűség, időszerűség, megalapozottság kihívásaira vitathatatlan eredményekkel válaszoltunk: a bíróságok ügyhátraléka és régi ügyeinek száma tovább csökkent, döntéseink elfogadottsága újfent javult.

Az innováció iránti elhivatottságodnak köszönhetően a bírósághoz fordulók a legmodernebb körülmények között, korszerű ügyfélközpontokban, egyszerűbben, gyorsabban intézhetik ügyeiket. A szervezet iránti közbizalom erősödött, az ügyfelek elégedettsége nőtt.

Magasabb szintre léptünk a bírói önigazgatás gyakorlásában és annak tökéletesítésében is. Soha annyi lehetőség nem kínálkozott a bíróságok dolgozóinak arra, hogy részt vállaljanak a szervezet működésében, és személyes közreműködésükkel, szerepvállalásukkal alakítsák annak sorsát, mint ma.

A bírói hivatás jelentőségét méltó módon elismerő illetmény iránti elszánt kitartásod célba ért, melynek eredményeként a bíró illetmény immár versenyképes jövedelmet, kiszámítható életpályát biztosít a hazánk bírói kara számára. Áldozatos és mindannyiunk iránt érzett felelősséggel végzett munkának hála a bírák és az igazságügyi alkalmazottak megbecsültsége megérdemelt helyre került. Köszönet és elismerés érte.

Soha el nem múló tudást, érzést kaptunk Tőled bírói hivatásról, bírói függetlenségről pártatlanságról, méltányosságról, elfogulatlanságról, igazságosságról, melyet ezúton is hálásan köszönünk.
*
Íme, a levél eredetiben, aláírásokkal, a bírósági honlapról leszedve. Kinagyítható!
Köszönőlevél EA-nak nevekkel.jpg
/Forrás: https://birosag.hu/hirek/kategoria/birosagokrol/elnoki-koszonet-0
 2019.11.29./*B.Kiss-Tóth László