Niedermüller Péter nyilvános kijelentése szerint: "A fehér hetero keresztények rémisztő képződmények!"Niedermüller Péter VII-ik kerület polgármester, a  Demokratikus Koalíció (Gyurcsánypárt) alelnöke, keresztényeket-megbélyegző és megsértő, alábbi felháborító kijelentést tette csütörtökön az ATV A nap híre Simon Andrással  című műsorában:
  
Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak, meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.  
  
Niedermüller Péter nem csak rémisztő képződménynek nevezte a fehér, heteroszexuális keresztényeket, hanem kapcsolatba hozta őket a fehér nacionalistákkal is, akiknek hírhedt tagjuk például a rengeteg kegyetlen terrorakcióért felelős Ku-Klux-Klan is.
*   

Keresési eredmények


 
A műsor vendégei Ónody-Molnár Dóra, a 168 óra újságírója, Niedermüller Péter VII-ik kerületi polgármester, DK és Tordai Bence országgyűlési képviselő, Párbeszéd.    
Feltöltötte: ATV Magyarország
A videó rövidített változata (csak Niedermüller Péter nyilatkozatával):

*
A CitizenGO tiltakozik Niedermüller kijelentése ellen és petícióban felszólítja a Gyurcsánypárttal szövetkező pártokat: Jobbikot, LMP-t, MSZP-t, Momentumot, a Párbeszédet, hogy álljanak ki a megsértett keresztények mellett és szólítsák föl Niedermüller Pétert a lemondásra. Ha Niedermüller Péter mégsemem mondana le, akkor a jövőben ne működjenek együtt a keresztényeket megbélyegző politikussal, és a cselekedete fölött szemet hunyó DK-val.
A petíció Jakab Péternek, Kendernay Jánosnak, Schmuck Erzsébetnek, Fekete-Győr Andrásnak, Tóth Bertalannak, Szabó Tímeának és Karácsony Gergelynek lett címezve.  

A petíciót alá lehet írni a

*B.Kiss-Tóth László 2020.01.27.