Az iskola igazgatónője (felelőtlenül!) emberéletekkel játszadozott!


Kiegészítő vélemény Farkasházy Tivadar: Ünnepelték az otthoni hisztériát című posztjához.
Aranykéz isk. (2).png
Milánó Észak-Olaszország legnagyobb városa. 
A turisták február 20-a után már sorra mondták le a milánói szállásfoglalásukat a koronavírus Észak-olaszországi nagymértékű terjedése miatt.
 
A cikkben  szereplő intézmény a székesfehérvári (alapítványi) Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahonnan az EU Erasmus+ programja keretében február 23-án 12 középiskolás korú diák és az igazgatónő repülővel elutazott Milánóba. 

Úgy tudjuk, hogy az igazgatónő már indulásuk előtt tisztában volt azzal, hogy az olasz kormány karantén alá helyezte a koronavírus Észak-olaszországi gócpontját és Milánó környékén is több települést lezártak.
 
Ennek ellenére állítólag a csoport sehol nem tapasztalt pánikhangulatot és sehol nem tanácsolták nekik, hogy jöjjenek haza.  
Az utazással kapcsolatban több weboldalakon megjelent rosszalló cikk és felháborodott komment hatására azonban 4 gyermekért az egyik szülő mégis kiautózott, 2-őt pedig repülővel hoztak haza, majd hivatalos megkeresés miatt (a fehérvári polgármester nyilatkozata szerint,) néhány nap múlva a csoport többi tagja is hazautazott.

Mi úgy gondoljuk, hogy az igazgatónő felelőtlensége felháborító, mert a kísérőkön kívül 12 ártatlan, fiatal emberélettel játszadozott egy kis ingyenes külföldi kiruccanás (3 hetes program) kedvéért.

*B.Kiss-Tóth László 2020.03.24.