Az önkormányzati képviselő magánakciója hatóságilag megtorolva!

Dr. Szabó Bálint, (a Mindenki Szegedért Mozgalom önkormányzati képviselője,) az alábbi facebookos bejegyzést tette Szeged város tömegközlekedésének (a vírusveszély miatti) leállítása érdekében:
 
10 órája · 
VÉDJÜK MEG SZEGEDET!
VÉDJÜK MEG A SZEGEDIEKET!
1. Arra kérjük Szeged jelenlegi polgármesterét, hogy azonnal szüntesse meg a szegedi idősek városházi étkeztetését, mert ez a gyakorlat egyaránt veszélyezteti az érintett nyugdíjasok és az őket kiszolgáló személyzet egészségét.
Helyette házhozszállítással oldjuk meg ezt a feladatot.
2. Javasoljuk, hogy a bezárt szegedi vállalkozások mentesüljenek helyi adó- és bérleti díjfizetési kötelezettségeik alól határozatlan ideig.
Ezzel védjük meg a veszélybe került munkahelyeket.
3. Továbbra is követeljük a városi tömegközlekedés leállítását, mert az fölösleges pénzkidobás és fokozott veszélyforrás egyidejűleg.
Az így megspórolt pénzt fordítsuk inkább a gyermekeikkel otthon maradó szülők anyagi támogatására.

Mivel azonban Szegeden a képviselő facebookos bejegyzése ellenére sem állt le a tömegközlekedés,
(és a lakosság sem mutatott hajlandóságot a blokádra,)
szerda délután negyed kettő körül ő saját maga próbálta megakadályozni a tömegközlekedést azzal, hogy az Anna úti kereszteződés közepén, az egymást keresztező négy villamosvonal sineire állt a kocsijával.

Ezt a képviselői magánakciót azonban nem igazán pozitív megnyilvánulásként értékelték a rend biztos őrei: a képviselőt nem csak igazoltatták, hanem megbilincselték, majd a mentőkkel az elmeosztályra vitették, a kocsiját pedig trélerrel elszállíttatták. 


Az a rendőrhatóságon múlik majd, hogy szabálysértésként értékeli-e a képviselő "akcióját" vagy pedig megvádolja a BTK 232.§-ába ütköző a közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel. 
*
szeged.hualfahir.hu, képviselői blogbejegyzés nyomán. 
A fotók webhelye is szeged.hualfahir.hu, képviselői blogbejeyzés. *B.Kiss-Tóth László 2020.02.19.