Petíció indult az Orbán teljhatalmát biztosító törvény ellen

image.png
Nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják” –figyelmeztet az a petíció, amelyet vasárnap kora este indítottak útjára a világhálón.
Percről percre folyamatosan és gyorsan nő azoknak a száma, akik már aláírták a petíciót, amit olyan személyek fémjeleznek, mint Magyar György,  Kaltenbach Jenő, Majtényi László, Matlák Gábor, Mellár Tamás, Pákozdi Éva, Holoda Attila, Szepesházi Péter, Szentesi György, Vörös Imre, Lövétei István és Bárándy Péter.
A tiltakozás a többi között hangsúlyozza, hogy a Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat alapján a magyar országgyűlés öngyilkosságot követne el, és az alaptörvény által biztosított jogköreit olyan kormánynak engedné át, amely a korábbi gyakorlatát folytatva azt saját céljaira használja fel. Olyan törvényt akarnak elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt akként, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne.
Éppen ezért tiltakozni kell minden magyar demokratának a jogszabály jelen formájában való elfogadása ellen, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel járna a magyar demokráciára és jogállamra nézve –szögezi le a dokumentum. 
 
*
A 2020.03.22-én indított petíciót alá lehet írni a https://szabad.ahang.hu weboldalon!*B.Kiss-Tóth László