Agysérült lányával kell közmunkára mennieBaranyi László nem tud kifizetni egy közlekedési bírságot, ezért közmunkára ítélték. Viszont nincs senki, aki addig beteg gyermekére vgyázhatna.
László egyéni vállalkozó, kőművesként dolgozik. Nem tagadja, anyagi kárral járó közúti balesetet okozott (elnézte a jobbkéz-szabályt), amiért 45 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki rá. Csakhogy ennyi pénze nem volt, ezért inkább a közmunkát választotta.
bara

– Hibáztam, nem adtam meg a jobb kezet. El is ismertem a felelősségemet – kezdi a Csomádon élô László, miközben beljebb tessékel házukba, ahol víz, villany, gáz nincsen. – A rendőrt kérleltem, hogy ne büntessen meg ennyire, mert ebben a szezonban munkának híján vagyok, ráadásul egyedül nevelem a beteg gyermekem. A büntetőpontokkal is eléggé meg tudott volna regulázni, hisz ha megint balesetet okozok, akkor újra le kell tennem a jogsit. De nem úsztam meg – meséli az édesapa, akinek felesége egy évvel ezelőtt kisétált az ajtón. Akkor maradt magára Lilivel. A lánynál négyévesen agydaganatot diagnosztizáltak. A tumor jóindulatú volt, de sajnos a legrosszabb helyen fejlődött, és a kislány agya megsérült. Most 13 éves, de egy második osztályos gyermek szintjén van. Magántanulóként tanul, speciális oktatásra édesapjának nincsen kerete.
bara

– Tudom, hogy 45 ezer forint nem olyan nagy pénz, de higgyék el, nekünk sok – mondja László. – Ápolási díjat nem kaphatok, mivel egyéni vállalkozó vagyok. Alkalmazottként nem tudok el­men­ni dolgozni, hiszen akkor nem tudom kire bízni Lilit, de egy bébicsőszt sem tudok megfizetni. Az önkormányzatnál is próbálkoztam: gyorssegéllyel tudnának segíteni, sőt akkor tulajdonképpen egyik zsebből a másikba kéne áttenni a pénzt, de semmit sem kaptam – mondja László, akinek elege lett abból, hogy a hivatalok mindenfajta empátiától mentesek. Könyöröghet a hivatalban, elregélheti hatszázszor is gondját, sok segítségre nem számíthat tőlük. Így nincs mit tenni, a közmunkára is magával viszi a gyerekét. És mindez Magyarországon történik 2015-ben...
Önkormányzat: jöjjön és beszéljünk!
A Bors telefonon érte utol a csomádi önkormányzat illetékeseit. Készségesen elmondták, hogy ismerik Baranyi urat, és tudják, mennyire nehéz dolga van, de rávilágítottak arra is: konkrét segítségkéréssel még nem fordult az önkormányzathoz, hivatalos kérelmet nem adott be. A közmunkáját illetően pedig arról tájékoztatták, hogy a területileg illetékes munkaügyi központ fogja őt kiutalni az önkormányzathoz dolgozni.
(Bors)
Bal-Rad kommentár: "...konkrét segítségkéréssel még nem fordult az önkormányzathoz, hivatalos kérelmet nem adott be..."
-Nos hát emlékeztetnénk: a "tanácsrendszerben"-a szocializmusban-a tanácstagok, utcabizalmiak hasonló eseteket automatikusan intéztek. Mert az volt a dolguk, hogy az EMBEREK PROBLÉMÁIVAL foglalkozzanak! Ingyen-bérmentve!
Meg is tették!
Az csak hab a tortán, hogy egy ma 45 ezer forintos bírság- mondjuk '89-ben-legfeljebb háromezer forintot érhetett! A kifizetése nem vágott senkit a földhöz. Megfizethető volt.
Arról nem is beszélve, hogy egy beteg gyereket egyedül nevelő szülőt egy pillanatra sem köteleztek ilyesmire!
Embertelen a mostani rendszer!-embertelenek az intézkedései!
Admin
/Forrás: http://wp.me/p3enPJ-7sl  2015/01/27./ *B.Kiss-Tóth László