3 érdekes cikk a kiskerttulajdonosoknak, gyógynövénygyűjtőknek...


(A cikkek olvasásához kattints a képekre vagy a kék címekre)

Természetes permetlevek kertből, mezőrőlTermészetes permetlevek kertből, mezőről (emf-kryon.blog)
A növekedési időszakban számos zöldség, gyümölcs és virág meghálálja, ha néha kap egy kis doppingszert. A permetlé "hazai termésből" is elkészíthető. A természetes növényi levek ráadásul nemcsak tápanyag-kiegészítést jelentenek számukra, hanem többnyire a kártevők ellen is hatásosak.
Elsősorban a megelőzésben vesszük hasznukat, de akkor is érdemes kipróbálni a következőtermészetes permetleveket, ha már megjelentek a levéltetvek, gombák növényeinken. 
Őseink gyümölcseiŐseink gyümölcsei (kertlap.hu)
Erdeinket járva több olyan gyümölccsel is találkozhatunk, melyeket őseink még jól ismertek és gyűjtöttek. Ezek a nemesített gyümölcseinknél sokkal egyszerűbben termeszthetők otthon is. Közülük most a fekete és fehér epret, a húsos somot, a házi berkenyét és a homoktövist szeretném bemutatni. 
A BÜKKI FÜVESEMBER ÖSSZES RECEPTJEA bükki füvesember összes receptje 1. rész(netextra.hu)
Gyuribácsi, ismertebb nevén a "bükki füvesember" a gyógynövények szakértője. Színte mindenre tud valami természetes gyógymódot. Rengetegen követik, és előadásokat tart, hatalmas sikerrel. Most itt egy lista, amin szinte minden betegségre megtalálható a gyógymód, vagy a megelőzése, részletesen leírva. Érdemes elolvasni, és tovább osztani, hogy mindenkihez eljussanak ezek a gyógymódok.
(A Nemzeti Hírháló 2016.04.10-i hírlevelének ajánlása)*B.Kiss-Tóth László