Magyar őstörténetAz eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a BibliábaAz eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába (szkitahun)
"Az 1945-ben előkerült pergamenek alapján kimondható, hogy az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába (mivel e pergameneken a 100 % szerepel). A maradék részt pedig sok helyen átírták. És ma csak ezt a meghamisított Bibliát olvashatja a legtöbb ember." 
Iránban Ismerik A Hun-Magyar Nyelvet - Nemzeti Kincsként Őrzött Iszfaháni Kódex És A Krétai Kódex - Az MTA HallgatIránban Ismerik A Hun-Magyar Nyelvet - Nemzeti Kincsként Őrzött Iszfaháni Kódex És A Krétai Kódex - Az MTA Hallgat (magyarno.com)
Miért is HUNGÁRIA Magyarország? Hun szótár került elő Iránból isz(?): 5-700-ból. Ajánlom Mellár Mihály krétai és Borbola János egyiptomi kutatási eredményeinek megtekintését is. (Rendkívüliek) Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük. A z Iránban nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz.(?) 500 körül illetve 700 táján készültek. 
A sosemvolt iszfaháni kódex hun szavai - egy őstörténeti csalás anatómiájaA sosemvolt iszfaháni kódex hun szavai - egy őstörténeti csalás anatómiája (atlatszo.hu)
Vendégszerzőnk SÁRKÖZY MIKLÓS, ókortörténész, iranista segítségével cikksorozatot indítottunk a rendkívül népszerű magyar őstörténeti áltudományról. Az alábbiakban a sorozat harmadik részét olvashatják. Néhány hónappal ezelőtt nagyra becsült ismerősöm, aki elismert nyelvész, sápítozva hívta fel figyelmemet egy távol-keleti kutató egy cikkének lábjegyzetére, amely cikk egyébként egy elismert és lektorált szakfolyóiratban látott napvilágot. 
Az MTA szerint a finnugor nyelvrokonságot megkérdőjelező tankönyvek dilettáns álláspontot képviselnekAz MTA szerint a finnugor nyelvrokonságot megkérdőjelező tankönyvek dilettáns álláspontot képviselnek (444.hu)
A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztályának állásfoglalása szerint pedig, szemben az e tankönyvekben állítottakkal. A magyar nyelv finnugor rokonságának kérdéséről nem folyik vita a tudományban. Az említett kiadványok azon szöveghelyei, amelyek megkérdőjelezik a magyar nyelv finnugor rokonságát, nincsenek összhangban a tudomány jelenlegi állásával. Valamint azok az álláspontok, amelyek a magyar nyelv finnugor rokonságát megkérdőjelezik, nem tudományos, hanem dilettáns álláspontok. Szereptévesztés, ha egy tankönyv szerzője a tudományos és a dilettáns álláspont közti vitához kíván hozzájárulni. 
Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében!Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében! (mindenmagyar.com)
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja. A szabadon ébredők.hu átvette Czeke András Nemzeti Hírhálóban megjelent cikkét, melyben a Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredményét elemzi. Az alábbiakban ebből olvasható néhány elgondolkodtató megállapítás. 
Kárpát-medence a Földi paradicsomkertKárpát-medence a Földi paradicsomkert(nemzetihirhalo.hu)
Mostantól felejtsd el, hogy hazánk egy semmit nem érő, szegény kis átjáróház. Nem véletlenül sulykolják hosszú idő óta a hivatalos tanrend szerint, a merjünk kicsik lenni ideológiáját. Tisztában kell végre lennünk azzal, hogy milyen terület birtokosai vagyunk, mekkora a felelősségünk őseink hagyatékának kezelésében, a jövő nemzedéknek történő megmentésében. A jégkorszak ideje alatt a Kárpát-medence biztosította a fajok számára a fennmaradást, a túlélést. 
A magyarok génállománya és az őstörténetekA magyarok génállománya és az őstörténetek(arpad.org)
A 2000-ben elvégzett Semino-féle, genetikai vizsgálatsorozat, Y-kromoszómás kutatási eredményei szerint: "- A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es - őskőkorszakbeli - ősapa leszármazottja. - A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, 11 %-a az EU-7, és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi magyar férfiak 93,3 %-a négy ősapától ered, és 73,3 %-a már az őskőkorszakban a Kárpát-medencében élt férfiak utódja. 
Az őshaza. Hol voltunk 35 ezer éve?Az őshaza. Hol voltunk 35 ezer éve? (youtube.com)
Czimbalmos Tivadar filmje. Az őshaza.
/Forrás: Nemzeti Hírháló hírlevele 2016.04.10./*B.Kiss-Tóth László
 
 
Egyéb hun-magyar őstörténeti cikkek a netről
 
Nyelvrokonság
--------------------------
Alábbi ujgur- hun népdal
...és itt látható az majdnem azonos zenei motivumokkal egy magyar népdal: http://www.youtube.com/watch?v=tkTT7vjtEsI
És egy ujabb ujgur népdalfeldolgozás,de ne feledjük, hogy több mint ezer év választja el
a két kulturát egymástól, időközben az ujgurok felvették a muszlim vallást, a magyarok a keresztény vallást,de a közös népzenei pentaton vonások felismerhetőek.
------------------------
Ajánlok 2 alap könyvet, az egyik teljesen tudományos alapon ír, hivatkozásokkal, források megjelelölésével:
A masik, regenyes formaban, kicsit emeszthetobb, de hiteles forrasok alapjan:
----------------------------
Az Iszfaháni-kódex és az armenisztika / The “Isfahan Codex” and Armenian Studies. 
------------------------------
Javaslom tanulmányozni Vékony Gábor: Magyar őstörténet – Magyar honfoglalás c. könyvében közzétett legújabbkori, logikus okfejtésen alapuló, összefüggéseiben láttató kutatásait.