Fehérvári Gábor Alfréd a döntőbe énekelte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.


Eurovízió: Freddie a döntőbe jutott! Gratulálunk a győri énekesnek!


"Remélem, hogy a magyar nézők nagy többsége büszke ránk, mert nagyon keményen dolgoztunk, hogy itt legyünk, ugyanakkor még sok munka van előttünk. De jelen pillanatban az a legfontosabb nekünk, hogy büszkévé tegyük a közönségünket, nem miattam, hanem a gyönyörű országunk miatt - fogalmazott az elődöntőt követő sajtótájékóztatón Freddie.

23.00 - A döntőbe jutott országok: Azerbajdzsán, Oroszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ausztria, Örményország, Csehország, Ciprus, Málta.

GRATULÁLUNK A MAGYAR CSAPATNAK, FREDDIE-NEK!

22.46 - 
Amíg a szavazatokat összesítették, egy elképesztően erős táncos produkciót láthattunk, ami egy ekkora eseményen megkerülhetetlen, napi témáról szólt: a menekültek drámai helyzetéről, küzdelmükről, arról, hogy otthonra találjanak, befogadják őket.

22.45 - Lezárták a szavazást!

22.40 - Bali Tibor verse, most érkezett a kisalfold.hu Facebook-oldalára, köszönjük! :)

22.37 - Vicces kisfilmet láthatunk arról, hogyan lett ennyire népszerű az Eurovízió Svédországban. Tart a szavazás.

22.33 - Ekkora átéléssel énekelt Freddie:
FotĂł: MTI
Fotó: MTI
22.29 - Láttuk az összes produkciót, a szavazás elkezdődött MOST. 15 percük van rá a nézőknek. Egyik ország sem szavazhat a saját előadójára. Hajrá, Freddie!

22.24 - Málta, Walk on Water a dal címe és Ira Losco énekli. Lehet, hogy elfáradtunk, de számunkra nem túl maradandó ez a dal, a színpadkép sokat javít.

22.21 - Közeledünk a végéhez, 17. produkcióként Bosznia-Hercegovina jön, Ljuvab Je. Nagy ívű dal, ebben az előadásban külön érdemes figyelni a modern nagybőgőt megszólaltató hölgyre. És jön majd egy érdekes rapbetét is. 

22.17 - Izland, Greta Salóme és a Hear Them Calling. Ötletes a produkció színpadképe, jó a szám is, főleg a második felében.

22.13 - Találós kérdés: délután is láttam, most is nézem, de nem értem. Mi az? Montenegró produkciója. Számomra akkora talány, hogy mit akart ebből a katyvaszból kihozni a Highway Bend a Real Thing című dalával, amit szerintem az est végére sem fogok megérteni. Ha valaki tudja a megoldást, várom a kommentek között. Ahogy körülnézek, a kollégák is próbálják megfejteni, mit látunk, hallunk.

22.08 - Azerbajdzsán és Samra énekel nekünk a csodáról, azaz a dal címe Miracle.

˝Aranyeső˝ a háttérben a látványvilág részeként, gyönyörű énekesnő a színpadon, a refrén fülbemászó, de sokáig nem emlékeznénk erre a dalra.

22.06 - Kis szünet, Petra a green roomban, és találkozik az előadókkal.

22.03 - Jüri Pootsman a délutáni Family Show-n még szemüvegben adta elő a Play című dalt, most az eltűnt, az érzésünk azonban, hogy ez egy tök jó szám, nem változott. Jó a dal, Észtország produkciója.

22.00 - Ausztria, Zoe és a Loin d'ici. Kis hercegnő a színpadon, aki a végén meg is könnyezi a produkciót. Tényleg szépen énekelt, kedves kis dal, nagy tapsot kap a kollégáktól is.

21.55 - Rock a színpadon, épp itt az ideje. Ciprusi banda a Minus One, tőlük szól az Alter Ego. Délután láttuk ezt a produkciót is élőben, akkor mintha több energia lett volna benne. Ettől függetlenül szerintünk megérdemelnék a továbbjutást.

21.52 - Csehország előadója, Gabriela Gunciková szépen énekel. Csak sajnos ilyen dalból is minden éven volt már egy tucat.

21.46 - Jön az egyik nagy esélyesként kikiáltott orosz produkció. You Are The Only One - Te vagy az egyetlen, énekli nekünk Sergey Lazarev. Kapaszkodjanak meg, itt aztán minden lesz, ami a látványvilágot illeti.

Tényleg le a kalappal Sergey előtt, hogy ennyi mindenre tud figyelni éneklés közben - mászott, elforgatták, ugrott, stb.. Nekünk ez már talán túl sok is, ettől függetlenül élvezhető az előadás.

21.42 - Most San Marino - Serhat és az I Did'nt Know. Amikor először hallottam ezt a dalt, csak nevettem.. De most: hatalmas itt a buli, kérem! Dico-disco-party-party. Ok, nem egy nagyívű produkció, de tagadhatatlanul élvezhető. :D

21.39 - Erős az örmény dal, nagyon. Iveta Mukuchyan énekli a LoveWave-t. Nemcsak a dal erős, de az énekesnő hangja is tökéletes, Iveta ráadásul gyönyörű és a produkció látványvilága is szép. Óriási taps a sajtócentrumban is.

21.36 - Hollandia és Douwe Bob és a Slow Down szól. Ez a produkció üdítő kivétel a versenydalok sorában, az énekes meg még udvarol is a lányoknak ráadásul az előadás közben. Mögöttünk ülnek a holland kollégák, ők is jó hangulatban tapsolnak. Ennek ellenére nem mernénk rá megesküdni, hogy ez a dal csont nélkül továbbjut.

21.31 - Nézzék el nekünk, de Horvátország iménti produkciójára még nem tudtunk figyelni, jelenleg a reakciókat nézzük a sajtócentrumban. Az akkreditált újságírók szavazásán Freddie a második helyen jutna a döntőbe - ezt láttuk délután itt a táblán, és úgy látszik, most is sokak tetszését elnyerte a produkció. 

21.27 -   Elképesztően jól szólt, Freddie szívét-lelkét beleadta a produkcióba. A háttérben vihar, a nézőtéren a közönség tombolt. A sajtócentrumban először kísért taps egy előadást a végén. Büszkék lehetünk a győri előadóra! A vokálban a Fool Moon tagjai a kapuvári Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás, valamint Baranya Dávid táncos erősítette a produkciót. Szép volt, fiúk!

21.13 - Hajrá, Freddie!!!! Jön a Pioneer

21.20 - 
Moldova előadója, Lidia Isac énekli a Falling Stars c. dalt. Tipikus eurovíziós szám, csak éppen a kihagyható lehetett volna kategóriából. Közben itt az ország egyik sajtósa megőrül, nyilván neki más a véleménye.

21.16 - Görögország produkciója a színpadon, az Argotól hallhatjuk az Utopian Land c. dalt. A rapbetét és a dallam jó, no meg a félmeztelenre vetkőzött előadó tánca a végén. Egyébként felejthető.

21.11 - Finnország kezdi az előadások sorát, már most hatalmas a hangulat az arénában. Jön Sandhja és a Sing it Away. 

Egyre jobban tetszik ez a dal, ahogy hallgatom - ehhez hozzájárul a vagány énekesnő energikus előadásmódja is.

21.10 - Tizennyolc produkciót hallhatunk ma este, tízen juthatnak döntőbe. A szavazás akkor kezdődik, amikor az utolsó előadás is elhangzott. Egyik ország sem voksolhat azonban a saját előadójára.

21.07 - Petra Mede  svéd humorista, színész, táncos és televíziós műsorvezető, és a tavalyi győztes Måns Zelmerlöw énekes viccelődik a színpadon éppen. 

21.05 - Freddie haját is kezelésbe vették délután:
Fotó: eurovision.tv

21.01 - Szól a nyitány ezekben a percekben a színpadon, a tavalyi győztest dalt (Heroes) adja elő Måns Zelmerlöw, aki egyébként az est egyik műsorvezetője is lesz. Gyerekek táncolnak és énekelnek együtt vele.

20.46 - Hamarosan kezdődik az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, tartsanak velünk!
A sajtócentrumban így várjuk a kezdést:
Előzmények:

Stockholmban követjük dalfesztivál eseményeit, ma délután a sajtócentrumban találkoztunk a hazánkat képviselő Fehérvári Gábor Alfréddal. A győri énekesen akkor még nyomát sem láttuk izgatottságnak. Elmondta, nagyon elégedett a zsűri előtt nyújtott tegnapi produkciójával, az összes addigi fellépése közül az sikerült a legjobban.

Üdvözölte a győrieket, olvasóinkat, reméli, hogy sokan kísérik figyelemmel a verseny történéseit, szurkolnak neki, mert sokat jelent számára az otthonról érkező támogatás. 

A délutáni Family Show-n is érezhető volt, hogy a nézők kedvelik a magyar produkciót, a felvezető kisfilmnél lányok sikították mögöttünk Freddie nevét. A dal után pedig a mellettünk ülő svéd hölgy mosolyogva megjegyezte, mennyire jó hangja van Freddie-nek. 

A svéd főváros egyébként rajong az Eurovízióért, akármerre sétálunk, zene szól Stockholmban. Ma este pedig különösen szenzációs volt a hangulat az arénához vezető úton: az elődöntőre érkező tömegben sokan az országuk zászlóit lengették, de láttunk extrémen öltözött fanatikusokat is.

kisalfold.hu