„A magyar közszolgálat iráni retorikát idéz, a zsidó milliárdost ’gonosz cionista-amerikainak’ nevezve”

Ezzel a címmel terjeszti a Zsidó Távirati Iroda a Mazsihisz verzióját arról, hogy az MTVA M1 hírműsora szerdán Sorosról tett kijelentéseket idézett és az állami hírügynökség erről hallgatott.
A „tudósítás” ezzel indul: „Magyar zsidók elítélték a köztévének azt a…”
E „retorika” egyes bíráló szerint az antiszemita érzelmeket kelt, mert Soros zsidó.
A híradó idézte Irán legfőbb szellemi vezetőjét, Hamenei ajatollát, aki Sorost „gonosz cionista-amerikai multimilliárdosnak nevezte”.
A Mazsihisz elítélte, hogy Hameneit idézték, mert az a magyarországi  „szélsőjobboldali médiában meglévő zsidóellenes érzelmeket visszhangozza”.
Az MTI pedig elutasította a Mazsihisz közleményének kiadását.
Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbitanácsának elnöke szintén elítélte a Soros-ellenes retorikát, mert az „főidőben sugárzott antiszemita buzdítás”. Hozzátette, hogy az M1 gyűlöletkeltése „közpénzen történik.”
Mondta a hatalmas összegű közpénzen eltartott Mazsihisz.
Amely faji alapú cenzúrát akar bevezetni. Vagyis nem idézhető a világ azon politikai vezetői, akik nézetüket fejezik ki zsidó származású emberekkel szemben, de mindenki mást, hindit, magyart, szerbet nyugodtan lehet negatívan említeni anélkül, hogy fennállna a cenzúra igénye.
Leszögezendő: a közszolgálat eleget tett kötelességének és nem alkalmaz faji diszkriminációt az idézetei válogatásánál.
Ha hibát vétett az az, hogy május 24-ig, két teljes hetet várt az idézettel, ugyanis ezt az ajatollah korábban mondta.
Az idézet a New York Times-ban is megjelent május 10-én este, így e blogra másnap http://lovasistvan.hu/2017/05/11/iran-legfobb-vezetoje-pofan-vagast-iger-sorosnak/ került, ahogyan a Demokrata portáljára is: http://demokrata.hu/hir/kulfold/iran-legfobb-vezetoje-pofan-vagast-iger-sorosnak
Az ”amerikai zsidók” nem tiltakoztak, hogy a világ, egyébként nem szélsőjobboldali magyarok kezében lévő lapja kötelességszerűen idézte Hamenei ajatollát, azaz annak a békés országnak a szellemi vezetőjét, ahol az atomfegyverek birtoklását átok („fatva”) tiltja, szemben a háromszáz atomtöltettel rendelkező, megszállást és apartheidet gyakorló Izraellel.