5 évesen anya lett !

Lina Medina1939 tavaszán mindössze 5 esztendős volt, amikor indián édesanyja orvoshoz vitte. Könyörögve kérlelte Dr. Gerardo Lazodát, űzze ki kislányából a gonoszt, akinek hasa immár hatalmasra duzzadt. Az orvosok tumorra gyanakodtak, de a vizsgálatok során legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy Lina legalább nyolc hónapos terhes. A gyereket azonnal átszállították egy másik perui kórházba. Nem sokkal később, 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os kisfiát. Lina, az orvos után Gerardonak nevezte el.
Bár a kislány, állítólag már három éves korától menstruált, mindenkit megdöbbentett az eset, s azonnal megkezdődtek a találgatások az apa kilétét illetően. Hiába faggatták azonban Linát erről, nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A pszichológus szerint, korának megfelelően, egy öt éves gyerek szellemi szintjén állt, és szívesebben játszott babáival, mint saját gyermekével. Senkinek, semmiféle ötlete nem volt arra, ki ejthette teherbe Linát. Így a legkézenfekvőbb gyanúsított a kislány apja lett, akit letartóztattak nemi erőszak és vérfertőzés vádjával. Ám egy idő után, kellő bizonyíték hiányában, kénytelenek voltak szabadon engedni.

Soha nem derült ki mi az igazság. Idővel Lina visszakerült a családjához, akik vele együtt nevelték fel a fiát. Gerardo csak tíz évesen tudta meg, hogy a nővére valójában az édesanyja. Soha, semmilyen egészségi problémája nem volt, de 1979-ben leukémiában meghalt. Lina 1972-ben, 38 évesen férjhez ment és szült egy másik kisfiút. Családjával ma is Lima egyik szegénynegyedében, az úgynevezett Kis Chicagóban él. 2002-ben megkereste Medináékat a Reuters és nagy összeget ígért egy interjúért. A család visszautasította az ajánlatot, ezért a nyilvánosság kénytelen megelégedni az orvosok akkori vallomásával és néhány megsárgult fényképpel, melyek bizonyítékként szolgálnak a hihetetlen esetről.
/Forrás: www.hotdog.hu /*B.Kiss-Tóth László 2017.06.04.