Vajon, ki termékenyítette meg a hindu nőt?

Egy Pandhurnai városban élő nő, egy különös gyermeknek adott életet. Mikor megszületett a baba, és látták rajta a furcsaságot, hogy nagyobb fejjel rendelkezik mint az átlag emberek, a rokonai megkérdezték hogy mitől lehet ez. A nő egy igen csak megdöbbentő magyarázattal szolgált nekik és a helyi médiának. Azt mondta, hogy mielőtt megszületett volna a gyermek meglátogatta őt egy éjszaka Brahma, a hinduk teremtő istene.

INDIA-CHILD-HEALTH-ILLNESS-HYDROCEPHALUS
Egy Pandhurnai városban élő nő, egy különös gyermeknek adott életet. Mikor megszületett a baba, és látták rajta a furcsaságot, hogy nagyobb fejjel rendelkezik mint az átlag emberek, a rokonai megkérdezték hogy mitől lehet ez. A nő egy igen csak megdöbbentő magyarázattal szolgált nekik és a helyi médiának. Azt mondta, hogy mielőtt megszületett volna a gyermek meglátogatta őt egy éjszaka Brahma (a hinduk teremtő istene).
A rokonok unszolásának sem tett eleget az anyuka hogy el vigye a gyereket orvoshoz hogy kivizsgálják mégis mi lehet a baja, mivel a rokonok nem hitték el amit állított. A nő viszont megtagadta a kivizsgálásokat, mert úgy vélte hogy egy istentől született gyermek örök életű, és soha nem betegedhet meg. Az indiai hatóságok egyenlőre tehetetlenek az ügyben, ugyanis a jogszabályok alapján kénytelenek tiszteletben tartani a nő hitét. 
/Forrás: http://trueway.hu/egy-idegen-termekenyitette-meg-a-hindu-not/ *B.Kiss-Tóth László 2017.06.04.
*
...és íme, ugyanarról a történetről itt van egy tudományos magyarázat:
Szívszorító: agyvíz miatt tágult óriásira a kislány koponyája
Szövegközi kép 1
Az indiai 18 hónapos Roona Begum vízfejűségben szenved, de szülei nem tudják kifizetni az orvosokat, akik lecsapolhatnák az agyvizét. A kislány ezért iszonyatosan szenved, szülei pedig tehetetlenek.


Az indiai 18 hónapos Roona Begum vízfejűségben szenved, de szülei nem tudják kifizetni az orvosokat, akik lecsapolhatnák az agyvizét. A kislány ezért iszonyatosan szenved, szülei pedig tehetetlenek.
Roona Begum vízfejűségben szenved. A 18 hónapos kislányt csecsemőkorában nem kezelték, ezért óriásira nőtt a feje. Begum feje most háromszor akkora, mint bárkié, hiszen a víz nyomást gyakorolt az akkor még be nem záródott varratokra, így ki tudott tágulni a koponya – írja a Mi
Betegsége miatt az agyvíz nem jut el a vénás keringésbe és felgyülemlik az agyában. A kislány apja, Abdul Begum félelme az, hogy kislánya szellemi fogyatékos lesz, illetve koordinációkészségét is elveszti, mindez sajnos nem alaptalan.
A vízfejűség kezelés híján iszonyú szenvedést okoz a betegnek, hiszen miután a koponyavarratok bezáródnak, nem tud tovább nőni a koponya mérete. Fejfájás, hányás, látászavar, tudatzavar, illetve a beszédkészség elvesztéséhez vezet, ha nem kezelik.
Abdul Begumnak nem sok esélye van arra, hogy lányát megműtsék, hiszen a 26 éves férfi a helyi téglagyárban dolgozik, keresete pedig nem haladja meg a napi 800 forintot – 2 fontot -. Ha nem műtik meg hamarosan a kislányt, meg fog halni – írja a The Sun magazin.