BÁCSÁN IS JÁRT AZ EYOF-LÁNG


Bácsára is eljutott az Eyof-láng , melyet július 7.-én délután 3 órai kezdettel , ünnepélyes keretek között fogadtak a helyiek.
   Az olimpiai lángot május 23.-án még Rómában gyújtottak meg az Európai Olimpiai Bizottság székhelyén.Május 24.-én érkezett a péri reptérre, azóta 5 héten át szinte egész Magyarországot bejárta a láng.Hazánk 46 nagyvárosába jutott el.Strandolt a Balaton partján és hajózott budapesten a Dunán. 

A múlt héten érkezett vissza Győrbe , ahol az eltervezett kisebb települések bejárásának is eleget téve , 44 kisebb Győr környéki településre vitték el az olimpia szimbólumát, az olimpiai lángot. A mai napon tűzoltók – és katonák is futottak az olimpiai lánggal, de még a nyitóünnepségig több győri intézménybe szeretnék elvinni az olimpiai lángot.
Bárány István a térség képviselője köszöntőjében többek között hangsúlyozta:

Ezekben a pillanatokban az olimpia eszméje Bácsára szállt. Magyarország első olimpiájára készülünk . Amikor versenyzünk , akkor nem embertársainkat győzzük le, hanem saját magunkat. A kitűzött célt, az előttünk álló feladatokat , akadályokat leküzdjük és aki leggyorsabban teszi , legeredményesebben , az lesz az első. Köszönet illeti mindazokat , akik Kis- Bácsáról Bácsára,az Ergényi – Lakótelepen át a sporttelepig futnak, együtt az olimpiát szimbolizáló lánggal. A mai nap is sportteljesítmény amiért köszönet illet minden résztvevő futót.
A képviselő beszédét követően , a helyi Borostyán Kórus adott elő egy szép dalt az olimpiai láng érkezésének tiszteletére , majd elindultak a futók a meghatározott útvonalon. 
A futás végén néhány fotó elkészítésére  volt lehetőség, büszkén fényképezkedett gyermek – és felnőtt egyaránt az olimpiai lánggal a kezében. A fotózást követően a lángot tovább vitték a szervezők.
További fotók>>>>>>>> ITT
Kép,szöveg,videó:
GULYÁS ATTILA