Azzal ment orvoshoz az ablaktisztító, hogy állandóan könnyezik. Végül a fél arcát elvesztette

Jamie Mirrlees azzal fordult orvoshoz, hogy állandóan könnyezik, ekkor az orvosok azt mondták neki, hogy elzáródott az egyik könnycsatornája. Aztán négy évvel később drasztikus műtéten kellett átesnie, mert kiderült egy tumor nőtt az arcán, a nyakától a homlokáig. Emiatt elvesztette az egyik szemét, az orra felét, az orca nagy részét, a foga többségét, és egy nagy lyuk maradt az arcán és a nyakán.
Jamie szerint korábban is diagnosztizálhatták volna a rákot, a kórházban viszont azzal védekeznek, hogy nem ment el a férfi egy megbeszélt találkozóra.
Amikor a könnycsatorna-elzáródással diagnosztizálták, azt is mondták neki, elég lesz csak kimosni. Kimosták, de nem lett jobb. Utána magának mosta ki, de így sem, csaknem fél liter víz folyt ki a szemén naponta – mondta Jamie a Daily Recordnak.
Amikor egy csomó keletkezett a szemén neki négy évvel később, újra elment a háziorvoshoz, azt mondta, csak egy árpa, de miután nagyobb lett, beutalta a kórházba. Ott először szövettani vizsgálatra küldték, egy hónappal később közölték csak vele, hogy rákos. Ráadásul ekkor már negyedik stádiumú, egy napon belül meg is kellett műteni az akkor már hatalmasra dagadt tumort. Kényes művelet volt, mert már nagyon megközelítette az agyát.
Jamie-nek a műtét, illetve a rák miatt nem csak az arca torzult el, hanem a hátán is van egy hatalmas vágás, mert onnan próbálták izommal pótolni az arcát. A kezén is hegek vannak, onnan bőrt pótoltak az arcára. Porcot pedig a füléből távolítottak el, hogy az orrát újjáépítsék.